ΗΠΑ: Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας ξεκινά ταξίδια σε Ισραήλ, Γερμανία, αρχηγείο του NATO και Βρετανία

ΗΠΑ: Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας ξεκινά ταξίδια σε Ισραήλ, Γερμανία, αρχηγείο του NATO και Βρετανία

Σκοπός των επισκέψεων του να ενισχύσει τη «δέσμευση των ΗΠΑ στην αποτροπή και στην άμυνα, το μοίρασμα των βαρών» και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας «της διατλαντικής ασφάλειας»

Lioyd_austin_usa
Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας, ο Λόιντ Όστιν, θα αρχίσει το Σάββατο διεθνή περιοδεία στο πλαίσιο της οποίας θα επισκεφθεί το Ισραήλ, τη Γερμανία, το αρχηγείο του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού στο Βέλγιο και το Ηνωμένο Βασίλειο, ανέφερε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Ο κ. Όστιν «θα συναντηθεί με τους ομολόγους του και άλλους ανώτερους αξιωματούχους» προκειμένου να συζητήσει «διεθνείς σχέσεις στο πεδίο της άμυνας» να ενισχύσει τη «δέσμευση των ΗΠΑ στην αποτροπή και στην άμυνα, το μοίρασμα των βαρών» και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας «της διατλαντικής ασφάλειας», διευκρινίζει το δελτίο Τύπου που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες του.

Ο κ. Όστιν, ο οποίος θα γίνει ο πλέον υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβέρνησης του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν που θα επισκεφθεί το Ισραήλ ως αυτό το στάδιο, σχεδιάζεται να συναντηθεί τόσο με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου όσο και με τον υπουργό Άμυνας Μπένι Γκαντς για να συζητηθούν «κοινές προτεραιότητες» και να επαναβεβαιωθεί η δέσμευση της Ουάσινγκτον στη διατήρηση της ισραηλινής στρατιωτικής υπεροχής έναντι των γειτονικών κρατών της περιοχής.

Η αναγγελία του ταξιδιού αυτού έγινε με φόντο την αυξανόμενη ένταση ανάμεσα στο Ισραήλ και το Ιράν, την ώρα που η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν διαπραγματεύεται την επάνοδο των ΗΠΑ και της Ισλαμικής Δημοκρατίας στην πλήρη τήρηση της διεθνούς συμφωνίας για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της Τεχεράνης, επισήμως του Κοινού Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης (ΚΟΣΔ), που προσπάθησε να αφανίσει ο προκάτοχός του Ντόναλντ Τραμπ.

Ενώ στην Ευρώπη, η Ρωσία κατηγορείται πως συγκεντρώνει στρατεύματα στα σύνορα με την Ουκρανία.

Δεν υπήρχαν ποτέ τόσα πολλά ρωσικά στρατεύματα στα σύνορα με την Ουκρανία μετά το 2014, σημείωσε χθες Πέμπτη η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, η Τζεν Ψάκι, προσθέτοντας πως ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν «ανησυχεί» ολοένα περισσότερο.



Ειδήσεις σήμερα 

Το «θαύμα» της Βρετανίας: Πώς πέτυχε την «ανοσία της αγέλης» σε 4 μήνες 

Βίντεο ντοκουμέντο: Καρέ καρέ η εν ψυχρώ δολοφονία του 39χρονου στην Κυπαρισσία - Σκληρές εικόνες 

ΗΠΑ: Τα πρώτα μέτρα Μπάιντεν για τον περιορισμό των πυροβόλων όπλων και την οπλοκατοχή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης