Τσαβούσογλου για την «όρθια» Φον ντερ Λάιεν: «Έγινε σύμφωνα με τις υποδείξεις της Ε.Ε.»

Τσαβούσογλου για την «όρθια» Φον ντερ Λάιεν: «Έγινε σύμφωνα με τις υποδείξεις της Ε.Ε.»

Τι είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας για το πρωτόκολλο που τηρήθηκε στη συνάντηση του Ερντογάν με τους Σαρλ Μισέλ και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - «Προσπαθούν να το παρουσιάσουν πως το οργάνωσε η Τουρκία» είπε για την «όρθια» πρόεδρο της Κομισιόν

tsavusoglou_main01
Στο θέμα που έκανε τον γύρο του κόσμου, σχετικά με την επίσκεψη των Σαρλ Μισέλ και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην Άγκυρα και «βρήκε» την πρόεδρο της Κομισιόν να στέκεται όρθια μπροστά από τους «στρογγυλοκαθισμένους» Ερντογάν και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊού Συμβουλίου, αναφέρθηκε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου την Πέμπτη, στη διάρκεια της συνάντησής του με τον υπουργό Εξωτερικών του Κουβέιτ.

«Υπάρχουν άδικες κατηγορίες εναντίον της Τουρκίας για το ζήτημα του πρωτοκόλλου. Αφορούν στην αξία που δίνουμε στη γυναίκα και το πάνε και σε άλλα ζητήματα. Η Τουρκία είναι ένα κράτος με βαθιές ρίζες και δεν πραγματοποιείται επίσκεψη Ευρωπαίων για πρώτη φορά. Η υποδοχή στην Τουρκία γίνεται πάντα στα πλαίσια του διεθνούς πρωτοκόλλου και της τουρκικής φιλοξενίας. Σε κάθε επίσκεψη δική μας ή των ξένων, προηγείται συνάντηση των υπευθύνων του πρωτοκόλλου και γίνονται συνομιλίες για το ζήτημα της ταξιθεσίας. Στη συγκεκριμένη συνάντηση που έγινε με τον πρόεδρο μας, στο πρωτόκολλο, ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα της ευρωπαϊκής πλευράς. Δηλαδή κανονίστηκε η συγκεκριμένη μορφή ταξιθεσίας σύμφωνα με τις υποδείξεις της Ε.Ε. Δεν θέλουμε να πούμε περισσότερα», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

erdoganmiselursula1


«Αν δεν υπήρχαν αυτές οι βαριές κατηγορίες δεν θα κάναμε αυτήν την ανακοίνωση. Όμως σε ανώτατο επίπεδο προσπαθούν να παρουσιάσουν πως το έχει οργανώσει η Τουρκία. Δεν θέλουμε να εισέλθουμε στις πρακτικές εντός της Ε.Ε και στα υπόλοιπα θέματα τους. Όμως οι υπεύθυνοι του πρωτοκόλλου είχαν συναντηθεί απο πριν και έγιναν όλα σύμφωνα με τις υποδείξεις και τα αιτήματα των Ευρωπαίων» πρόσθεσε.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κωδικός «μετακινήσεις»: Πότε «απελευθερώνονται» πλήρως οι διαδημοτικές - Τα σενάρια για το Πάσχα

Χρηματιστήριο Αθηνών: Με οριακή άνοδο το άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης

Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων: Προσοχή μετά την διαρροή δεδομένων από το Facebook
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης