Συγκίνηση για τον Σερ Τομ Μουρ: Χιλιάδες Βρετανοί χειροκρότησαν τον «ήρωα της πανδημίας»

Συγκίνηση για τον Σερ Τομ Μουρ: Χιλιάδες Βρετανοί χειροκρότησαν τον «ήρωα της πανδημίας»

Φόρος τιμής στον βετεράνο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που συγκέντρωσε πάνω από 32 εκατ. λίρες για τις ανάγκες του NHS

tom_moore_2jpg
Άνθρωποι σε κάθε άκρη του Ηνωμένου Βασιλείου απέτισαν στον αέιμνηστο Σερ Τομ Μουρ, τον «ήρωα της πανδημίας», χειροκροτώντας τον από τα κατώφλια των σπιτιών τους. Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και η σύντροφός του Κάρι Σίμοντς χειροκρότησαν τον βετεράνο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στεκόμενοι έξω από τον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ. Από την πλευρά του ο ηγέτης των Εργατικών Κιρ Στάρμερ τίμησε από το σπίτι του τη μνήμη του Τομ Μουρ.

Μάλιστα ο Μπόρις Τζόνσον ήταν εκείνος που προέτρεψε τους πολίτες να συμμετάσχουν στη δράση «Clap For Captain Tom», με σκοπό να δείξουν τόσο την εκτίμησή τους προς το πρόσωπο του εκλιπόντος  ΄όσο και για τις προσπάθειες που καταβάλει το προσωπικό του NHS στη μάχη με τον κορωνοϊό.
boris_johnson


Από την πλευρά της η οικογένεια του Σερ Τομ Μουρ εμφανίστηκε «απίστευτα συγκινημένη» από τη χειρονομία  των Βρετανών. Όταν το ρολόι έδειξε 18:00 και ξεκίνησε η δράση τα μέλη της οικογένειας βρέθηκαν στην είσοδο του σπιτιού τους στο Marston Moretaine του Μπέντφορντ. Την ίδια ώρα το προσωπικό του NHS βρέθηκε έξω από το νοσοκομείο του Μπέντφορντ όπου και νοσηλευόταν ο σερ Τομ Μουρ, με σκοπό να αποτίσει φόρο τιμής στον εκλιπόντα.  

Κλείσιμο


Από την άλλη πλευρά οι βουλευτές τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τόσο του Μουρ όσο και των υπολοίπων θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού. Επιπλέον ο πρόεδρος της Βουλής των κοινοτήτων Σερ Λίντσεϊ Χόιλ αναφερόμενος στον Τομ Μουρ υπογράμμισε πως «η αξιοπρέπεια και η αποφασιστικότητά του να συγκεντρώσει χρήματα για να υποστηρίξει τις φιλανθρωπικές οργανώσεις του NHS ανέβασαν τη διάθεση του έθνους στην πιο δύσκολη στιγμή».

tom_moore_covid_19


Νωρίτερα ο υπουργός Υγείας Μάτ Χάνκοκ δήλωσε πως η συμβολή του Μουρ θα προβληθεί τη σωστή στιγμή με τον κατάλληλο τρόπο. «Πρότεινα την ανέγερση αγάλματος προς τιμήν του Μουρ», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο London Breakfast του BBC. Μάλιστα η φήμη του Τομ Μουρ έφτασε μέχρι την απέναντι όχθη του Ατλαντικού καθώς ο Λευκός Οίκος με ανακοίνωσή του αναφέρθηκε στον θάνατό του. «Συμμετέχουμε στο πένθος του Ηνωμένου Βασιλείου και τιμούμε τη μνήμη του Σερ Τομ Μουρ που μέσα από τις ενέργειές του ενέπνευσε χιλιάδες ανθρώπινες ζωές», τονίζεται σχετικά.


Ειδήσεις σήμερα:

Υπόθεση Καλογρίτσα: Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία της δικογραφίας για τον Νίκο Παππά

Μαριάννα Τουμασάτου: «Ούτε να ακούω για συγνώμες… Όχι από κάποιον που έχει χουφτώσει και κλειδώσει ένα παιδάκι στο καμαρίνι»

Δείτε βίντεο με την πρόγνωση του καιρού: Ηλιόλουστη η Πέμπτη με θερμοκρασίες Απρίλη - Αλκυονίδες ημέρες με 20άρια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης