Εφιαλτική πρόβλεψη από το NHS: Απόλυτη συμφόρηση σε δύο εβδομάδες στα νοσοκομεία του Λονδίνου

Εφιαλτική πρόβλεψη από το NHS: Απόλυτη συμφόρηση σε δύο εβδομάδες στα νοσοκομεία του Λονδίνου

Δραματικό καμπανάκι από το βρετανικό σύστημα υγείας - Μόνο το 3% των κλινών στις εντατικές του Λονδίνου είναι διαθέσιμες - Στο χειρότερο σενάριο, οι ημερήσιες εισαγωγές στα νοσοκομεία της βρετανικής πρωτεύουσας θα αυξηθούν κατά 6%

BRITAIN_XAMOS2
Οι μαύρες ημέρες δεν πέρασαν, αντίθετα είναι μπροστά. Ο εφιάλτης της πανδημίας στο Λονδίνο επισκιάζει την καθημερινότητα εκατομμυρίων πολιτών, τη στιγμή που οι υγειονομικές αρχές δίνουν μάχη με τον χρόνο σε νοσοκομεία όπου επικρατούν σκηνές χάους, ενώ η απελπισία από την υπερπληρότητα είναι εμφανής.

Σύμφωνα με ανάλυση του Συστήματος Υγείας της Βρετανίας, NHS, σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, λαμβάνοντας υπόψη το καλύτερο σενάριο, τα νοσοκομεία του Λονδίνου θα είναι ασφυκτικά γεμάτα από περιστατικά ασθενών κορωνοϊού.

Διακινούνται από τις υγειονομικές αρχές τρία σενάρια συγκεκριμένα: το καλύτερο, το μεσαίο και το χειρότερο.

Στο καλύτερο αντιστοιχεί η ημερήσια αύξηση των εισαγωγών κατά 4% και στα επόμενα δύο αυξάνεται κατά ένα 1%, στην κάθε περίπτωση.

Στις εντατικές του Λονδίνου, οι διαθέσιμες κλίνες, τον Ιανουάριο, φτάνουν μόνο στις 46, αριθμός που απαρτίζει το 3% της διαθεσιμότητας.

Οι ασθενείς κορωνοϊού, την ίδια στιγμή, έχουν καταλάβει πάνω από το 70% των κρεβατιών στις ΜΕΘ. Για τον Ιανουάριο τα συνολικά άδεια κρεβάτια των νοσοκομείων  του Λονδίνου φτάνουν στο 5%, ενώ πάνω από το 40% των κλινών έχουν διατεθεί για τους ασθενείς κορωνοϊού.

Κλείσιμο
Υπολογίζεται ότι για τις επόμενες δύο εβδομάδες θα χρειαστούν 17.100 κρεβάτια, στα νοσοκομεία.  Μεταξύ άλλων, πιθανοί τρόποι αύξησης της χωρητικότητας είναι το NHS να εξασφαλίσει επιπλέον 400 κρεβάτια, και ο ανεξάρτητος τομέας 50.

Στο χειρότερο σενάριο, θα υπάρξει έλλειμμα 4.400 κλινών και στο ενδιάμεσο 2.900.

Την Τετάρτη σημειώθηκε το απόλυτο μαύρο ρεκόρ στις μολύνσεις, που ξεπέρασαν τις 62.000, και στους θανάτους που υπερέβησαν τους χίλιους.

Είναι γεγονός, πάντως, ότι στο Λονδίνο εκπέμπεται σήμα κινδύνου, καθώς ακυρώνονται σοβαρά χειρουργεία καρκινοπαθών σε νοσοκομεία, ενώ το υγειονομικό σύστημα της Βρετανίας βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης, θυμίζοντας την Ιταλία της άνοιξης, όπου γινόταν επιλογή ασθενών.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Στα 510 τα νέα κρούσματα - 391 οι διασωληνωμένοι, 47 θάνατοι

Χάος στις ΗΠΑ: Κυκλοφορούσε για βδομάδες στα social media το σχέδιο εισβολής στο Καπιτώλιο

Μέτρα για τον κορωνοϊό: Αύριο οι αποφάσεις για εμπόριο - click away 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης