ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τους 300.000 οι νεκροί από κορωνοϊό

ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τους 300.000 οι νεκροί από κορωνοϊό

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στις ΗΠΑ - Η 14η Δεκεμεβρίου θεωρείται μία ιστορική μέρα

coronavirus_usa
Πάνω από 300.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της νόσου Covid-19 από την αρχή της πανδημίας στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, κατά την ημέρα της έναρξης του μαζικού προγράμματος εμβολιασμού στην χώρα.

Οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα που υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία, ξεπερνώντας συχνά τις 200.000 ημερήσιες μολύνσεις και τις 2.500 ή ακόμα και 3.000 θανάτους την ημέρα.

Η 14η Δεκεμεβρίου θεωρείται μία ιστορική μέρα καθώς ξεκίνησε στις ΗΠΑ ο εμβολιασμός για τον κορωνοϊό. Ήδη οι πρώτες δόσεις του εμβολίου της Pfizer χορηγήθηκαν στους εργαζόμενους των υγειονομικών υπηρεσιών και των γηροκομείων. Πρώτη ήταν η Σάρα Λίντσεϊ, νοσοκόμα στην εντατική του νοσοκομείου της Νέας Υόρκης, η οποία χειροκροτήθηκε από τον κυβερνήτη της πολιτείας Άντριου Γκουόμο, ο οποίος παρακολουθούσε το γεγονός ζωντανά μέσω τηλεδιάσκεψης.

Όπως έγινε γνωστό η Pfizer ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει και μία δεύτερη παρτίδαν 2,9 εκατ. εμβολίων λίγο μετά την πρώτη παρτίδα. Μάλιστα η αμερικανική κυβέρνηση έχει επιλέξει να διατηρήσει ένα απόθεμα 500.000 δόσεων για λόγους ασφαλείας. Υπενθυμίζεται ότι η διανομή του εμβολίου ξεκίνησε από την περασμένη εβδομάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ειδήσεις σήμερα

Κυρώσεις κατά της Τουρκίας για τους S-400 ανακοίνωσε η Ουάσινγκτον

«Παράθυρο» αισιοδοξίας από την πτώση των κρουσμάτων - Νέα μείωση στη Θεσσαλονίκη

Κορωνοϊός: «Κλείνουν» Λονδίνο και Νέα Υόρκη – Αυστηρά μέτρα στις χώρες της Ευρώπης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης