Βρετανία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών η ηθοποιός Μπάρμπαρα Γουίντσορ

Βρετανία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών η ηθοποιός Μπάρμπαρα Γουίντσορ

Η Αγγλίδα ηθοποιός πέθανε το απόγευμα της Πέμπτης σε ένα κέντρο φροντίδας του Λονδίνου έχοντας στο πλευρό της τον  σύζυγό της Σκοτ Μίτσελ

Barbara-Windsor-2
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών η Αγγλίδα ηθοποιός, Νταμ Μπάρμπαρα Γουίντσορ, γνωστή από τις εμφανίσεις της στην ταινία Carry On, αλλά κυρίως από τον ρόλο της ως Πέγκι Μίτσελ στην σαπουνόπερα του BBC One «EastEnders».

Η Αγγλίδα ηθοποιός, η οποία έπασχε τη νόσο του Αλτσχάιμερ από το 2014, πέθανε το απόγευμα της Πέμπτης (10/12) σε ένα κέντρο φροντίδας του Λονδίνου, οπού βρισκόταν από τον Αύγουστο του 2020, έχοντας στο πλευρό της τον σύζυγό της Σκοτ Μίτσελ.

Η Γουίντσορ μπήκε στο καστ του EastEnders το 1994 και κέρδισε το βραβείο της καλύτερης ηθοποιού βρετανικής σαπούνοπερας το 1999, προτού τελικά αποχωρήσει από την σειρά το 2016 όταν σκοτώθηκε ο χαρακτήρας της.

μπαρμπαρα1


Η Γουίντσορ ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της στη σκηνή το 1950 σε ηλικία 13 ετών και έκανε το ντεμπούτο της ως μαθήτρια στο The Belles of St Trinian's (1954). Έλαβε υποψηφιότητα για το βραβείο BAFTA για την ταινία Sparrows Can't Sing (1963) και υποψηφιότητα για το βραβείο Tony για την παραγωγή του 1964 στο Broadway του Oh, What A Lovely War!

Παντρεύτηκε τρεις φορές και δεν είχε παιδιά, με τον Σκοτ Μίτσελ τον τελευταίο της σύζυγο με τον οποίο ήταν μαζί από το 2000 να μένει στο πλευρό της μέχρι τέλους.

Κλείσιμο
μπαρμπαρα_συζυγος


Στην αυτοβιογραφία της το 2000, All of Me ,  ειχε αναφερθεί στις πέντε αμβλώσεις της, οι τρεις εκ των οποίων έλαβαν χώρα στα είκοσι της και η τελευταία όταν ήταν 42 ετών. Είπε ότι δεν ήθελε ποτέ παιδιά λόγω των ψυχολογικών τραυμάτων που της είχε προκαλέσει η απόρριψη του πατέρα της όταν πήρε διαζύγιο από τη μητέρα της.

μπαρμπαρα3


Τον Απρίλιο του 2014, η Γουίντσορ διαγνώστηκε με νόσο του Αλτσχάιμερ και επέλεξε να μην δημοσιοποιήσει την κατάσταση, κάτι που συνέβη τελικά στις 10 Μαΐου του 2018, από τον σύζυγος της.

μπαρμπαρα2


Η Αγγλίδα ηθοποιός είχε διοριστεί Διοικητής του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (DBE) το 2016 για το φιλανθρωπικό της έργο, ενώ διατηρούσε φιλία με την αείμνηστη τραγουδίστρια Έμι Γουαϊνχάους και το 2012 είχε γίνει προστάτης του Ιδρύματος Amy Winehouse .

amy_winehouse





Ειδήσεις σήμερα:

Μόσιαλος: Οι αντιεμβολιαστές κατέρριψαν μόνοι τους το βασικό τους επιχείρημα - Σοκάρουν τα στοιχεία θανάτων από ιλαρά

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε στην FDA την έγκριση του εμβολίου της Pfizer

Πρόεδρος της Αργεντινής: «Θα κάνω πρώτος το ρωσικό εμβόλιο για να μην φοβάται κανείς»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης