Αλεξέι Ναβάλνι: Είναι σοβαρά άρρωστος, λέει ο δικηγόρος του

Αλεξέι Ναβάλνι: Είναι σοβαρά άρρωστος, λέει ο δικηγόρος του

Έκανε τεστ για τον κορωνοιό - Με φυματίωση νοσηελεύονται συγκατούμενοί του

alexei_navalny1
Ο δικηγόρος του Αλεξέι Ναβάλνι επιβεβαίωσε τις φήμες που θέλουν τον ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης να είναι σοβαρά άρρωστος, μετα τις αναφορές ότι έχει μεταφερθεί σε ειδικό θάλαμο της φυλακής με αναπνευστική νόσο όπου εξετάστηκε και για κορωνοϊό.

Ο επικριτής του Κρεμλίνου και πολέμιος του Βλάντιμιρ Πούτιν, σε σημείωμα που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα υποστήριξε πως έχει πυρετό αφού η θερμοκρασία του είναι στους 38,1 βαθμούς Κελσίου και βήχει. Ο Ναβάλνι υποστήριξε ακόμη ότι πολλοί κρατούμενοι στον θάλαμό του νοσηλεύτηκαν και υποβλήθηκαν σε ειδική θεραπεία για φυματίωση.

Λίγες ώρες αργότερα η εφημερίδα Izvestia έγραψε πως ο Ναβάλνι μεταφέρθηκε σε θάλαμο ασθενών και μεταξύ άλλων ασθενείων ελέχθηκε και για Covid-19.

Την Τρίτη, η ρωσική αστυνομία συνέλαβε αρκετούς υποστηρικτές του Ναβάλι που είχαν ταξιδέψει στη φυλακή όπου κρατείεται, 60 μίλια ανατολικά της Μόσχας, για να ζητήσουν να λάβει κατάλληλη ιατρική περίθαλψη.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας οι ρωσικές Αρχές συνέλαβαν 4 γιατρούς κι δύο δημοσιαγράφους, ο ένας από το CNN και ο άλλος από το Belsat, το ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι που εδρεύει στην Πολωνία.

Ένας από τους δικηγόρος του Ναβάλνι είπε ότι μέλος της νομικής του ομάδας που τον είδε την Τρίτη είπως πως ήταν «σε αρκετά κακή κατάσταση».

Κλείσιμο
Την περασμένη εβδομάδα ο Ναβάλνι ξεκίνησε απεργία πείνας επειδή οι Αρχές του αρνήθηκαν επίσκεψη από προσωπικό γιατρό για να τον εξετάσει επείδη ένιωθε μούδιασμα και πόνο στην πλάτη και στα πόδια του που τον δυσκόλευαν ακόμη και να περπατήσει.

«Έχει χάσει πολύ βάρος, έχει έντονο βήχα και θερμοκρασία 38.1C», δήλωσε η Olga Mikhailova, δικηγόρος, στο ραδιοφωνικό σταθμό Echo of Moscow. «Είναι σοβαρά άρρωστος. Είναι εξωφρενικό ότι η φυλακή τον οδήγησε σε αυτήν την κατάσταση».

Στην επιστολή που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, ο Ναβάλι έγραψε ότι τρεις τρόφιμοι στο θάλαμο του είχαν μεταχθεί στο νοσοκομείο πρόσφατα με φυματίωση. Παράλληλα έγραψε ειρωνικά πως αν είχει προσβληθεί και ο ίδιος θα μπορούσε να ξεχάσει «πόνο στην πλάτη μου και το μούδιασμα στα πόδια μου».

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για την ιατρική περίθαλψη του Ναβάλνι. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ενός εκ των δικηγόρων του ο θάλαμος όπου νοσηλεύεται ίσως βρίσκεται εντός της φυλακής η οποία είναι γνωστή για τις αυστηρές συνθήκες κράτησης και απομόνωσης.

Η σύζυγός του Αλεξέι Ναβάλνι, Γιούλια, δημοσιοποίησε την Τρίτη μία επιστολή που έλαβε από τις φυλακές στην οποία αναφέρεται πως ο Ναβάλνι δεν μπορεί να πάει στο νοσοκομείο καθώς η φυλακή δεν έχει το διαβατήριό του. Όπως λέει η ίδια, ο φύλακας που της έστειλε την επιστολή, χλευάζει τον άντρα της και τον προκαλεί μοιράζοντας φαγητό και γλυκά στους συγκρατούμενούς του την ώρα που ο ίδιος έχει δηλώσει πως βρίσκεται σε απεργία πείνας.


Ειδήσεις σήμερα: 

Άρμι Χάμερ: Κληρονόμος μιας «δυναστείας κολασμένων» που σημαδεύτηκε από σκάνδαλα, βία και διαστροφή

Μένιος Φουρθιώτης: Στον Εισαγγελέα ο φάκελος με τα στοιχεία της υπόθεσης

Φονικό στη Μακρινίτσα: «Προμελετημένο έγκλημα - Έλεγε για αίμα που θα χυνόταν από την προηγούμενη Πέμπτη»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης