Κορωνοϊός - Ισραήλ: «Ανεμβολίαστο πάνω από το 97% των πρόσφατων θανάτων λόγω Covid» λέει ο Νετανιάχου

Κορωνοϊός - Ισραήλ: «Ανεμβολίαστο πάνω από το 97% των πρόσφατων θανάτων λόγω Covid» λέει ο Νετανιάχου

Περίπου το 38% του ισραηλινού πληθυσμού των 9 εκατομμυρίων κατοίκων έχει εμβολιασθεί τουλάχιστον με την πρώτη δόση του εμβολίου

netaniahu
Περισσότεροι από 97% των θανάτων από Covid-19 στο Ισραήλ κατά τον τελευταίο μήνα ήταν ανθρώπων που δεν είχαν εμβολιασθεί, δήλωσε σήμερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου καθώς η κυβέρνησή του προσπαθεί να αυξήσει την προσέλευση των πολιτών για εμβολιασμό με το εμβόλιο της Pfizer Inc.

Περίπου το 38% του ισραηλινού πληθυσμού των 9 εκατομμυρίων κατοίκων έχει εμβολιασθεί τουλάχιστον με την πρώτη δόση του εμβολίου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Όμως οι στόχοι της κυβέρνησης για την επίτευξη κάλυψης 50% και την επαναλειτουργία της οικονομίας τον ερχόμενο μήνα αμφισβητούνται, καθώς ο καθημερινός ρυθμός των εμβολιασμών μειώνεται.

«Βρισκόμαστε σε κατάσταση εθνικής έκτακτης ανάγκης», δήλωσε ο Νετανιάχου στους δημοσιογράφους.

«Θέλω να σας γνωστοποιήσω ένα δυσάρεστο γεγονός: τον περασμένο μήνα -τις τελευταίες 30 ημέρες- 1.536 άνθρωποι πέθαναν (από Covid-19) στο κράτος του Ισραήλ. Περισσότεροι από 97% απ' αυτούς δεν είχαν εμβολιασθεί. Λιγότεροι από 3% είχαν εμβολιασθεί».

Η εκστρατεία εμβολιασμού άρχισε στις 19 Δεκεμβρίου και επικεντρώθηκε στους Ισραηλινούς ηλικίας άνω των 60 ετών και σε άλλες ομάδες υψηλού κινδύνου. Το Ισραήλ έχει έκτοτε μειώσει την ηλικία εμβολιασμού στα 16 έτη, όμως οι πιο νέοι πολίτες προσέρχονται λιγότερο να εμβολιασθούν καθώς εμφανίζουν σπανιότερα επικίνδυνες επιπλοκές από τον κορωνοϊό.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι πιστεύουν επίσης πως μερικοί αλλάζουν γνώμη εξαιτίας φημών για εν δυνάμει μακροπρόθεσμες παρενέργειες από τα εμβόλια.

Ο Νετανιάχου απέρριψε τις επιφυλάξεις για τα εμβόλια ως «ψευδείς ειδήσεις» και πρόσθεσε: «Είμαστε ένα έθνος εμβολιασμού. Έχουμε εμβόλια για κάθε πολίτη, για όλους ... Αν πάτε να εμβολιασθείτε, σώζετε τη ζωή σας».

Ειδήσεις σήμερα: 

Στο 3,9% ο εμβολιασμός του πληθυσμού - Αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για τους 60-64

Κάθε μήνα επιστρεπτέα προκαταβολή μέχρι το Πάσχα - Επειγόντως δηλώσεις ΦΠΑ για Πρακτορεία ΟΠΑΠ

Πότε αναστέλλονται τα ενοίκια, πότε κουρεύονται 40% και πότε καταβάλλονται ολόκληρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα