Κορωνοιός - Βραζιλία: Ψέκαστε με αντισηπτικό τις πόλεις, προτείνει πολιτικός της χώρας

Κορωνοιός - Βραζιλία: Ψέκαστε με αντισηπτικό τις πόλεις, προτείνει πολιτικός της χώρας

Τι σκαρφίστηκε για την καταπολέμηση του κορωνοιού

brazil
Να επιστρατευτούν ελικοπτέρα και αεροπλάνα για να ψεκάσουν τις περιοχές της Βραζιλίας με αντισηπτικό τζελ σκέφτηκε ένας Βραζιλιάνος πολιτικός, ως ένα αποτελεσματικό μέτρο για την εξάλειψη της νόσου Covid- 19.

«Έχουμε πολλούς επιχειρηματίες εδώ που διαθέτουν ελικόπτερα και αεροπλάνα», πρότεινε ο πολιτικός Aλμπέρι Ντίας, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Guardian».

Η πρότασή του διατυπώθηκε προχθές δημοσίως και, όπως είπε, αρχικά θα μπορούσε να ψεκαστεί η πόλη του στη νότια πολιτεία του Ρίο γκράντε ντο Σουλ.

Ο Βραζιλιάνος πολιτικός θεωρεί ότι το απολυμαντικό χεριών θα κάνει δουλειά καθώς η χώρα βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση σε ότι αφορά την πανδημία του κορωνοιού.

Από την έναρξη της πανδημίας της νόσου Covid- 19 , oι νεκροί στη Bραζιλία από επιπλοκές της νόσου έχουν ξεπεράσει τις 280 χιλιάδες.

«Έχουμε πολλούς επιχειρηματίες εδώ που διαθέτουν ελικόπτερα και αεροπλάνα… Δεν ξέρω αν υπάρχει διαθέσιμο αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα αλλά πιστεύω ότι θα ήταν καλή ιδέα, γιατί ο ιός είναι στον αέρα. Είναι σαν κάτι από έναν άλλο κόσμο», τόνισε ο Ντιάς , σύμφωνα με τον βραζιλιάνικο ιστότοπο ειδήσεων «Metrópoles»

«Εφόσον χρησιμοποιούνται αεροπλάνα για τον ψεκασμό καλλιεργειών γιατί όχι και για τον κορωνοιό;», υποστήριξε ο 50χρονος πολιτικός, η πολιτεία του οποίου δέχεται σφοδρό πλήγμα αό την πανδημία της νόσου .

«Ίσως είναι καλή ιδέα γιατί το απολυμαντικό τζελ με αλκοόλ δεν βλάπτει»

Κλείσιμο
Υπήρξαν πάντως και κάποιοι συνάδελφοί του που έσπευσαν να επικρίνουν την πρότασή του ως πολύ προχωρημένη και αναποτελεσματική.

Πάντως, μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση της Βραζιλίας δεν έχει δώσει το πράσινο φως για να ψεκαστούν οι πόλεις της χώρας με απολυμαντικό.



Ειδήσεις σήμερα: 

Τροχαίο στη Βουλή: Ο Ιάσονας δίνει ζωή - Άρχισε η διαδικασία δωρεάς των οργάνων του

Εκκρεμείς συντάξεις: Πριμ με το «κομμάτι» στους υπαλλήλους και «ψαλίδι» στις χρονοβόρες διαδικασίες

Καιρός: Ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας-Δείτε που θα βρέξει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης