Τουρκία: Ο Ερντογάν συγκάλεσε την κεντρική επιτροπή του ΑΚΡ για την κοινή δήλωση 103 απόστρατων

Τουρκία: Ο Ερντογάν συγκάλεσε την κεντρική επιτροπή του ΑΚΡ για την κοινή δήλωση 103 απόστρατων

Αναταραχή στην Τουρκία στον απόηχο της κοινής δήλωσης 103 απόστρατων ναυάρχων – Ο Ερντογάν καλεί εκτάκτως σε συνεδρίαση την κεντρική επιτροπή του κόμματός του – Αναμένεται να απευθύνει διάγγελμα και να δώσει «την κατάλληλη απάντηση»

erdogan_3
Έκτακτη συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει αύριο Δευτέρα η κεντρική επιτροπή του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας (ΑΚΡ) στον απόηχο της κοινής δήλωσης 103 απόστρατων ναυάρχων για τη Συνθήκη του Μοντρέ.

Η συνεδρίαση θα γίνει στην Άγκυρα, υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Φατίχ Σαχίν. Στη συνέχεια, ο Τούρκος πρόεδρος θα απευθύνει διάγγελμα.

Ήδη, η εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα για την επιστολή των 103 απόστρατων. Σύμφωνα με τον Σαχίν, «έχουμε να κάνουμε με μια δήλωση που έχουμε συναντήσει πολλές φορές στην ιστορία της δημοκρατίας μας, αποτελεί έγκλημα κατά της συνταγματικής τάξης. Θα δοθεί η κατάλληλη απάντηση».

«Δεν είδα να διαμαρτύρεστε όταν η Ελλάδα εισέβαλλε σε νησιά»

Αντίθετη με την παρέμβαση των ναυάρχων στην πολιτική εμφανίστηκε και η επικεφαλής του ακροδεξιού Καλού Κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ.

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, η Ακσενέρ κατηγόρησε τους απόστρατους ότι δεν έκαναν το καθήκον τους, όταν ήταν εν ενεργεία στρατιωτικοί και η Ελλάδα εισέβαλλε σε νησιά του Αιγαίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Ιορδανία: Απόπειρα πραξικοπήματος για ανατροπή του βασιλιά Αμπντάλα


Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Άνδρο


Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Θα τηρήσουμε τη νομιμότητα - Ζητούμε να λειτουργήσουν τα καταστήματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης