Πλιάτσικο στο Καπιτώλιο – Εικόνες καταστροφής στα γραφεία βουλευτών από την εισβολή των οπαδών του Τραμπ

Πλιάτσικο στο Καπιτώλιο – Εικόνες καταστροφής στα γραφεία βουλευτών από την εισβολή των οπαδών του Τραμπ

Τέσσερις οι νεκροί κατά την έφοδο στο Καπιτώλιο - Αδιανόητα επεισόδια στις ΗΠΑ, με την εισβολή διαδηλωτών στο Καπιτώλιο, την ώρα που επικύρωναν την νίκη Μπάιντεν

kapitolio-grafeia-4
Εικόνες λεηλασίας και καταστροφών καταγράφονται στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στο οποίο εισέβαλαν οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ προκαλώντας σοκ σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τέσσερις ώρες κράτησε περίπου το πρωτοφανές περιστατικό, ενώ πλέον εγείρονται σημαντικά ερωτήματα για την ελλιπή αστυνόμευση. Χρειάστηκε να περάσουν τόσες ώρες, ώστε να ενεργοποιηθεί η Εθνοφρουρά και οι μυστικές υπηρεσίες.

Το βίντεο που κυκλοφορεί είναι χαρακτηριστικό. Οι οπαδοί του απερχόμενου προέδρου εισέβαλαν στο εσωτερικό τού ναού της Δημοκρατίας των ΗΠΑ και άφησαν πίσω τους χάος από όπου κι αν πέρασαν.

Βρέθηκαν στα άδεια γραφεία που είχαν εγκαταλείψει έντρομοι οι νομοθέτες αλλά και οι απλοί εργαζόμενοι του Καπιτωλίου, κάθησαν σε αυτά, έβγαλαν φωτογραφίες αλλά και κατέστρεψαν έγγραφα αφήνοντας πίσω τους μία εικόνα χάους.

Δείτε βίντεο από γραφείο βουλευτή της Γερουσίας:

Εκτός από δεκάδες τραυματίες, τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Τα μέλη της Γερουσίας και της Βουλής, αλλά και ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της χώρας φυγαδεύτηκαν για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Στο Καπιτώλιο εντοπίστηκαν όπλα και ένας εκρηκτικός μηχανισμός.
Κλείσιμο

Επιστρατεύθηκαν δακρυγόνα και κροτίδες, ώστε τελικά να εκκενωθεί ο χώρος. Η Ουάσινγκτον βρίσκεται πλέον υπό δρακόντεια μέτρα αστυνόμευσης, ενώ η δήμαρχος ανακοίνωσε απαγόρευση κυκλοφορίας. Τα γεγονότα ανάγκασαν την πλειονότητα και του ίδιου του Ρεπουμπλικανικού κόμματος να στρέψει τα βέλη της στον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος και πυροδότησε τις σφοδρές αυτές αντιδράσεις με τη στάση του να μην αναγνωρίζει το εκλογικό αποτέλεσμα και να κάνει λόγο για «νοθεία» στο οργισμένο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί από χθες το πρωί.

Ειδήσεις σήμερα

ΗΠΑ: Νεκρή η γυναίκα που πυροβολήθηκε στο Καπιτώλιο

Διαδηλώσεις οπαδών του Τραμπ και σε άλλες πολιτείες - Βίντεο

Παραιτήθηκε η εκπρόσωπος της Μελάνια Τραμπ μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης