Αποχώρησε ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο - Αντίστροφη μέτρηση για την ορκωμοσία Μπάιντεν- Δείτε live

Αποχώρησε ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο - Αντίστροφη μέτρηση για την ορκωμοσία Μπάιντεν- Δείτε live

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ «άφησε σημείωμα» στον διάδοχό του και υπό το My Way του Frank Sinatra, μαζί με τη Μελάνια άφησε την Ουάσινγκτον με πρώτο σταθμό την αεροπορική βάση Άντριους, απ' όπου απηύθυνε την τελευταία προεδρική του ομιλία - Δακρυσμένη η κόρη του Ιβάνκα -Ευχήθηκε καλή τύχη στην κυβέρνηση Μπάιντεν και υποσχέθηκε «να παρακολουθεί» τις εξελίξεις

trump-23
Με μουσική υπόκρουση το My Way του Φρανκ Σινάτρα αποχώρησε από την Ουάσινγκτον ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ηδη, μετέβη αεροπορικώς στη στρατιωτική βάση Άντριους και τελικό προορισμό του σήμερα έχει τη Φλόριντα. Το ζεύγος Τραμπ επέλεξε και σ' αυτή την τελευταία έξοδο από τον Λευκό Οίκο να εμφανισθεί χωρίς μάσκες -είναι άλλωστε δέσμευση του διαδόχου του ότι οι μάσκες θα γίνουν υποχρεωτικές με το πρώτο διάταγμα που θα υπογράψει.

WATCH LIVE: Inauguration Day for President Joe Biden | ABC News Live


Στη βάση Αντριους ο Τραμπ δεν παρέλειψε να χαιρετίσει τους οπαδούς του που βρέθηκαν εκεί, αλλά και τους παρατεταγμένους στρατιώτες- που σε αντίθεση με τον απερχόμενο πρόεδρο σόλοι μάσκες. Στη βάση Αντριους βρίσκονταν και τα μέλη της οικογένειας Τραμπ, ενώ όσο οι οπαδοί του επευφημούσαν τον πατέρα της, η Ιβάνκα Τραμπ ήταν δακρυσμένη.
Κλείσιμο



Ο Τραμπ είναι ο πρώτος απερχόμενος πρόεδρος που δεν «παραδίδει» στον διάδοχό του, από το 1869. Παράλληλα, σύμφωνα με πρόσωπο που έχει καλή γνώση των εξελίξεων στα ενδότερα του Λευκού Οίκου, ο Ντόναλντ Τραμπ «άφησε ένα σημείωμα για τον διάδοχό του, Τζο Μπάιντεν». Το περιεχόμενο του σημειώματος δεν έγινε γνωστό. 

Ένα σύντομο σημείωμα καλωσορίσματος άφησε και η Μελάνια στην Τζιλ Μπάιντεν.

Στην ομιλία του στη βάση Αντριους, όπου έπεσαν προς τιμήν του 21 κανονιοβολισμοί, ο Τραμπ είπε ότι «με κάποιο τρόπο θα επιστρέψουμε», ενώ έπλεξε το εγκώμιο της Μελάνια. 

Από την πλευρά της, η Μελάνια Τραμπ ντυμένη στα μαύρα και κρατώντας τσάντα αξίας 70.000 δολαρίων, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το να είμαι η Πρώτη Κυρία της χώρας ήταν η μεγαλύτερη τιμή μου. Σας ευχαριστώ για την αγάπη και την υποστήριξή σας. Θα είστε στις σκέψεις και τις προσευχές μου. Ο Θεός να σας ευλογεί όλους. Ο Θεός να ευλογεί τις οικογένειές σας. Και ο Θεός να ευλογεί αυτό το όμορφο έθνος. Ευχαριστώ».

Melania Trump delivers farewell remarks after leaving White House

Στο μεταξύ, ο Ντόναλντ Τραμπ, στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του, υποσχέθηκε να «παλεύει πάντα» και ευχήθηκε στην επόμενη κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν (χωρίς να αναφερθεί στο όνομά του) «καλή τύχη».

«Είσαι καταπληκτικοί άνθρωποι. Αυτή είναι μια υπέροχη, υπέροχη χώρα. Είναι η μεγαλύτερη τιμή και προνόμιο να είμαι ο Πρόεδρός σας», είπε ο Τραμπ στα μέλη της οικογένειας και του προσωπικού του, που τον παρακολουθούσαν.

«Θα παλεύω πάντα για εσάς. Θα παρακολουθώ. Θα ακούω και θα σας πω ότι το μέλλον αυτής της χώρας δεν ήταν ποτέ καλύτερο. Εύχομαι στη νέα διοίκηση καλή τύχη και μεγάλη επιτυχία. Νομίζω ότι θα έχουν μεγάλη επιτυχία. Έχουν τα θεμέλια να κάνουν κάτι πραγματικά εντυπωσιακό», πρόσθεσε ο Τραμπ.

Ευχαρίστησε επίσης τον Αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, την Κάρεν Πενς και το Κογκρέσο.

Αναφερόμενος στην οικογένειά του, είπε: «Οι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα πόσο σκληρά δούλεψε αυτή η οικογένεια. Θα μπορούσαν να είχαν μια πολύ πιο εύκολη ζωή, αλλά απλά, έκαναν φανταστική δουλειά».

Επίσης, αποκάλεσε την πρώτη κυρία, Μελάνια Τραμπ «γυναίκα με μεγάλη χάρη, ομορφιά και αξιοπρέπεια» και είπε ότι ήταν «τόσο δημοφιλής στους ανθρώπους», παρά τη δημοσκόπηση του CNN που διαπίστωσε ότι είναι η πρώτη κυρία με τη χαμηλότερη δημοτικότητα στην πρόσφατη ιστορία. 


Αργότερα, ο Τραμπ θα μεταβεί στη Φλόριντα  και θα βρίσκεται εκεί την ώρα της ορκωμοσίας του προέδρου Τζο Μπάιντεν.









Ειδήσεις σήμερα:

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποχωρεί από τον Λευκό Οίκο με τους κωδικούς των πυρηνικών όπλων

Ποιο θα είναι το πρώτο διάταγμα που θα υπογράψει ο Μπάιντεν;

Αμάντα Γκόρμαν: Η 22χρονη αφροαμερικανή θα απαγγείλει το ποίημα «Ο λόφος που σκαρφαλώνουμε» στην τελετή ορκωμοσίας του Μπάιντεν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης