Αφγανιστάν: Χωρίς Ταλιμπάν η ειρηνευτική διάσκεψη της Κωνσταντινούπολης

Αφγανιστάν: Χωρίς Ταλιμπάν η ειρηνευτική διάσκεψη της Κωνσταντινούπολης

«Μέχρις ότου όλες οι ξένες δυνάμεις αποσυρθούν εντελώς από την πατρίδα μας, δεν θα συμμετάσχουμε σε καμία διάσκεψη που λαμβάνει αποφάσεις για το Αφγανιστάν», δήλωσε εκπρόσωπος των Ταλιμπάν 

taliban
Οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν αργά χθες Τρίτη ότι δεν θα συμμετάσχουν στην ειρηνευτική διάσκεψη για το Αφγανιστάν στην Κωνσταντινούπολη, η οποία έχει προγραμματιστεί για αυτόν τον μήνα, έως ότου αποχωρήσουν από το Αφγανιστάν όλες οι ξένες δυνάμεις.

«Μέχρις ότου όλες οι ξένες δυνάμεις αποσυρθούν εντελώς από την πατρίδα μας, (εμείς) δεν θα συμμετάσχουμε σε καμία διάσκεψη που λαμβάνει αποφάσεις για το Αφγανιστάν», δήλωσε με tweet του ο Μοχαμάντ Ναέμ, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν στο Κατάρ.




Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναμένεται να κάνει αργότερα σήμερα Τετάρτη ανακοινώσεις σχετικά με την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν, τόνισε χθες η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.

Οι Αμερικανοί στρατιώτες που βρίσκονται ακόμη στο Αφγανιστάν αναμένεται ότι θα φύγουν «χωρίς προϋποθέσεις» μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου 2021, δηλαδή την επέτειο των 20 ετών από τις επιθέσεις της Αλ Κάιντα στις ΗΠΑ, ανέφερε χθες ένας Αμερικανός αξιωματούχος.


Ειδήσεις σήμερα:

Οι Έλληνες του Τουταγχαμών: Τα άγνωστα μυστικά του νέου αιγυπτιακού μουσείου

Πάσχα στο χωριό με self test θέλει η κυβέρνηση - Πότε αποφασίζουν οι επιστήμονες

Survivor: Οι τέσσερις υποψήφιοι προς αποχώρηση και οι νέες αποκαλύψεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης