«GB Νews»: Το νέο κανάλι που έρχεται να ταράξει τα τηλεοπτικά νερά στη Γηραιά Αλβιώνα

«GB Νews»: Το νέο κανάλι που έρχεται να ταράξει τα τηλεοπτικά νερά στη Γηραιά Αλβιώνα

Πρόκειται για το πρώτο τηλεοπτικό κανάλι που εκπέμπει εδώ και 24 χρόνια

gb_news
Ένα νέο ειδησεογραφικό κανάλι έκανε χθες πρεμιέρα στη «μικρή οθόνη» της Βρετανίας και, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της τηλεθέασης, έβαλε τα... γυαλιά στο Sky News όπως και στο BBC. To απογευματινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του νέου καναλιού «GB News» παρακολούθησαν 107 χιλιάδες περισσότεροι τηλεθεατές σε σχέση με το Sky News και σχεδόν 32 χιλιάδες περισσότεροι από το BBC. Κάνοντας χθες πρεμιέρα, 164 χιλιάδες Βρετανοί κάθισαν στον καναπέ τους για να παρακολουθήσουν το «GB News» το πρώτο κανάλι που εκπέμπει εδώ και 24 χρόνια.

Ο άνθρωπος που έδωσε πνοή στο GB News είναι ο Άντριου Νιλ, πρώην δημοσιογράφος του BBC o οποίος πρόσφατα είχε προσεγγίσει τον «αντάρτη» της βρετανικής εκπομπής «Good Morning Britain», Πιρς Μόργκαν, προκειμένου να τον πείσει να ενταχθεί στο δυναμικό του καναλιού. Μάταια όμως...

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, οι τηλεθεατές που συντονίστηκαν στο «GB News» χθες το βράδυ είδαν τον βετεράνο δημοσιογράφο Άντριου Νιλ να εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να ξεκινήσει τη λειτουργία του καναλιού. Το νέο κανάλι «GB News», που θα εκπέμπει σε 24ωρη βάση αναμένεται να εντείνει τον ανταγωνισμό με το BBC.
Κλείσιμο

Πίσω από αυτό βρίσκονται επενδυτές από τις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων o όμιλος Discovery, όπως αναφέρει η υπηρεσία Deutsche Welle. Βασικό πρόσωπο και συντονιστής του νέου καναλιού θα είναι ο 71χρονος Σκωτσέζος Άντριου Νιλ, πρώην δημοσιογράφος του BBC.

Ο ίδιος στράφηκε πέρυσι και εναντίον του ΒΒC, όπου εργάστηκε για σχεδόν εικοσιπέντε χρόνια, λέγοντας χαρακτηριστικά κατά την αποχώρησή του ότι γίνεται ολοένα πιο αστικό και φιλελεύθερο. Το νέο κανάλι διαβεβαιώνει ότι θα τηρήσει όλες τις προδιαγραφές του εποπτικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα Οfcom.


Ειδήσεις σήμερα:
Θάλασσα του Μαρμαρά: Επιστήμονες καθαρίζουν τη βλέννα απομονώνοντας βακτήρια

Υπόθεση Μαντλίν - «Μίλησε» ο 44χρονος παιδόφιλος: «Σκάνδαλο η έρευνα σε βάρος μου - Ντροπιάζει το γερμανικό νομικό σύστημα»

Έρχεται παύση των εμβολιασμών με AstraZeneca στους κάτω των 60 ετών στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης