Ισραήλ: Συμπλοκές αστυνομίας με υπερορθόδοξους Εβραίους που αψηφούν τον κορωνοϊό
Σε συνοικίες υπερορθόδοξων Εβραίων έγιναν ολονύκτια επεισόδια και συλλήψεις – Οι υπερορθόδοξοι αρνούνται να συμμορφωθούν με τα μέτρα για τον κορωνοϊό και προχώρησαν σε μεγάλες συγκεντρώσεις
Επεισόδια και συγκρούσεις σημειώθηκαν όλο το βράδυ στο
Ισραήλ, όταν η αστυνομία συνεπλάκη με πολλούς υπερορθόδοξους Εβραίους στη συνοικία Μέα Σεάριμ της Ιερουσαλήμ, οι οποίοι αψήφισαν τα μέτρα που έχουν επιβληθεί στη χώρα λόγω πανδημίας τουκορωνοϊού και πραγματοποίησαν μεγάλες συγκεντρώσεις.
Ο Μίκι Ρόζενφελντ, εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας, δήλωσε σήμερα ότι οι υπερορθόδοξοι Εβραίοι της συγκεκριμένης συνοικίας πέταξαν πέτρες και αντικείμενα στους αστυνομικούς που προσπάθησαν να διαλύσουν μεγάλες συγκεντρώσεις, στο πλαίσιο του εορτασμού της εβραϊκής γιορτής Σουκότ, κι ενώ το Ισραήλ βρίσκεται και πάλι σε lockdown.
Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενώ περιπολικά υπέστησαν ζημιές. Η αστυνομία συνέλαβε 18 ανθρώπους στην Ιερουσαλήμ, επεσήμανε ο Ρόζενφελντ.
Κάποιες ομάδες υπερορθόδοξων Εβραίων αρνούνται να συμμορφωθούν με τους κανόνες του lockdown που έχουν επιβληθεί στο Ισραήλ προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση τoυ κορωνοϊού. Μεταξύ των κανόνων αυτών είναι και η απαγόρευση να συγκεντρώνονται περισσότεροι από 20 άνθρωποι σε εσωτερικούς χώρους και περισσότεροι από 100 σε εξωτερικούς.
Επίσης χθες το βράδυ η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει εκατοντάδες υπερορθόδοξους Εβραίους που είχαν συγκεντρωθεί σε συναγωγή στο προάστιο Μπνέι Μπρακ του Τελ Αβίβ, με αποτέλεσμα να σημειωθούν επεισόδια. Ένας αστυνομικός πέταξε έναν κουβά εναντίον ενός εφήβου, αφού το πλήθος έριξε εναντίον των δυνάμεων της τάξης πέτρες. Στο σημείο έγιναν 17 συλλήψεις.
Δεύτερο lockdown στο Ισραήλ
Μετά την αύξηση των κρουσμάτων της covid-19 επιβλήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου δεύτερο lockdown στο Ισραήλ, το οποίο αρχικά θα διαρκούσε τρεις εβδομάδες κατά την εορταστική περίοδο του εβραϊκού νέου έτους.
Αν και η εορταστική περίοδος τελειώνει το Σάββατο, η κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ψήφισε για την παράταση των περιοριστικών μέτρων κατά τέσσερις ημέρες, τα οποία αναμένεται να παραταθούν ξανά.
Οι επικριτές του κατηγορούν τον Νετανιάχου, που δικάζεται με την κατηγορία της διαφθοράς, ότι επιβάλει αυστηρά περιοριστικά μέτρα προκειμένου να εμποδίσει τη διεξαγωγή αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.
Σε τριάντα χρόνια οι μηχανές θα σκέφτονται για μας, θα μας φέρνουν κοντά στους δικούς μας και θα μιλάνε όπως εμείς. Το μόνο που θα μένει «μοναδικό», γι’ αυτό θα είναι και ακριβό, θα είναι να ξέρεις πως απέναντί σου κάθεται, στ' αλήθεια, ένας άνθρωπος.
Από τα πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα και το all-inclusive ενοίκιο μέχρι τις κοινότητες φοιτητών και την ψηφιακή διαχείριση της καθημερινότητας, η Unity Smart Living προτείνει έναν διαφορετικό τρόπο να ζει κανείς τα φοιτητικά του χρόνια
Σήμερα, οι επιχειρήσεις δεν αναζητούν απλώς θεωρητικές γνώσεις, αλλά ανθρώπους που μπορούν να ενταχθούν άμεσα στην παραγωγή, να χειριστούν σύγχρονες τεχνολογίες και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός περιβάλλοντος που αλλάζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς