Ποιανού ηγέτη την σπάνια Lamborghini ανατίναξαν οι Ειδικές Δυνάμεις των ΗΠΑ;

Ποιανού ηγέτη την σπάνια Lamborghini ανατίναξαν οι Ειδικές Δυνάμεις των ΗΠΑ;

Το 1977, η Lamborghini παρουσίασε ένα πρωτότυπο εκτός δρόμου για το στρατό των ΗΠΑ, που εξελίχθηκε στο LM0002. Ένα από αυτά η μοίρα το έφερε στα χέρια του γιου του Σαντάμ Χουσεΐν, με το τέλος του σπάνιου αυτού SUV να χαρακτηρίζεται άδοξο…

Στιγμιοτυπο_2021-04-17__10_50_32_μμ
Στα τέλη της δεκαετίας του ’70, οι Ηνωμένες Πολιτείες αναζητούσαν τον αντικαταστάτη του M151 4×4, μιας βελτιωμένης έκδοσης του κλασικού Willys MB Jeep του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Το M151 μπήκε για πρώτη φορά σε υπηρεσία στις αρχές της δεκαετίας του ‘6-, ενώ μια από τις εταιρείες που αχολήθηκαν με το διάδοχό του ήταν η Lamborghini.


Οι Ιταλοί εξέλιξαν ένα πρωτότυπο με το όνομα Cheetah που είχε έναν V8 στο πίσω μέρος του, αυτόματο κιβώτιο τριών σχέσεων και ένα ευρύχωρο εσωτερικό για στρατιώτες με πλήρη εξοπλισμό. Αυτό που δεν είχε ήταν αρκετή δύναμη για να καλύψει τις απαιτήσεις του στρατού των ΗΠΑ.

Ωστόσο, η Lamborghini δεν εγκατέλειψε το συγκεκριμένο πλάνο, και προχώρησε στο επόμενο πρωτότυπο, το LM001, που ναι μεν είχε διαφορετικό κινητήρα, αλλά η θέση του παρέμεινε στο πίσω μέρος γεγονός που εξακολουθούσε να επηρεάζει την οδική του συμπεριφορά.



ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης