Ισραήλ: Πρόβες στρατιωτικής εισβολής στα σύνορα με τη Γάζα - Συνεχίζει με ρουκέτες η Χαμάς

Ισραήλ: Πρόβες στρατιωτικής εισβολής στα σύνορα με τη Γάζα - Συνεχίζει με ρουκέτες η Χαμάς

Τεθωρακισμένα αναπτύσσονται κοντά στη Γάζα- O ισραηλινός στρατός  συνεχίζει το σφυροκόπημα- Σε ρόλο πυροσβέστη η Ουάσινγκτον - Πονοκέφαλος για Νετανιάχου οι συνεχιζόμενες ταραχές στο εσωτερικό του Ισραήλ μεταξύ Αράβων και Ισραηλινών 

israel-main1
Κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους στη Γάζα οι Ισραηλινοί την ώρα που η Χαμάς συνεχίζει να εκτοξεύει πυραύλους με τις σειρήνες να ηχούν σε Τελ Αβίβ και άλλες άλλες περιοχές της χώρας, όπου το μεσημέρι έπεσαν πάνω από 100 ρουκέτες, προκαλώντας αρκετούς τραυματισμούς, όπως μεταδίδουν τα ισραηλινά  μέσα ενημέρωσης. 

Τεθωρακισμένα του ισραηλινού στρατού αναπτύσσονται στα σύνορα με την Γάζα, ενώ σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης πρόκειται να σταλούν στρατιωτικές δυνάμεις σε πόλεις του Ισραήλ όπου ζουν και Αραβοισραηλινοί, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι δεν θα συνεχιστούν οι αναταρχές.  

Σύμφωνα με τους «Τimes of Israel», ωστόσο, ο ισραηλινός στρατός (IDF) ανακοίνωσε σήμερα ότι χτύπησε τέσσερις βάσεις εκτόξευσης αντιαρματικών πυραύλων της Χαμάς στη Γάζα.

Συνολικά, τουλάχιστον 83 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Γάζα από τις ισραηλινές επιθέσεις αυτή την εβδομάδα -περιλαμβανομένων τουλάχιστον 17 παιδιών, με το Ισραήλ, που μετρά 7 νεκρούς, μεταξύ αυτών και ένα 5χρονο παιδί-  να κάνει λόγο για «εξουδετέρωση εννέα επιτελικών στελεχών της Χαμάς».

Ενώ συνεχίζονται οι σφοδροί βομβαρδισμοί στην καρδιά της πόλης της Γάζας, σε αντίποινα της βροχής ρουκετών κατά ισραηλινών πόλεων, μεταξύ των οποίων και το Τελ Αβίβ, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις συγκεντρώνουν στρατό στα σύνορα με τη Γάζα, την περιοχή που ελέγχει η παλαιστινιακή Οργάνωση Χαμάς.

Η κυβέρνηση Νετανιάχου έχει απορρίψει την πρόταση κατάπαυσης του πυρός από τη Χαμάς, με ισραηλινό υπουργό να δηλώνει ότι «η εκστρατεία μας κάθε άλλο παρά έχει ολοκληρωθεί. Ό,τι δεν κάνουμε τώρα θα υποχρεωθούμε να το κάνουμε σε έξι μήνες. Το Ισραήλ δεν θα σταματήσει και δεν έχει συμφέρον να σταματήσει».

Κλείσιμο
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Jerusalem Post», ο ισραηλινός επιτελάρχης Αντιστράτηγος, Αβίβ Κοχάβι, έχει ήδη ετοιμάσει σχέδιο χερσαίας επέμβασης στη Γάζα και θα το υποβάλει εντός της ημέρας για έγκριση από την κυβέρνηση.

Μετά την εξουδετέρωση εννέα κορυφαίων στελεχών της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, είπε «όχι» στην εκεχειρία που πρότεινε η Χαμάς χθες το βράδυ σε «αμοιβαία βάση». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αίτημα για εκεχειρία από την πλευρά της Χαμάς διατυπώθηκε μέσω του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών στον Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Το Κρεμλίνο εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση ζητώντας την κατάπαυση του πυρός στην περιοχή, μετά από τηλεδιάσκεψη που είχε ο Βλαντιμίρ Πούτιν με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΣ Αντόνιο Γκουτέρες.

Υπέρ της αποκλιμάκωσης τάσσεται η αμερικανική πλευρά, που επιχειρεί να παίξει ρόλο μεσολαβητή μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων, με τον Τζο Μπάιντεν να στέλνει στέλεχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην περιοχή για συνομιλίες.


Ειδήσεις σήμερα:

«Σφυροκόπημα» στον Θεοχάρη από δημοσιογράφο του BBC για το άνοιγμα στον τουρισμό

Σε ψυχιατρικό νοσοκομείο η γιατρός από τη Λαμία που απέτρεπε τον κόσμο να εμβολιαστεί

Πρόστιμο πάνω από 100 εκατ. ευρώ επέβαλε στην Google η ιταλική αντιμονοπωλιακή Αρχή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης