Ολλανδία: «Πείραμα κορωνοϊού» στην Eurovision - Με κοινό ο φετινός διαγωνισμός

Ολλανδία: «Πείραμα κορωνοϊού» στην Eurovision - Με κοινό ο φετινός διαγωνισμός

Ολλανδικά ΜΜΕ επικαλούμενα μια απόφαση της κυβέρνησης αναφέρουν ότι θα επιτραπεί το κοινό στους ημιτελικούς και τους τελικούς παρά τον συνεχιζόμενο υψηλό αριθμό κρουσμάτων

eurovision21
Οι φανς θα μπορέσουν να παρευρεθούν στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στο Ρότερνταμ που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο μήνα, μετέδωσε σήμερα το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσων ANP, επικαλούμενο μια απόφαση της ολλανδικής κυβέρνησης.

Οι διοργανωτές είχαν αναφέρει προηγουμένως ότι δεν ήταν σαφές εάν θα επιτρεπόταν η φυσική παρουσία κοινού στους ημιτελικούς και στους τελικούς της εκδήλωσης στις 18-22 Μαΐου, δεδομένου του συνεχιζόμενου υψηλού αριθμού μολύνσεων της Covid-19 στην Ολλανδία.

Να σημειωθεί ότι χθες Μ. Τετάρτη, έπειτα από ένα εξάμηνο lockdown, εστιατόρια και καφέ άνοιξαν και πάλι στην Ολλανδία, υποδεχόμενα τους πρώτους πελάτες σε εξωτερικούς χώρους.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας, η εφαρμογή της οποίας τον Ιανουάριο πυροδότησε τις χειρότερες συγκρούσεις στην Ολλανδία εδώ και δεκαετίες, επίσης σταμάτησε.

Η χαλάρωση του lockdown στην Ολλανδία συνοδεύτηκε σήμερα από 8.670 νέες μολύνσεις. Κατά μέσο όρο, η χώρα μετρούσε 7.700 κρούσματα ημερησίως, την περασμένη εβδομάδα. Η κυβέρνηση εξήγησε ότι η άρση των περιορισμών βασίζεται στην εντατικοποίηση της εκστρατείας εμβολιασμών και στο γεγονός ότι η πλειονότητα των νέων κρουσμάτων αφορά νέους ανθρώπους και λιγότερο ευάλωτους.

Κλείσιμο
Από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, τον περασμένο χρόνο, η Ολλανδία, με πληθυσμό λίγο παραπάνω από 17 εκατομμύρια κατοίκους, έχει καταγράψει σχεδόν 1,5 εκατομμύριο κρούσματα Covid-19 και περισσότερους από 17.000 θανάτους. Έχουν χορηγηθεί περίπου 5,3 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων.

Ειδήσεις σήμερα:

Ζητούσε από τους ίδιους να βρουν... ποιοι τον χτύπησαν: Τι ισχυρίζονται οι συγκατηγορούμενοι του Φουρθιώτη

Χάρτης ECDC: Στο «πράσινο» η Ελλάδα στον δείκτη θετικότητας για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα

Ξεμπλοκάρει το μετρό της Θεσσαλονίκης: Με απόφαση ΣτΕ φεύγουν τα αρχαία από τον σταθμό Βενιζέλου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης