Ισραήλ: Συμπλοκές αστυνομίας με υπερορθόδοξους Εβραίους που αψηφούν τον κορωνοϊό

Ισραήλ: Συμπλοκές αστυνομίας με υπερορθόδοξους Εβραίους που αψηφούν τον κορωνοϊό

Σε συνοικίες υπερορθόδοξων Εβραίων έγιναν ολονύκτια επεισόδια και συλλήψεις – Οι υπερορθόδοξοι αρνούνται να συμμορφωθούν με τα μέτρα για τον κορωνοϊό και προχώρησαν σε μεγάλες συγκεντρώσεις

israel_je
Επεισόδια και συγκρούσεις σημειώθηκαν όλο το βράδυ στο
Israel: Clashes erupt as police arrest ultra-Orthodox Jews who defied coronavirus rules
Ισραήλ, όταν η αστυνομία συνεπλάκη με πολλούς υπερορθόδοξους Εβραίους στη συνοικία Μέα Σεάριμ της Ιερουσαλήμ, οι οποίοι αψήφισαν τα μέτρα που έχουν επιβληθεί στη χώρα λόγω πανδημίας του κορωνοϊού και πραγματοποίησαν μεγάλες συγκεντρώσεις.

Ο Μίκι Ρόζενφελντ, εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας, δήλωσε σήμερα ότι οι υπερορθόδοξοι Εβραίοι της συγκεκριμένης συνοικίας πέταξαν πέτρες και αντικείμενα στους αστυνομικούς που προσπάθησαν να διαλύσουν μεγάλες συγκεντρώσεις, στο πλαίσιο του εορτασμού της εβραϊκής γιορτής Σουκότ, κι ενώ το Ισραήλ βρίσκεται και πάλι σε lockdown. 

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενώ περιπολικά υπέστησαν ζημιές. Η αστυνομία συνέλαβε 18 ανθρώπους στην Ιερουσαλήμ, επεσήμανε ο Ρόζενφελντ.

Κάποιες ομάδες υπερορθόδοξων Εβραίων αρνούνται να συμμορφωθούν με τους κανόνες του lockdown που έχουν επιβληθεί στο Ισραήλ προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση τoυ κορωνοϊού. Μεταξύ των κανόνων αυτών είναι και η απαγόρευση να συγκεντρώνονται περισσότεροι από 20 άνθρωποι σε εσωτερικούς χώρους και περισσότεροι από 100 σε εξωτερικούς.



Κλείσιμο
Επίσης χθες το βράδυ η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει εκατοντάδες υπερορθόδοξους Εβραίους που είχαν συγκεντρωθεί σε συναγωγή στο προάστιο Μπνέι Μπρακ του Τελ Αβίβ, με αποτέλεσμα να σημειωθούν επεισόδια. Ένας αστυνομικός πέταξε έναν κουβά εναντίον ενός εφήβου, αφού το πλήθος έριξε εναντίον των δυνάμεων της τάξης πέτρες. Στο σημείο έγιναν 17 συλλήψεις.


Israel: Clashes and arrests at anti-Netanyahu protest in Tel Aviv


Δεύτερο lockdown στο Ισραήλ

Μετά την αύξηση των κρουσμάτων της covid-19 επιβλήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου δεύτερο lockdown στο Ισραήλ, το οποίο αρχικά θα διαρκούσε τρεις εβδομάδες κατά την εορταστική περίοδο του εβραϊκού νέου έτους.

Αν και η εορταστική περίοδος τελειώνει το Σάββατο, η κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ψήφισε για την παράταση των περιοριστικών μέτρων κατά τέσσερις ημέρες, τα οποία αναμένεται να παραταθούν ξανά.

Οι επικριτές του κατηγορούν τον Νετανιάχου, που δικάζεται με την κατηγορία της διαφθοράς, ότι επιβάλει αυστηρά περιοριστικά μέτρα προκειμένου να εμποδίσει τη διεξαγωγή αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa

Ειδήσεις σήμερα:

Άγρια καζούρα στον Τραμπ για την «στημένη φωτογράφιση» όπου υπέγραφε... λευκό χαρτί

ΕΟΔΥ: 20 κρούσματα στα rapid test που έγιναν στην ευρύτερη περιοχή της Πέλλας

Δεν θα γίνουν παρελάσεις την 28η Οκτωβρίου λόγω κορωνοϊού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης