Άρμι Χάμερ: Κληρονόμος μιας «δυναστείας κολασμένων» που σημαδεύτηκε από σκάνδαλα, βία και διαστροφή

Άρμι Χάμερ: Κληρονόμος μιας «δυναστείας κολασμένων» που σημαδεύτηκε από σκάνδαλα, βία και διαστροφή

«Τουλάχιστον πέντε γενιές της οικογένειας Χάμερ είναι βουτηγμένες σε σκάνδαλα που περιλαμβάνουν ακόλαστη συμπεριφορά, σεξουαλική διαστροφή, χρήση ναρκωτικών, διαφθορά και θανάσιμη βία»

armie_hammer
Οι ιδιαίτερες σεξουαλικές τάσεις και προτιμήσεις που οδήγησαν τον Άρμι Χάμερ στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα, δηλαδή εν μέσω ενός σκανδάλου που απειλεί να τινάξει (αν δεν το έχει κάνει ήδη) την καριέρα του στον αέρα, μπορεί να σόκαραν κάποιους ανυποψίαστους φαν του. Όσοι είναι εξοικειωμένοι όμως με την ιστορία του «αμαρτωλού οίκου» των Χάμερ ξέρουν καλά ότι η δυναστεία εκατομμυρίων της οποίας είναι κληρονόμος ο γοητευτικός 34χρονος έχει σημαδευτεί μέσα στις δεκαετίες από σκάνδαλα, διαστροφή και βία.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο της Daily Mail, Τομ Λέοναρντ, το ιστορικό της οικογένειας του ηθοποιού που βλέπει το τελευταίο διάστημα την καριέρα του να γκρεμίζεται, είναι το ίδιο «βρόμικο» με τις καταγγελίες που έχουν διατυπωθεί εις βάρος του το τελευταίο διάστημα. «Τουλάχιστον πέντε γενιές της οικογένειας Χάμερ είναι βουτηγμένες σε σκάνδαλα που περιλαμβάνουν ακόλαστη συμπεριφορά, σεξουαλική διαστροφή, χρήση ναρκωτικών, διαφθορά και θανάσιμη βία», σημειώνει ο αρθρογράφος.

Όπως εξηγεί στο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, ο μεγιστάνας προπάππους του ηθοποιού υπήρξε φίλος του πρίγκιπα της Ουαλίας και φερόμενος κατάσκοπος των Σοβιετικών. Ο παππούς του «διοργάνωνε όργια με ναρκωτικά και όπλα» και ο πατέρας του είχε στην κατοχή του έναν «θρόνο του σεξ» ύψους δυο μέτρων. «Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει» αναφέρει για τους άνδρες της οικογένειας η Κέισι Χάμερ (θεία του 34χρονου σταρ) η οποία έχει πλέον αποξενωθεί από πολλούς συγγενείς της. Σύμφωνα με την ίδια, η δυναστεία των Χάμερ για χρόνια εμφανιζόταν «τέλεια» προς τον έξω κόσμο, όμως έκρυβε μέσα της τη διαστροφή.

armie_wife


Ο αρθρογράφος υπενθυμίζει το ιστορικό των καταγγελιών που διατυπώθηκαν πρόσφατα εις βάρος του Άρμι Χάμερ από πρώην ερωμένες του, οι οποίες κατηγορούν τον σταρ ότι τις υπέβαλε σε συναισθηματική και ψυχολογική κακοποίηση. Αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας για τη σεξουαλική του συμπεριφορά, τις σαδομαζοχιστικές του πρακτικές και τις «κανιβαλιστικές φαντασιώσεις» έχουν πλήξει σε μεγάλο βαθμό τη φήμη του σταρ, που θεωρούνταν κάποτε κάτι σαν «σύγχρονος Γκάρι Κούπερ» εξαιτίας της κλασικής γοητείας και του ταλέντου του.

Κλείσιμο
Όλα τα πρότζεκτ που ήρθε στα σκαριά κατέρρευσαν το ένα μετά το άλλο, ακόμα και ο ατζέντης του του γύρισε την πλάτη και η σχέση του με την εν διαστάσει σύζυγο και τα παιδιά του περνάει πρωτοφανή κρίση. Το «κερασάκι στην τούρτα» ήταν μια πρόσφατη καταγγελία εις βάρος του 34χρονου από μια πρώην ερωμένη του, που ισχυρίζεται ότι την βίασε το 2017. Σημειώνεται ότι ο ηθοποιός αρνείται κατηγορηματικά όλους τους ισχυρισμούς εναντίον του, επιμένοντας μέσω εκπροσώπου του ότι όλες οι ερωτικές του σχέσεις υπήρξαν συναινετικές και ότι οι καταγγέλουσες έχουν σκοπό να τον εκδικηθούν και να τον βλάψουν.

Η σκανδαλώδης ιστορία του «Οίκου των Χάμερ»

Το 1919, ο προ-προπάππους του Άρμι, ο Τζούλιους, γιατρός, κομμουνιστής και Ρώσος εμιγκρές πραγματοποίησε παράνομη έκτρωση στη σύζυγο ενός μπολσεβίκου διπλωμάτη στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη. Η γυναίκα πέθανε τρεις ημέρες αργότερα και ο Τζούλιους φυλακίστηκε για ανθρωποκτονία. Η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών που του είχε αρνηθεί την είσοδο στο Ηνωμένο Βασίλειο, πίστευε ότι ο Τζούλιους ήταν Σοβιετικός κατάσκοπος και ότι η εταιρεία του, Allied American, ήταν «βιτρίνα» που επέτρεπε στο Κρεμλίνο να χρηματοδοτεί κρυφά «επαναστατικά στοιχεία» στις ΗΠΑ.

armie_hammer




Αρμάντ Χάμερ: Ο «οπορτουνιστής κατάσκοπος» 

Ο Αρμάντ, γιος του Τζούλιους, είχε πολύ καλές σχέσεις με σοβιετικούς ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του Λένιν, και έβγαλε μια περιουσία μέσω της συνεργασίας του με το κομμουνιστικό καθεστώς. Στην πραγματικότητα, ακόμα και το όνομα που δόθηκε στον Αρμάντ, ο οποίος εγκατέλειψε την καριέρα του στην ιατρική για να αναλάβει τη φαρμακευτική επιχείρηση του πατέρα του ενώ εκείνος ήταν στη φυλακή, ήταν εμπνευσμένο από το σύμβολο «arm and hammer» (χέρι με σφυρί) του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος της Αμερικής.

Ένας βιογράφος περιέγραψε τον Αρμάντ ως «κατ' ουσίαν κατάσκοπο» για τους Σοβιετικούς. Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου είχαν δηλώσει ότι δεν έμαθαν ποτέ με σιγουριά με ποια πλευρά ήταν ο Αρμάντ, και ο επικεφαλής του FBI Τζ. Έντγκαρ Χούβερ επέμενε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του ήταν «σκάρτοι». Ο Αρμάντ χρησιμοποίησε τα χρήματα της τρίτης συζύγου του Φράνσις για να αγοράσει μια σχετικά μικρή εταιρεία, την Occidental Petroleum, η οποία στη συνέχεια εξελίχθηκε σε επιχείρηση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, και στη μεγαλύτερη ανεξάρτητη εταιρεία πετρελαίου στον κόσμο.

armand_hammer
Ο Αρμάντ Χάμερ


Κυνικός οπορτουνιστής και «περήφανος υπερ-καπιταλιστής», σύμφωνα με τους New York Times, Ο Αρμάντ διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον δικτάτορα της Λιβύης συνταγματάρχη Καντάφι, ο οποίος του επέτρεψε να επωφεληθεί σε τεράστιο βαθμό από τον πετρελαϊκό πλούτο της χώρας του. Τα χρήματά του «αγόρασαν» επιρροή και φιλία και με άλλους προέδρους και εξέχουσες προσωπικότητες. Ένας πρώην Βρετανός βοηθός του Αρμάντ αποκάλυψε σε μεταγενέστερο χρόνο ότι εργοδότης του είχε προσφέρει ακριβά δώρα στον πρίγκιπα Κάρολο και την Πριγκίπισσα Νταϊάνα, και ότι τους είχε παραχωρήσει το πολυτελές του Boeing 727 για να ταξιδεύουν. Σύμφωνα με αυτόν τον βοηθό, ο πρίγκιπας Κάρολος - που είχε στείλει ευχαριστήρια επιστολή στον Χάμερ - ήταν «εύπιστος και αφελής». Παρά το γεγονός ότι εμφανιζόταν ως δημοκρατικός, ο Αρμάντ καταδικάστηκε για μυστικές και παράνομες δωρεές που έκανε στην εκστρατεία του Ρεπουμπλικανού Ρίτσαρντ Νίξον.

Ήταν όμως διπρόσωπος και στην προσωπική του ζωή, όχι μόνο στις πολιτικές του θέσεις, σημειώνει ο αρθρογράφος. Έκανε μια από τις πολλές ερωμένες του, τη Μάρθα Κάουφμαν, υπεύθυνη για τη συλλογή τέχνης του (μεγάλο μέρος της οποίας είχε αφαιρεθεί από ρωσικά μουσεία με τη βοήθεια των φίλων του στο Κρεμλίνο) και όταν η σύζυγός του Φράνσις το υποψιάστηκε, ο Άρμαντ έβαλε τη Μάρθα να αλλάξει το όνομά της και εμφάνιση με περούκες, γυαλιά και πλαστική χειρουργική. Η Μάρθα παραπονιόταν ότι ο Αρμάντ είχε βάλει κοριό στο τηλέφωνό της και είχε εγκαταστήσει μια συσκευή παρακολούθησης στο αυτοκίνητό της. Επίσης, έλεγε ότι της ζητούσε πράγματα στο κρεβάτι που ήταν «εξαιρετικά ταπεινωτικά», ενώ όταν πέθανε δεν της άφησε τίποτα στη διαθήκη του.

Ο Άρμαντ προσφέρθηκε να δωρίσει τη συλλογή έργων τέχνης του σε ένα μουσείο του Λος Άντζελες, όμως άλλαξε γνώμη όταν απορρίφθηκε το αίτημά του να αφαιρεθούν τα ονόματα άλλων ευεργετών και να αναρτηθεί ένα πορτρέτο σε φυσικό μέγεθος του ίδιου και της συζύγου του. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών από καρκίνο των οστών το 1990, μόλις μια μέρα πριν από ένα γκαλά που είχε διοργανώσει για να γιορτάσει τη ζωή και τα επιτεύγματά του.

Ο Τζούλιαν Χάμερ, ένας βίαιος πατέρας

Ο Αρμάντ απέκτησε μόνο ένα παιδί, τον Τζούλιαν (με την πρώτη του σύζυγο Όλγα φον Ρουτ, Ρωσίδα χορεύτρια). Ο Τζούλιαν ήταν ψυχικά ασθενής και έκανε χρήση ναρκωτικών. Σε ηλικία 26 ετών, σκότωσε έναν φίλο στο σπίτι του στο Λος Άντζελες, πάνω σε ένα καυγά για ένα χρέος από τζόγο. Ασκήθηκε δίωξη εις βάρος του για ανθρωποκτονία, όμως, αφού ο πατέρας του ξόδεψε μια μικρή περιουσία σε δικηγόρους, έγινε δεκτός ο ισχυρισμός του ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα και οι κατηγορίες αποσύρθηκαν.

armie_father_michael
O Άρμι Χάμερ με τον πατέρα του, Μάικλ


Ο Τζούλιαν απέκτησε δύο παιδιά: Τον Μάικλ και την Κέισι. Στην αυτοβιογραφία της που εκδόθηκε το 2015 με τίτλο «Surviving My Birthright», η Κέισι αποκάλυψε τον εφιάλτη που έζησε μεγαλώνοντας με έναν αλκοολικό και ναρκομανή πατέρα, που ήταν επιρρεπής σε βίαια ξεσπάσματα και μπαινόβγαινε σε ψυχιατρικά ιδρύματα τα πρώτα χρόνια της ζωής της. Γράφει χαρακτηριστικά: «Τα μάτια του ξαφνικά σκοτείνιαζαν και γούρλωναν. Έφτυνε και ούρλιαζε μπερδεμένες λέξεις και φράσεις. Οι γωνίες του στόματος του άφριζαν και γέμιζαν με μια λευκή ουσία σαν σκόνη. Αργότερα ανακάλυψα ότι αυτή η λευκή σκόνη ήταν το αποτέλεσμα όλων των ναρκωτικών που έπαιρνε». Μία από τις αναμνήσεις που έχει ως παιδί ήταν να ξυπνά μια παραμονή Χριστουγέννων από τον ήχο ενός πυροβολισμού και να βλέπει τον πατέρα της - που κρατούσε το όπλο - να χτυπάει τη μητέρα της, τη Σου. «Γύρνα στο κρεβάτι σου γλυκιά μου, γιατί αλλιώς ο Άη-Βασίλης δεν θα έρθει απόψε», της είπε η μητέρα της. Η Κέισι ξύπνησε το επόμενο πρωί σε ένα σπίτι γεμάτο δώρα, αλλά χωρίς πατέρα, καθώς «είχε πάει στο νοσοκομείο».

Η Σου ξυπνούσε τακτικά τα παιδιά της μέσα στη μέση της νύχτας για να αποδράσουν από την οργή του βίαιου άνδρα. Τον εγκατέλειψαν για τα καλά όταν η Κέισι ήταν 11, αν και η ίδια συνέχισε να βλέπει τον πατέρα της κάποια Σαββατοκύριακα που τον επισκεπτόταν στην Καλιφόρνια. Στο σπίτι του είχε βρει φωτογραφίες που τον έδειχναν να κάνει όργια με τις φιλενάδες του, στα οποία εμφανιζόταν μάλιστα να κρατάει και όπλο. Οι εικόνες αυτές, όπως υποστηρίζει, ξύπνησαν και στην ίδια αναμνήσεις σεξουαλικής κακοποίησης από τον πατέρα της όταν ήταν μικρή, τις οποίες είχε καταπνίξει. «Βαθιά μέσα μου ήξερα πάντα ότι μου είχε κάνει πράγματα, αλλά ήταν πατέρας μου και δεν ήθελα να το πιστέψω». Σε μια άλλη επίσκεψή της, η Κέισι θυμάται ότι την είχε κυνηγήσει μία από τις εξαγριωμένες πρώην του Τζούλιαν, «φτιαγμένη» με ναρκωτικά και κρατώντας ένα μαχαίρι. Η Κέισι περιγράφει ακόμη στο βιβλίο της πώς ο πατέρας της είχε προτείνει κάποτε να δώσει στον γιο του (τον αδελφό της, Μάικλ) 1 εκατομμύριο δολάρια για τη φιλενάδα του, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει ένας άγριος καυγάς σε ένα εστιατόριο.

Σύμφωνα με την Κέισι, οι δικοί της είχαν γλιτώσει πολλές φορές τα μπλεξίματα με την αστυνομία και τις αρχές χάρη στο διάσημο όνομά τους και τον πλούτο τους.

Ο Μάικλ Αρμάντ και ο «θρόνος του σεξ»

Τελικά, ο μεγιστάνας Αρμάντ, δυσαρεστημένος από τον τρόπο ζωής του γιου του, πέρασε την τεράστια περιουσία του (που στις αρχές της δεκαετίας του '90 άγγιζε σύμφωνα με εκτιμήσεις τα 180 εκατομμύρια δολάρια) στον εγγονό του, Μάικλ, πατέρα του 34χρονου σταρ του κινηματογράφου.

Ο Μάικλ (του οποίου η οικογένεια ήταν Εβραίοι) ασπάστηκε την χριστιανική πίστη λόγω της συζύγου του, Ντρου Αν Μόμπλι και του πατέρα της, ενός ευαγγελικού ιερέα. Μετά τον θάνατο του Τζούλιαν το 1996, ο Μάικλ μετακόμισε με την οικογένειά του - συμπεριλαμβανομένων των δύο μικρών γιων του ζευγαριού, του Άρμι και του Βίκτορ - σε ένα ολοκαίνουργιο σπίτι στον φορολογικό παράδεισο των νησων Κέιμαν.

Το 2011, μια από τις γκαλερί τέχνης της οικογένειας μηνύθηκε για τη φερόμενη πώληση ενός πλαστού πίνακα του Τζάκσον Πόλοκ για 17 εκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον η γκαλερί κατηγορήθηκε ότι έβγαλε περίπου 70 εκατομμύρια δολάρια πουλώντας 63 πλαστά έργα αφηρημένου εξπρεσιονισμού που είχε δημιουργήσει ένας Κινέζος καλλιτέχνης από το Κουίνς της Νέας Υόρκης. Η γκαλερί προχώρησε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό για εννέα από τις μηνύσεις, και στην δίκη για τη 10η μήνυση το 2019, ο Μάικλ - ο μοναδικός μέτοχος στη γκαλερί - απαλλάχθηκε από την κατηγορία της απάτης με την αιτιολογία ότι δεν γνώριζε πως οι σχετικοί πίνακες ήταν πλαστοί. Ωστόσο, λογιστές κατέθεσαν στη δίκη πως ο μεγιστάνας αντιμετώπιζε την γκαλερί ως «προσωπικό κουμπαρά», χρησιμοποιώντας μια εταιρική πιστωτική κάρτα για να αγοράσει επτά αυτοκίνητα και ακριβά ταξίδια στο εξωτερικό.

Η σύζυγος του Μάικλ τον χώρισε το 2012, μετά από δεκαετίες φερόμενων απιστιών. Πηγές που γνωρίζουν καλά την οικογένεια περιγράφουν τον Μάικλ Χάμερ ως έναν άνδρα με νοοτροπία εφήβου. Φίλοι του εκμυστηρεύθηκαν στο Vanity Fair ότι ο Μάικλ Χάμερ καυχιόταν ότι είχε στην κατοχή του έναν «θρόνο του σεξ», ο οποίος βρισκόταν στην έδρα του Armand Hammer Foundation στην Καλιφόρνια, την πόλη όπου έζησε για αρκετά χρόνια μετά το διαζύγιό του.

Επρόκειτο για μια ειδικά κατασκευασμένη καρέκλα που έφερε το οικόσημο των Χάμερ και είχε μια τρύπα στο κάθισμα. Κάτω από αυτή βρισκόταν ένα κλουβί αρκετά μεγάλο για να χωράει ένα άτομο. Ο Μάικλ φέρεται να έχει περιγράψει το αντικείμενο ως την «πονηρή καρέκλα» του ενώ φημολογείται ότι υπάρχει μια φωτογραφία που τον δείχνει να κάθεται σε αυτήν, με το χέρι του πάνω στο κεφάλι μιας χαμογελαστής ξανθιάς γυναίκας που βρίσκεται στο προαναφερθέν κλουβί.

Εκπρόσωπος του Μάικλ έχει δηλώσει ότι το συγκεκριμένο κάθισμα ήταν ένα δώρο από έναν φίλο, και έχει χαρακτηρίσει τις φήμες περί άσωτης ζωής του μεγιστάνα και κατάχρησης ουσιών ως «παράλογες».

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, «ο Άρμι, ο οποίος έχει τατουάζ το - όχι και τόσο λαμπρό - επίθετό του στον καρπό του, δεν κληρονόμησε μονάχα τα γαλάζια μάτια του από τους προγόνους του». Το δημοσίευμα υπενθυμίζει ότι ακόμα και πριν τις πρόσφατες καταγγελίες που αφορούν στη σεξουαλική του ζωή, ο 34χρονος είχε την τάση να μπλέκει και να μην συμμορφώνεται με τους κανόνες. Στα 16 του παράτησε το σχολείο αφού πρώτα έβαλε φωτιά σε «σχολική ιδιοκτησία» και το 2011, έναν χρόνο μετά τον γάμο του με την Ελίζαμπεθ Τσέιμπερς, συνελήφθη με μαριχουάνα στο αμάξι του. Πρόσφατα αποκαλύφθηκε επίσης ότι ο σταρ διατηρούσε μυστικό λογαριασμό στο Instagram όπου καυχιόταν για τις ερωτικές του κατακτήσεις και την χρήση ναρκωτικών που έκανε.

Με πληροφορίες από Daily Mail


Ειδήσεις σήμερα 

Δεν διαψεύδει ο Φουρθιώτης ότι εισέπραξε 200.000 ευρώ κρατικό χρήμα

Ο Ναβάλνι είναι σοβαρά άρρωστος, λέει ο δικηγόρος του - Έχει υψηλό πυρετό κι έχει χάσει κιλά

Ρεκόρ άνευ προηγουμένου με 116.000 κρούσματα και 630 θανάτους ασθενών με κορωνοϊό στην Ινδία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης