Το Ιράν διέκοψε αεροπειρατεία επιβατικού αεροσκάφους λένε οι Φρουροί της Επανάστασης

Το Ιράν διέκοψε αεροπειρατεία επιβατικού αεροσκάφους λένε οι Φρουροί της Επανάστασης

Η αεροπειρατεία είχε στόχο εμπορική πτήση που πετούσε πάνω από τον εναέριο χώρο - Σύμφωνα με τις αρχές, ο αεροπειρατής προσπάθησε να εκτρέψει την πτήση προς τις νότιες ακτές του Περσικού Κόλπου

fokker100
Στη διακοπή απόπειρας αεροπειρατείας σε εμπορική πτήση που πετούσε πάνω από το Ιράν ανακοίνωσαν οι Φρουροί της Επανάστασης.

Η οργάνωση ανέφερε ότι η καταγγελλόμενη αεροπειρατεία είχε στόχο ένα εμπορικό αεροσκάφος της Fokker 100 της Iran Air, που κατευθυνόταν από τη νοτιοδυτική πόλη Αχβάζ στη βορειοδυτική Μασχάντ.

Η ανακοίνωση δεν αναφέρει ποιος είναι ο αεροπειρατής για τον οποίο διευκρινίζει ότι προσπάθησε να εκτρέψει την πτήση προς τις «νότιες ακτές του Περσικού Κόλπου». Η περιγραφή θα μπορούσε να παραπέμπει σε χώρες όπως το Μπαχρέιν, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τρεις χώρες που θέτουν σε αμφισβήτηση τις προθέσεις του Ιράν στην ευρύτερη περιοχή.

Οι Φρουροί της Επανάστασης υποστηρίζουν ότι η πτήση της Iran Air έκανε επείγουσα προσγείωση στην πόλη Ισφαχάν, του κεντρικού Ιράν και κανένας δεν τραυματίστηκε. Δεν ήταν σαφές αν ο αεροπειρατής είχε μαζί του οπλισμό.

Σύμφωνα με το FlightRadar24, ένα Fokker 100 ήταν προγραμματισμένο να ταξιδέψει από το Αχβάζ με προορισμό το Μασχάντ την Πέμπτη. Η Iran Air διαθέτει τρία τέτοια αεροσκάφη στον στόλο της, το καθένα περίπου 30 ετών, με το Ιράν να βρίσκεται σε αποκλεισμό από τις διεθνείς αγορές αεροσκαφών, λόγω κυρώσεων.

Οι ιρανικές πτήσεις εσωτερικού φέρεται ότι διαθέτουν ενόπλους της φρουράς, προκειμένου να διακόπτουν τυχόν απόπειρες επίθεσης ή αεροπειρατείας. Κάτι τέτοιο γίνεται από τη δεκαετία του 1980.

Ανάλογες απόπειρες είχαν γίνει τον Σεπτέμβριο του 2000 και τον Νοέμβριο του ίδιου έτους.


Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση Εισαγγελέα για τα κρούσματα στο Χαρίσειο γηροκομείο

Λιβύη: Μυστικά στον Ερντογάν για το τουρκολιβυκό μνημόνιο ο νέος, φιλότουρκος πρωθυπουργός

Νοσοκομείο Λαμίας: Με οξεία νεφρική ανεπάρκεια ο Κουφοντίνας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης