Μεγάλη Βρετανία: Δικαστική απόφαση να τερματιστεί η μηχανική υποστήριξη ασθενούς παρά τις αντιρρήσεις των συγγενών της

Μεγάλη Βρετανία: Δικαστική απόφαση να τερματιστεί η μηχανική υποστήριξη ασθενούς παρά τις αντιρρήσεις των συγγενών της

Τι υποστηρίζει το νοσοκομείο - Ανένδοτοι οι συγγενείς, ζητούν παραπάνω χρόνο - Τι είπε ο δικαστής για να υποστηρίξει την απόφασή του

koronoios-nosokomeio-534
Μία πρωτοφανής ιατρική υπόθεση εκτυλίσσεται στην Μεγάλη Βρετανία και αφορά σε μία γυναίκα στην ηλικία των 30 η οποία έπεσε σε κώμα μετά την ασθένειά της από κορωνοϊό, ενώ έχει φτάσει μέχρι και την Δικαιοσύνη.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian όλα ξεκίνησαν όταν μία γυναίκα, έγκυος σε προχωρημένη κατάσταση, αναγκάστηκε να εισαχθεί στο νοσοκομείο του Λέστερ έχοντας νοσήσει από τον κορωνοϊό. Η ίδια είχε κολλήσει ευρισκόμενη στο σπίτι της, ενώ όταν έφτασε στο νοσοκομείο όντας σε βαριά κατάσταση.

Βλέποντας την πορεία της υγείας της, οι γιατροί προχώρησαν σε διασωλήνωση καθώς και σε καισαρική τομή προκειμένου να γεννηθεί ο γιος της. Ωστόσο η πορεία της υγείας της δεν ήταν καλή. Η γυναίκα υπέφερε από τη νόσο του Addison, μια σπάνια διαταραχή αδένων που παράγουν βασικές ορμόνες, ανέφεραν οι γιατροί. Η υγεία της επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα να πέσει σε κώμα και οι γιατροί να αναγκαστούν να την θέσουν σε μηχανική υποστήριξη.

Η κατάσταση όμως από αυτό το σημείο και ύστερα περιπλέκεται αφού οι συγγενείς της αναμένουν κάποιο «θαύμα» για να ξυπνήσει, ενώ οι γιατροί δηλώνουν κατηγορηματικά πως δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Έτσι, η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια.

Οι θεράποντες ιατροί υποστηρίζουν ότι η νεαρή γυναίκα έχει ζωτικής σημασίας όργανα νεκρά, όπως το πάγκρεας και τον έναν πνεύμονα κάτι που για τους ίδιους μηδενίζει οποιαδήποτε πιθανότητα να μπορέσει να ξυπνήσει.

Από την άλλη οι συγγενείς της αρνούνται να την βγάλουν από την μηχανική υποστήριξη και ζητούν από τους γιατρούς να της δώσουν περισσότερο χρόνο, ενώ όπως λένε, λόγω του ότι είναι μουσουλμάνοι, τους κάνει να πιστεύουν ότι μόνο ο Θεός μπορεί να τερματίσει μία ζωή.

Κλείσιμο
Ωστόσο, ο δικαστής φαίνεται πως άκουσε τις αιτιάσεις των γιατρών και απεφάνθη πως οι ιατροί μπορούν να βγάλουν την ασθενή από την μηχανική υποστήριξη παρά την αντίθετη γνώμη των συγγενών. Ο ίδιος χαρακτήρισε την υπόθεση ως μία «τραγωδία μίας σχεδόν αδιανόητης διάστασης» και συμπλήρωσε πως οι πιθανότητες να επανέλθει είναι μηδενικές.

Ο δικαστής αφού έβγαλε την απόφασή του είπε πως στόχος δεν είναι να μειωθεί ο χρόνος ζωής της, αλλά να αποφευχθεί η παράταση του θανάτου της.

Ειδήσεις σήμερα: 

Lockdown: «Μένουμε μέσα» και τις πρώτες εβδομάδες του Μαρτίου - Έρχεται νέο πακέτο μέτρων

Λιγνάδης, Φιλιππίδης, Στραβοπόδης: Τι συνδέει τους τρεις ηθοποιούς που καταγγέλθηκαν για βιασμό

Λιγνάδης: Η ώρα της απολογίας - Πρώτα θα κριθεί η αίτηση ακυρότητας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης