Ξανά στους αιθέρες το αεροσκάφος Boeing 737 Max

Ξανά στους αιθέρες το αεροσκάφος Boeing 737 Max

Το αναθεωρημένο αεροσκάφος ξεκινά εμπορικές πτήσεις στη Βραζιλία - Είχε καθηλωθεί έπειτα από δύο δυστυχήματα, που είχαν κοστίσει τον θάνατο σε περισσότερους από 346 ανθρώπους

brazil_boeing
Την επαναφορά του Boeing 737 Max στις εμπορικές πτήσεις από σήμερα Τετάρτη, ανακοίνωσε η βραζιλιάνικη αεροπορική εταιρεία Gol.

Το αεροπλάνο καθηλώθηκε στο έδαφος, σε παγκόσμια κλίμακα, από τον Μάρτιο του 2019, μετά από δύο θανατηφόρα δυστυχήματα, που σκότωσαν 346 άτομα.

Έκτοτε, το Boeing 737 Max επανεξετάστηκε και πριν από τρεις εβδομάδες πήρε έγκριση για να επιστρέψει στους αιθέρες, στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Gol, η μεγαλύτερη εγχώρια αεροπορική εταιρεία στη Βραζιλία, αναφέρει ότι 140 από τους πιλότους της έχουν εκπαιδευτεί πάνω στις αναθεωρήσεις του αεροσκάφους.

Brazils GOL Airline Will Be The First Airline To Fly MAX Flights Starting TOMORROW December 9, 2020


Ακόμη, δήλωσε ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα επτά αεροσκάφη Boeing 737 Max σε 27 εμπορικές πτήσεις εσωτερικού. Μέχρι στιγμής, μόνο οι ΗΠΑ και η Βραζιλία έχουν πιστοποιήσει εκ νέου το συγκεκριμένο τζετ.

Η Boeing αναγκάστηκε να θέσει εκτός λειτουργίας το 737 Max μετά από δύο συντριβές εντός πέντε μηνών, οι οποίες «σκότωσαν» 346 άτομα.

Ο κατασκευαστής αεροσκαφών από τότε έχει εφαρμόσει μια σειρά τροποποιήσεων, όπως ενημέρωση λογισμικού ελέγχου πτήσης, αναθεώρηση διαδικασιών που αφορούν στο πλήρωμα και αλλαγή διαδρομής της εσωτερικής καλωδίωσης.

Κλείσιμο
Ο αντιπρόεδρος της Gol, Celso Ferrer, δήλωσε ότι είχε πλήρη εμπιστοσύνη στην ασφάλεια του αεροσκάφους μετά τις τροποποιήσεις.

«Tους τελευταίους 20 μήνες, διεξάγουμε την πιο εντατική επισκόπηση ασφάλειας στην ιστορία της εμπορικής αεροπορίας. Η ασφάλεια έρχεται πρώτη για εμάς» ανέφερε σε δήλωσή του.

Ειδήσεις σήμερα

Πώς θα κάνουμε το εμβόλιο στην Ελλάδα - Όλο το σχέδιο

«Μαύρος» Δεκέμβριος με 788 θανάτους - Γιατί αργούν τα αποτελέσματα του lockdown

Βρετανία: Η ψυχασθενής του Queen's Park από την Αλβανία - Ανακοινώθηκε η ποινή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης