Φονικό στη Μακρινίτσα: «Προμελετημένο έγκλημα - Έλεγε για αίμα που θα χυνόταν από την προηγούμενη Πέμπτη»

Φονικό στη Μακρινίτσα: «Προμελετημένο έγκλημα - Έλεγε για αίμα που θα χυνόταν από την προηγούμενη Πέμπτη»

Η μάνα των δυο αδερφών που δολοφονήθηκαν από τον 31χρονο το βράδυ της Δευτέρας, εξιστορεί στο protothema.gr πώς έγινε το φονικό και τις απειλές που εξαπέλυε ο δράστης το προηγούμενο διάστημα - «Αντιλαμβανόταν πλήρως όσα έκανε» λέει η δικηγόρος της οικογένειας Τσάπα

makrinitsa-arthro1
Με ένα ατελείωτο μοιρολόι πόνου, θλίψης και οργής, οι χαροκαμένοι γονείς της Μακρινίτσας, Αθανασία και Απόστολος Τσάπας αποχαιρέτησαν πριν από λίγη ώρα τα βλαστάρια τους, Κωνσταντίνα και Γιώργο, έχοντας στο πλευρό τους φίλους και συγχωριανούς που αρνούνται να πιστέψουν το κακό που βρήκε την οικογένεια και τον τόπο τους.
kideia2-Copy__1_

Όπως ανέφερε νωρίτερα στο protothema.gr η μάνα των δυο αδικοχαμένων αδελφών, ο 31χρονος δράστης είχε προμελετημένο του έγκλημά του, καθώς την περασμένη Πέμπτη τους είχε απειλήσει για το κακό που θα ερχόταν.

«Το κορίτσι μου δεν περνούσε καλά μαζί του. Την ζήλευε και είχε πλάσει διάφορα μέσα στο μυαλό του, πως δήθεν το παιδί τους δεν ήταν δικό του. Της έλεγε διάφορα μέχρι και πως θα βάλει κάμερες στο σπίτι να την παρακολουθεί. Όταν το παιδί ήρθε και μας είπε όλα αυτά που περνάει και πως θέλει να χωρίσει ,εμείς αποφασίσαμε να στηρίξουμε την απόφασή της. Από τότε μέρος τον προβλημάτων τα ζήσαμε κι εμείς, καθώς ερχόταν, απειλούσε, έκανε διάφορα, την έπαιρνε τηλέφωνο και την έβριζε. Μάλιστα την περασμένη Πέμπτη μπροστά σε αστυνομικό που ήρθε να του κάνει σύσταση, άρχισε να φωνάζει και να λέει για το αίμα που θα χυνόταν. Που να φανταζόμασταν ότι θα φτάναμε σε αυτό το σημείο. Καλύτερα να σκότωνε εμένα και να έφευγε, παρά αυτό το κακό που έκανε να στερήσει από τον 2,5ετών Γιωργάκη την ζεστή αγκαλιά της μάνας του, που δεν πρόλαβε να χαρεί» είπε η μάνα των παιδιών.

H μεταφορά του κατηγορούμενου για το διπλό φονικό στη Μακρινίτσα στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου


Πώς έγινε το φονικό

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τα όσα εξομολογήθηκε η Αθανασία Τσάπα, όλα ξεκίνησαν γύρω στις οκτώ το βράδυ της Δευτέρας, όταν ο δράστης έφτασε έξω από το διώροφο σπίτι της οικογένειας.

«Πήρε το κορίτσι μου ένα τηλέφωνο και του είπε αγριεμένος να βγάλει έξω το παιδί να το δει. Τότε εκείνη του αρνήθηκε, εξηγώντας του πως έτσι όπως ήταν, δεν θα του έκανε την χάρη. Τότε εκείνος άρχισε να πετάει ξύλα και πέτρες σε πόρτες και παράθυρα του επάνω σπιτιού. Μόλις είδε ότι δεν είχε άλλο τρόπο για να μπει στο σπίτι, προσπάθησε και έσπασε την πόρτα του κάτω ορόφου, όπου ήμουν εγώ εκεί.

Μαμά, μου φώναξε το παιδί μου, κλείσε την πόρτα του πάνω ορόφου. Πήγα να την κλείσω κι εκείνος με πρόλαβε στην εσωτερική σκάλα. Όσο κι αν προσπάθησα να τον ηρεμήσω λέγοντας του να συζητήσουμε ήρεμα, τόσο εκείνος φώναζε, μέχρι που έβγαλε το μαχαίρι και με τραυμάτισε στο πρόσωπο και το δεξί μου χέρι.

Ακούγοντας τις φωνές το παιδί μου και προκειμένου να με σώσει, κατέβηκε, άφησε το παιδί με τον πατέρα της και τότε άρχισε να την μαχαιρώνει μπροστά μου. Άκουγα το μωρό να κλαίει και να φωνάζει “αγκαλίτσα, αγκαλίτσα”, είχε φοβηθεί το παιδάκι μου. Κάποιος από τους γείτονες ειδοποίησε τον γιο μου, ο οποίος ήρθε να μας σώσει και πριν προλάβει να κάνει το παραμικρό, τον κάρφωσε κι εκείνον έξω από το σπίτι κι έφυγε».

Λίγη ώρα μετά το διπλό φονικό, ο δράστης συνελήφθη, ενώ χθες βρέθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή. Ο εισαγγελέας του άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ στη βασική κατηγορία προστέθηκαν η παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία, καθώς και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά της μητέρας των δύο αδελφών.

Στην απολογία του, δήλωσε ότι το μαχαίρι το είχε πάντα μαζί του και πως το χρησιμοποιούσε για να αμύνεται. Στις ψυχιατρικές γνωματεύσεις που εξετάστηκαν είχε καταγραφεί πως είχε σύνδρομο καταδίωξης. Για τον λόγο αυτό τις επόμενες ημέρες, ο δικηγόρος του Δημήτρης Βούλγαρης θα ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, διότι λόγω της ψυχιατρικής διαταραχής του δεν έχει συνειδητοποιήσει το αποτρόπαιο της πράξης του.

«Αντιλαμβανόταν πλήρως όσα έκανε»

Στο protothema.gr μίλησε και η δικηγόρος της οικογένειας Τσάπα, Γιάννα Παναγοπούλου εξηγώντας την θέση της οικογένειας,

«Η θέση της οικογένειας είναι ότι ο δράστης τέλεσε τις δυο ανθρωποκτονίες, για τις οποίες κατηγορείται και την απόπειρα ανθρωποκτονίας, από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση διότι είχε πλήρη συνείδηση των πραττομένων. Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας, όμως είναι διαφορετικό το ζήτημα της στέρησης του καταλογισμού ή της μείωσης του καταλογισμού. Ο καταλογισμός έχει να κάνει με το αν ο δράστης συνειδητοποιεί και είναι σε θέση να αντιληφθεί τον άδικο χαρακτήρα της πράξης του.

Στην συγκεκριμένη υπόθεση όταν ένας άνθρωπος εξοπλίζεται με μαχαίρι, οδηγεί, φτάνει στον τόπο του εγκλήματος, εισβάλει με απειλές, προκαλεί φθορές και μπαίνει στο σπίτι των θυμάτων και αφαιρεί ζωές με συμπεριφορά “serial killer”, αυτό δείχνει ότι έχει σχεδιάσει τα εγκλήματά του, τα οποία είναι σε θέση και να τα πραγματοποιήσει.

Η οικογένεια επειδή αμφισβητεί το γεγονός ότι είχε μειωμένο καταλογισμό ή ότι στερούνταν καταλογισμό, το οποίο προφανώς θα ισχυριστεί ο κατηγορούμενος και επειδή ζητά την παραδειγματική του τιμωρία έτσι όπως κατηγορείται, θα κάνει κάθε τι που απαιτείται προκειμένου να αποδείξει στην ελληνική δικαιοσύνη, ότι όταν τελούσε τα εγκλήματα του αντιλαμβανόταν πλήρως το τι έπραττε. Η οδύνη που σκόρπισε σε αυτή την οικογένεια είναι τεράστια καθόσον έχασαν τα δυο μονάκριβα παιδιά τους».

Ειδήσεις σήμερα: 
Κύπρος: «Περιμένουμε εμβόλια για δύο εκατομμύρια άτομα» είπε ο Αναστασιάδης

Μένιος Φουρθιώτης: Στον Εισαγγελέα ο φάκελος με τα στοιχεία της υπόθεσης

Οικονομική εισαγγελία και εισαγγελία Πρωτοδικών «ψάχνουν» τον Φουρθιώτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης