Νέα στοιχεία για την αεροπορική τραγωδία στην Ινδονησία: Δύτες θα επιχειρήσουν σήμερα να ανασύρουν τα μαύρα κουτιά

Νέα στοιχεία για την αεροπορική τραγωδία στην Ινδονησία: Δύτες θα επιχειρήσουν σήμερα να ανασύρουν τα μαύρα κουτιά

Ήδη μπόρεσαν να ανασύρουν τη μία από τις μηχανές του Μπόινγκ και περισσότερα ανθρώπινα υπολείμματα

ινδονησια_3
Ένας ερευνητής της Εθνικής Επιτροπής Ασφάλειας Μεταφορών της Ινδονησίας (KNKT) δήλωσε ότι το αεροσκάφος «Sriwijaya Air» που συνετρίβη στη θάλασσα το Σάββατο, μερικά λεπτά μετά την απογείωσή του από το κυριότερο αεροδρόμιο της Τζακάρτας, μεταφέροντας 62 άτομα, πιθανώς διαλύθηκε όταν προσέκρουσε στη θάλασσα με βάση τα συντρίμμια που βρέθηκαν μέχρι στιγμής.

«Δεν ξέρουμε με σιγουριά, αλλά αν κοιτάξουμε τα συντρίμμια, είναι διάσπαρτα σε μια περιοχή που δεν είναι πολύ μεγάλη», δήλωσε η Nurcahyo Utomo τη Δευτέρα.

ινδονησια1


Δύτες του Πολεμικού Ναυτικού της Ινδονησίας θα προσπαθήσουν σήμερα, καθώς ο καιρός βελτιώνεται, να ανακτήσουν τον καταγραφέα δεδομένων πτήσης και τον αποτυπωτή συνομιλιών πιλοτηρίου, τα επιλεγόμενα μαύρα κουτιά, του αεροσκάφους Boeing 737-500.

ινδονησια6
Κλείσιμο


Ήδη μπόρεσαν να ανασύρουν τη μία από τις μηχανές του Μπόινγκ και περισσότερα ανθρώπινα υπολείμματα, ανέφερε ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας.

ινδονησια_4


Στο επιβατικό αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση εσωτερικού SJ 182 με προορισμό την Ποντιάνακ, στο ινδονησιακό κομμάτι της νήσου Βόρνεο, βρίσκονταν πενήντα επιβάτες, ανάμεσά τους επτά παιδιά και τρία βρέφη, καθώς και δώδεκα μέλη του πληρώματος. Διαβάστε εδώ για συγκλονιστικό μήνυμα μιας μητέρας με τα δυο της παιδιά πριν τη συντριβή. Το Μπόινγκ χάθηκε από τα ραντάρ τέσσερα λεπτά μετά την απογείωση.

Οι υπηρεσίες έρευνας και διάσωσης προσδιόρισαν πού βρίσκονται οι συσκευές με τα δεδομένα πτήσης του αεροπλάνου χθες.

Μέχρι στιγμής τα συντρίμμια που έχουν ανακτηθεί είναι συγκεντρωμένα σε μια σχετικά μικρό υποθαλάσσιο χώρο, κάτι που αφήνει να εννοηθεί ότι το αεροσκάφος ήταν ακόμα αβλαβές προτού συντριβεί, σύμφωνα με ερευνητή της Εθνικής Επιτροπής Ασφάλειας Μεταφορών (KNKT) της Ινδονησίας.

ινδονησια_2


Τα δυστύχημα ήταν το πρώτο στη χώρα της Ασίας από τον Οκτώβριο του 2018, όταν 189 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη συντριβή 737 MAX στη θάλασσα της Ιάβας 12 λεπτά μετά την απογείωσή του, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των χειριστών του να το σώσουν.

Το αεροσκάφος το οποίο συνετρίβη προχθές δεν ανήκε στον πολύ αμφιλεγόμενο τύπο 737 MAX, ήταν ένα «κλασικό» 737, ηλικίας σχεδόν 27 ετών. Βρισκόταν σε καλή κατάσταση, σύμφωνα με τον αερομεταφορέα στον οποίο ανήκε.

Δεν είναι ακόμη σαφές τι προκάλεσε την καταστροφή. Τα περισσότερα αεροπορικά δυστυχήματα οφείλονται σε συνδυασμό παραγόντων και συχνά περνούν μήνες μέχρι να καταλήξουν σε κάποιο συμπέρασμα οι εμπειρογνώμονες.


Ειδήσεις σήμερα: 

Lockdown: Τα «κρούσματα των εορτών» θα κρίνουν τη διάρκεια των αυστηρών μέτρων

Δείτε βίντεο: Βόμβα σε αυτοκίνητο δημοσιογράφου έξω από τηλεοπτικό σταθμό

Survivor: Στο νοσοκομείο η Κάτια Ταραμπάνκο-Ήττα με…κάτω τα χέρια για τους «Διάσημους»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης