Μόσχα: Η εισαγγελία ζήτησε να επιβληθεί στον Ναβάλνι ποινή φυλάκισης 3,5 ετών

Μόσχα: Η εισαγγελία ζήτησε να επιβληθεί στον Ναβάλνι ποινή φυλάκισης 3,5 ετών

Ο επικριτής του Κρεμλίνου συνελήφθη στις 17 Ιανουαρίου στο αεροδρόμιο της Μόσχας, καθώς επέστρεφε από το Βερολίνο όπου νοσηλευόταν επί μήνες

Navalny
Ο εισαγγελέας του Δικαστηρίου της Μόσχας έκανε αποδεκτή την παράσταση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Φυλακών της Ρωσίας να μετατραπεί η ποινή που είχε επιβληθεί στον Αλεξέι Ναβάλνι για παραβίαση των όρων αναστολής ποινής σε κανονική ποινή, ζητώντας να εκτίσει ποινή φυλάκισης 3,5 ετών.

Η εισαγγελέας ζήτησε να συμψηφισθεί η περίοδος της κράτησης του σε κατ’ οίκον περιορισμό, με την ποινή φυλάκισης, με την αναλογία μια ημέρα σε κατ οίκον περιορισμό για μία ημέρα φυλάκισης.

Το Σαββατοκύριακο, όπως και το προηγούμενο, δεκάδες χιλιάδες πολίτες κατέβηκαν στους δρόμους πολλών πόλεων ζητώντας την απελευθέρωση του Ναβάλνι και φωνάζοντας συνθήματα κατά του Πούτιν.

Σε πολλές περιπτώσεις αστυνομικές δυνάμεις άσκησαν βία εναντίον των διαδηλωτών, συλλαμβάνοντας χιλιάδες άτομα ακόμη και ανήλικα.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες, ήταν και η σύζυγος του Ναβάλνι, Γιούλια, στην οποία επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 220 ευρώ για συμμετοχή σε παράνομη διαδήλωση.

Για να δικαιολογήσει τις βιαιότητες της αστυνομίας, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ υποστήριξε ότι, μεταξύ των διαδηλωτών «υπήρχαν αρκετοί χούλιγκαν και ταραξίες».

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι, οι ΗΠΑ «ανησυχούν βαθιά για τη βίαιη καταστολή» στη Ρωσία και ζήτησε την άμεση απελευθέρωση του Ναβάλνι.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Γερμανία.

Ειδήσεις σήμερα 

Διευθύντρια Σπουδών Δραματικής Σχολής Εθνικού Θεάτρου: Κατoνομάστε πρόσωπα, πράγματα, χωρίς φόβο 

Κορωνοϊός-μετάλλαξη: Συναγερμός σε 8 περιοχές στη Βρετανία - «Μείνετε σπίτι, μην βγείτε ούτε για σούπερ μάρκετ» 

Πέτρος Φιλιππίδης: Πώς αντέδρασε το Twitter στην ανακοίνωση του ηθοποιού για ενδεχόμενες καταγγελίες σε βάρος του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης