Ο Ναβάλνι ζωγραφίζει μια καρδιά στο τζάμι για τη γυναίκα του πριν ακούσει την ποινή του - Δείτε βίντεο

To συγκινητικό στιγμιότυπο της χθεσινής δίκης κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου

Ποινή κάθειρξης δύο ετών και οκτώ μηνών σε «σωφρονιστική αποικία» θα πρέπει να εκτίσει ο Αλεξέι Ναβάλνι, μετά από χθεσινή απόφαση δικαστηρίου στη Μόσχα που μετέτρεψε μια ποινή φυλάκισης με αναστολή που του είχε επιβληθεί το 2014, σε ποινή φυλάκισης 3,5 ετών.

Ο ηγέτης της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης στη Ρωσία βρισκόταν για αρκετούς μήνες σε κατ’ οίκον περιορισμό και η περίοδος αυτή θα συμψηφισθεί με την ποινή που του επιβλήθηκε, όπως έγινε γνωστό εχθές.

Ο Ναβάλνι, που έχει κατηγορήσει ανοιχτά τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τους συμμάχους του ότι έχουν κλέψει δισεκατομμύρια, θα βρεθεί στη φυλακή για την υπόθεση Yves Rocher περί απάτης, η οποία κατά τον ίδιο υποκινήθηκε με πολιτικά κίνητρα.



Δεδομένου του τεταμένου πολιτικού κλίματος στη Ρωσία και των πρόσφατων μαζικών διαδηλώσεων υπέρ του Ναβάλνι, που είχαν ως αποτέλεσμα χιλιάδες συλλήψεις, η χθεσινή εμφάνιση του στο δικαστήριο τράβηξε τα βλέμματα της διεθνούς κοινής γνώμης. Τα μεγαλύτερα ΜΜΕ του κόσμου κάλυψαν την ανακοίνωση της ποινής, και ένα συγκινητικό στιγμιότυπο έκανε τον γύρο του διαδικτύου, αποκαλύπτοντας μια διαφορετική πτυχή του χαρακτήρα του μαχνητικού ακτιβιστή.

Λίγο πριν του ανακοινωθεί η ετυμηγορία του δικαστηρίου, ο Ναβάλνι κοίταξε με νόημα μέσα από το «γυάλινο κλουβί» του τη σύζυγό του Γιούλια, που καθόταν απέναντι στην αίθουσα και «ζωγράφισε» με το δάχτυλό του μια καρδιά στο τζάμι. Κάποια άλλη στιγμή σχημάτισε με τα χέρια του μια καρδιά, κοιτώντας προς τη μεριά του δικαστηρίου όπου βρισκόταν η γυναίκα του και οι υποστηρικτές του.

Σύμφωνα με την Guardian, αφού ο δικαστής διάβασε την ετυμηγορία για τον Ναβάλνι, αφαιρώντας τους 10 μήνες που είχε περάσει σε κατ' οίκον περιορισμό, η Γιούλια έβγαλε τη μάσκα της, χαμογέλασε, τον χαιρέτησε και ανασήκωσε τους ώμους της. «Μη στενοχωριέσαι! Όλα θα πάνε καλά!» της φώναξε ο άνδρας της. Αποχωρώντας από την αίθουσα, η Γιούλια Ναβάλναγια κράτησε το βλέμμα της καρφωμένο μπροστά και αρνήθηκε να κάνει την οποιαδήποτε δήλωση στους δημοσιογράφους.

Έξω από δικαστήριο, στάθηκε δόπλα στους δύο δικηγόρους του Ναβάλνι, την Όλγα Μιχαΐλοβα και τον Βλαντιμίρ Κομπζέφ, που δήλωσαν ότι πρόκειται να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. «Είδατε τι συνέβη εκεί μέσα. Ήταν μια φρίκη, ως συνήθως» δήλωσε με νόημα η Μιχαΐλοβα.


Ειδήσεις σήμερα

TikTok Silhouette Challenge: Σάλος με το σέξι trend - Κάποιοι το εκμεταλλεύονται για να «παίρνουν μάτι»!

Πώς εξελίσσεται η «Ελευθερία» των εργαζομένων στο ΕΣΥ - Το... παράδειγμα του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα

«Επιστροφή» στον Δεκέμβριο - Τριπλασιάστηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της Αττικής

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr