Αϊτή: Νεκρός από πυρά αγνώστων μέσα στο σπίτι του ο πρόεδρος Ζοβενέλ Μοΐζ

Αϊτή: Νεκρός από πυρά αγνώστων μέσα στο σπίτι του ο πρόεδρος Ζοβενέλ Μοΐζ

Τραυματίστηκε από τα πυρά και η σύζυγός του - Ισπανόφωνοι οι δράστες, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών

aiti_president
Νεκρός από πυρά ομάδας αγνώστων, που επιτέθηκαν στο σπίτι του, έπεσε ο πρόεδρος της Αϊτής, Ζοβενέλ Μοΐζ τα ξημερώματα της Τετάρτης (τοπική ώρα). Από τους πυροβολισμούς, τραυματίστηκε και η σύζυγος του Μοΐζ, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το γραφείο του υπουργού Εσωτερικών, Κλοντ Ζόζεφ, ο οποίος αναλαμβάνει, προσωρινά, προεδρικά καθήκοντα στην Αϊτή.

Καταδικάζοντας την «απάνθρωπη και βάρβαρη πράξη», ο Ζόζεφ ζήτησε ηρεμία, προκειμένου η αστυνομία να κάνει τη απρόσκοπτα τη δουλειά της για τον εντοπισμό των δραστών.

Στην ανακοίνωσή του, ο Ζόζεφ τόνισε πως οι δράστες δεν έχουν αναγνωριστεί ακόμα, ωστόσο προσθεσε πως «ήταν Ισπανόφωνοι». «Λαμβάνονται όλα τα μέτρα για να υπάρξει εγγύηση της συνέχειας του κράτους και για την προστασία του έθνους», πρόσθεσε ο Ζοζέφ.

Η δολοφονική επίθεση κατά του Μοΐζ ακολούθησε μια σειρά διαμαρτυριών των πολιτών τα προηγούμενα χρόνια για τη διακυβέρνησή του, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που τον καλούσαν να παραιτηθεί. Καθώς η Αϊτή είναι πολιτικά διχασμένη και αντιμετωπίζει μια διογκούμενη ανθρωπιστική κρίση και ελλείψεις τροφίμων, εκφράζονται φόβοι για εκτεταμένη αναταραχή.

Ο Μοΐζ ήταν στη θέση του προέδρου της χώρας από τον Φεβρουάριο του 2017.

Ειδήσεις σήμερα

Πώς θα λειτουργεί η εφαρμογή επαλήθευσης των ευρωπαϊκών ψηφιακών πιστοποιητικών Covid-19

Φοροεκπτώσεις για τις e-αποδείξεις από επαγγελματίες - Το σχέδιο για να ενισχυθούν οι ηλεκτρονικές συναλλαγές

Ε
πιστροφή σε μέτρα και πρόστιμα: Nύχτα και νεολαία τρομάζουν για 4ο σκληρό κύμα της πανδημίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης