Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ: Ο πλήρης εμβολιασμός προστατεύει από τη μετάλλαξη Δέλτα

Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ: Ο πλήρης εμβολιασμός προστατεύει από τη μετάλλαξη Δέλτα

«Γνωρίζουμε ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι προστατεύονται από σοβαρές επιπλοκές της παραλλαγής "Δέλτα"»

Germany_pandemic__1_
«Ο πλήρης εμβολιασμός προστατεύει από την παραλλαγή "Δέλτα"» του βασικού στελέχους του νέου κορωνοϊού, διαβεβαίωσε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» Λόταρ Βίλερ, ενώ ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν απηύθυνε έκκληση «να μην μετατραπεί ένα πολύ ανέμελο καλοκαίρι σε φθινόπωρο ανησυχίας».

«Γνωρίζουμε ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι προστατεύονται από σοβαρές επιπλοκές της παραλλαγής "Δέλτα"», τόνισε ο κ. Βίλερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και ζήτησε από τους πολίτες «να λάβουν πραγματικά πλήρη προστασία εμβολιασμού». Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου περιέγραψε ως «πολύ καλή, ικανοποιητική εξέλιξη» τον περιορισμό των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών στα 6,2, αλλά προειδοποίησε ότι η «Δέλτα» είναι εξαιρετικά μεταδοτική και συνεχίζει να εξαπλώνεται.

Ο κ. Σπαν από την πλευρά του, στην ίδια συνέντευξη Τύπου, εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων της συγκεκριμένης παραλλαγής και, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν η Γερμανία οδεύει προς ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Από εμάς εξαρτάται. Οι Γερμανοί μπορούν να μπουν στο καλοκαίρι με αυτοπεποίθηση. Αλλά ένα υπερβολικά ανέμελο καλοκαίρι δεν επιτρέπεται να μετατραπεί σε ένα φθινόπωρο ανησυχίας». Πρόσθεσε δε ότι οι κανόνες προστασίας και υγιεινής θα πρέπει να συνεχίσουν να εφαρμόζονται με συνέπεια, κυρίως στους εσωτερικούς χώρους.

Σύμφωνα πάντως με σημερινή δημοσκόπηση του Ομίλου Ερευνών «Wahlen» που δημοσιεύει η Bild, το 67% των Γερμανών εκτιμά ότι θα υπάρξει και νέο κύμα της πανδημίας. Το 63% των ερωτηθέντων θεωρεί ορθά τα μέτρα που λαμβάνονται, ενώ το 16% πιστεύει ότι θα πρέπει τα μέτρα να γίνουν ακόμη αυστηρότερα και το 19% τα περιγράφει ως «υπερβολικά».

Σε άλλη δημοσκόπηση, για το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, το 53% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι σχεδιάζει τις φετινές διακοπές κατά διαφορετικό τρόπο από ό,τι πριν από την πανδημία -είτε απορρίπτοντας κάποιες περιοχές είτε επιλέγοντας προορισμούς με οδική πρόσβαση.

Ειδήσεις σήμερα: 

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά - Κατερινόπουλος: Έγινε ταξίδι στην Κρήτη πριν τη δολοφονία

Προκλητικός και πάλι ο Ακάρ: Μάταια ξοδεύετε τους πόρους των Ελλήνων σε εξοπλισμούς

Νέο ασφαλιστικό: 14 ερωτήσεις και απαντήσεις για όλα όσα αλλάζουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης