Oλυμπιακοί του Τόκιο: H Toyota αποσύρει τις τηλεοπτικές διαφημίσεις στην Ιαπωνία

Oλυμπιακοί του Τόκιο: H Toyota αποσύρει τις τηλεοπτικές διαφημίσεις στην Ιαπωνία

Ο CEO της αυτοκινητοβιομηχανίας δεν θα παρευρεθεί στην έναρξη των Αγώνων επειδή δεν θα υπάρχουν θεατές - Η απόφαση ανακοινώθηκε λίγα 24ωρα πριν από την έναρξη των Αγώνων

toyota
Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση στην Ιαπωνία ότι ο κορυφαίος χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, η αυτοκινητοβιομηχανία Toyota, αποσύρει τις τηλεοπτικές διαφημίσεις που σχετίζονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως αναφέρει η ιαπωνική εφημερίδα «Yomiuri» επικαλούμενη ανώτερο στέλεχος της εταιρείας. «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες μετατρέπονται σε μια εκδήλωση που δεν έχει αποκτήσει την κατανόηση του κοινού», ανέφερε στέλεχος της αυτοκινητοβιομηχανίας που δεν κατονομάζεται.

Επιπλέον, ο διευθύνων σύμβουλος της Toyota, Ακίο Τογιόντα, δεν θα παρευρεθεί στην τελετή έναρξης του μεγάλου αθλητικού γεγονότος. H ανακοίνωση της Toyota έρχεται μετά την αποχώρηση της Αμερικανίδας τενίστριας, Κόκο Γκαφ, και δύο ποδοσφαιριστών της Νοτίου Αφρικής αφότου νόσησαν από Covid στη διάρκεια της προπόνησης στο Ολυμπιακό Χωριό.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Toyota δεν θα παρευρεθεί στην τελετή έναρξης επειδή δεν επιτρέπονται θεατές στις κερκίδες του σταδίου, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο αξιωματούχο της εταιρείας. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που ξεκινούν την Παρασκευή, θα είναι οι πρώτοι που θα διεξαχθούν χωρίς θεατές.

Το Τόκιο αντιμετωπίζει μια αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, η οποία ώθησε την κυβέρνηση να κηρύξει την ιαπωνική πρωτεύουσα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ανοίγουν την αυλαία τους την Παρασκευή εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων από τον κορωνοϊό στο Τόκιο, με τους Ιάπωνες να διαφωνούν για την διεξαγωγή τους εν μέσω πανδημίας.

Όπως αναφέρει το CNN, η απόφαση της Toyota να αποσύρει τις τηλεοπτικές της διαφημίσεις λίγα 24ωρα πριν την έναρξη των Αγώνων αντικατοπτρίζει την προσπάθεια της αυτοκινητοβιομηχανίας να αποτρέψει την αρνητική προβολή... Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν παρά την έντονη δημόσια αντίθεση και τους φόβους για περαιτέρω εξάπλωση του κορωνοϊού. Αλλά και η κοινή γνώμη στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου τάσσεται κατά της διεξαγωγής των Αγώνων στη χώρα.

Στη διάρκεια διαδικτυακής ενημέρωσης, ο Γιοθν Ναγκάτα, εκτελεστικός διευθυντής της Τoyota δήλωσε πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο διαμορφώνονται για να είναι ένα γεγονός για το οποίο είναι πιο δύσκολο να συγκεντρωθεί υποστήριξη για «διάφορους λόγους».

Κλείσιμο
«Υπάρχει ένα μικτό κοινό συναίσθημα απέναντι στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα υποστηρίξουμε πλήρως τους αθλητές και θα συνεισφέρουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες παρέχοντας οχήματα και με άλλα μέσα», υποστήριξε ο Ναγκάτα.



Ειδήσεις σήμερα

Νέα «καρφιά» Κάμινγκς για Μπόρις Τζόνσον: Δεν ήθελε lockdown το φθινόπωρο, διότι «πέθαιναν μόνο ηλικιωμένοι»

Κύπρος: 47 χρόνια από την τουρκική εισβολή – Όλα όσα έγιναν λάθος το 1974

Μύκονος: Άλλοι για... Σεν Τροπέ, Κάπρι και Ίμπιζα τράβηξαν, άλλοι έμειναν πίσω - «Βουτιά» στα έσοδα από τη διασκέδαση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης