Ρας Λίμπο: Έσβησε η υπερσυντηρητική φωνή του αμερικανικού ραδιοφώνου

Ρας Λίμπο: Έσβησε η υπερσυντηρητική φωνή του αμερικανικού ραδιοφώνου

Απεβίωσε σε ηλικία 70 ετών από καρκίνο στον πνεύμονα - Έδινε «γραμμή» στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα

 rush limbaugh
Όταν οι Δημοκρατικοί άκουγαν το όνομα Ρας Λίμπο έβγαζαν... σπυριά και μουρμούριζαν «ωχ, όχι» με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, να είναι το «κόκκινο πανί» στη ραδιοφωνική του εκπομπή .

Ο διάσημος Αμερικανός ραδιοφωνικός παραγωγός, μια μεγάλη φωνή της αμερικανικής υπερσυντηρητικής δεξιάς στα ερτζιανά για πάνω από 40 χρόνια και ένθερμος υποστηρικτής του τέως προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, απεβίωσε χθες σε ηλικία 70 ετών στο Παλμ Μπιτς.

Ένα χρόνο πριν, είχε ανακοινώσει ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο στον πνεύμονα σε προχωρημένο στάδιο.

Ο Λίμπο, λάτρης των πούρων, απέκτησε τη ρετσινιά του σεξιστή και ρατσιστή Αμερικανού ραδιοφωνικού παραγωγού όταν επινόησε τον όρο «φεμινίστριες-Ναζί» για να υποτιμήσει τις ακτιβίστριες που αγωνίζονται υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών.

Το 2012, χαρακτήρισε «τσούλα» μια φοιτήτρια Νομικής που μίλησε σε μια ακρόαση του Κογκρέσου για την αντισύλληψη, προκαλώντας ορισμένους χορηγούς να αποσύρουν τις διαφημίσεις τους από την εκπομπή του.

Στην καθημερινή του εκπομπή, που αναμεταδιδόταν σε πάνω από 600 ραδιοφωνικούς σταθμούς στις ΗΠΑ, χλεύαζε α συμβατικά μέσα ενημέρωσης, στρεφόταν ενάντια σε αγώνες της Αριστεράς, όπως την μάχη κατά του φαινομένου υπερθέρμανσης του πλανήτη, την μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας, και διαμόρφωνε σε ένα βαθμό την ατζέντα των συζητήσεων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στα μέσα ενημέρωσης, κινητοποιώντας τους θερμούς υποστηρικτές του.

Τον Φεβρουάριο του 2020, ο τέως πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απένειμε στον Λίμπο, μια μέρα αφότου ο αστέρας του ραδιοφώνου ανακοίνωσε τη διάγνωσή του με καρκίνο, την υψηλότερη αμερικανική πολιτική τιμή – το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την κατάσταση της Ένωσης.


Η τέως «Πρώτη Κυρία» Μελάνια Τραμπ ήταν αυτή που φόρεσε το Μετάλλιο στο λαιμό του Λίμπο αφού ο σύζυγός της επαίνεσε «τον ξεχωριστό άντρα που αγαπούν εκατομμύρια Αμερικανοί» και «τον σπουδαιότερο μαχητή και νικητή που θα συναντήσετε ποτέ».

«Ο Ρας Χάντσον Λίμπο θα είναι για πάντα ο καλύτερος όλων των εποχών, ένας ευγενικός και γενναίος γίγαντας και ένας πρωτοπόρος του ραδιοφώνου», δήλωσε χθες η σύζυγός του, Κάθριν, σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του ραδιοφωνικού παραγωγού στο Facebook κοινοποιώντας τον θάνατό του.





Ειδήσεις σήμερα: 

«Εισβολή» με πανό και τρικάκια υπέρ του Κουφοντίνα στο υπουργείο Υγείας – Προσαγωγές από την αστυνομία

Ποιες περιοχές βρίσκονται στο κόκκινο - Πόσες ΜΕΘ είναι διαθέσιμες

Σεισμός 3,7 Ρίχτερ στην Θήβα αισθητός και στην Αθήνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης