Κορωνοϊός: Για τέταρτη συνεχόμενη μέρα η Ινδία καταγράφει παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων με 349.691 μολύνσεις

Κορωνοϊός: Για τέταρτη συνεχόμενη μέρα η Ινδία καταγράφει παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων με 349.691 μολύνσεις

Τραγικό ρεκόρ και στους θανάτους με 2.767 νεκρούς σε μια μέρα - Η χώρα συγκλονίζεται από την «καταιγίδα» μολύνσεων, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μόντι

india_pandemic_new
Η Ινδία για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού που έχουν αναφερθεί ποτέ σε οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο μέσα σε ένα 24ωρο, με 349.691 νέες μολύνσεις, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Παράλληλα στη χώρα καταγράφηκε και ρεκόρ θανάτων, αφού τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν στην covid-19, 2.767 άνθρωποι.

Συνολικά, από την αρχή της πανδημίας στην Ινδία έχουν αναφερθεί 16,96 εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού και και 192.311 θάνατοι από covid-19.

Η ινδική κυβέρνηση έχει καταφύγει σε στρατιωτικά αεροσκάφη και τρένα για να μεταφέρουν οξυγόνο στο Νέο Δελχί από άλλες περιοχές της χώρας, αλλά και από το εξωτερικό, όπως για παράδειγμα από τη Σιγκαπούρη.

Η χώρα του 1,3 δισεκατομμυρίου κατοίκων είναι στα πρόθυρα ανθρωπιστικής καταστροφής, προειδοποίησε ο Ασίς Τζα, πρύτανης της σχολής Δημόσιας Υγείας στο πανεπιστήμιο Brown σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε το Σάββατο στην Washington Post.

O Τζα επεσήμανε ότι περίπου 2.000 άνθρωποι πεθαίνουν επισήμως καθημερινά στην Ινδία από covid-19, όμως οι περισσότεροι ειδικοί εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι δύο με δέκα φορές μεγαλύτερος.

Η χώρα συγκλονίζεται από την «καταιγίδα» μολύνσεων, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μόντι

Κλείσιμο
Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι κάλεσε σήμερα όλους τους πολίτες της χώρας να εμβολιαστούν κατά της covid-19 και να είναι προσεκτικοί, τονίζοντας ότι μια "καταιγίδα" μολύνσεων κορωνοϊού συγκλονίζει τη χώρα.

"Ήμασταν πολύ χαρούμενοι μετά την επιτυχημένη αντιμετώπιση του πρώτου κύματος" του κορωνοϊού, παραδέχθηκε ο Μόντι σε ραδιοφωνικό του διάγγελμα προς τους Ινδούς. "Όμως αυτή η καταιγίδα έχει συγκλονίσει τη χώρα", πρόσθεσε.

Στο μεταξύ ο πρωθυπουργός του Νέου Δελχί, ο Αρβίντ Κεζριουάλ, δήλωσε σήμερα ότι παρατείνεται το lockdown στην ινδική πρωτεύουσα ως τις 3 Μαΐου καθώς τα νέα κρούσματα αυξάνονται εκθετικά.

"Αποφασίσαμε να παρατείνουμε κατά μία εβδομάδα το lockdown", ανακοίνωσε ο Κεζριουάλ. "Η καταστροφή του κορωνοϊού συνεχίζεται, δεν υπάρχει ανάπαυλα".

"Το lockdown είναι το έσχατο μέσο μας να αντιμετωπίσουμε τον κορωνοϊό,όμως με τα κρούσματα να αυξάνονται τόσο γρήγορα πρέπει να χρησιμοποιοήσουμε το όπλο αυτό", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της ινδικής πρωτεύουσας.

Το Νέο Δελχί, που μετρά 20 εκατομμύρια κατοίκους, έχει πληγεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ινδίας από τον κορωνοϊό. Την προηγούμενη Δευτέρα είχε τεθεί σε ισχύ lockdown μίας εβδομάδας σε μια προσπάθεια να αμβλυνθεί η πίεση στο σύστημα υγείας.

Τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν στην Ινδία 349.691 νέες μολύνσεις από covid-19, με τα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα να αναγκάζονται να διώξουν ασθενείς λόγω ελλείψεων σε κλίνες και ιατρικό οξυγόνο. Την εβδομάδα που πέρασε στη χώρα καταγράφηκαν περισσότερα από δύο εκατομμύρια νέα κρούσματα, άνοδος 58% σε σχέση με την προηγούμενη, σύμφωνα με τα στοιχεία του AFP.

Ειδήσεις σήμερα: 

Αρμένιοι: Το ανατριχιαστικό χρονικό μιας προδιαγεγραμμένης γενοκτονίας

«Άρχοντας» των κρίκων o Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για πέμπτη φορά!

Τσιόδρας: Πότε θα πετάξουμε τις μάσκες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης