Γαλλία: Ο Ζισκάρ και οι γυναίκες του

Γαλλία: Ο Ζισκάρ και οι γυναίκες του

«Lady D» και Σίλβια Κριστέλ ανάμεσα στις κυρίες που είχε γοητεύσει - Η κηδεία του πρώην προέδρου της Γαλλίας θα τελεστεί αύριο σε στενό οικογενειακό κύκλο

desten1
Είχε μεγάλη αδυναμία στον ποδόγυρο. Ήταν πάντα ντυμένος στην «τρίχα». Η επιβλητική ψηλόλιγνη φιγούρα του αλλά και το καλύτερο αφροδισιακό, η εξουσία που διέθετε, τον έκαναν ακαταμάχητο.

Με τη Γαλλία να έχει «παράδοση» στις «ανάρμοστες» σχέσεις μεταξύ πολιτικών και γυναικών, οι περισσότεροι πρόεδροι και πρωθυπουργοί ζουν αχαλίνωτο πάθος φλερτάροντας κρυφά είτε φανερά.

Ο Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Liberation».

Ο «VGE», από τα αρχικά του ονόματός του, είχε εμμονή με τις γυναίκες.

Υπήρξαν έντονες φήμες ότι όχι μόνο φλέρταρε αλλά και είχε μία ρομαντική ιστορία με την αδικοχαμένη πριγκίπισσα Νταϊάνα.

desten_diana
Κλείσιμο


Μάλιστα, το 2009 , στο μυθιστόρημα που είχε γράψει ο ίδιος και κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο «Harlequin», υπό τον τίτλο: «The Princess and the President», αποκάλυπτε την ιστορία πάθους δύο εξαιρετικών ανθρώπων, της «Lady Patricia» και ενός Γάλλου προέδρου, του Ζακ Ανρί Λαμπερτί». «Φαντασία ενός γέρου», κάποιοι θα πουν. Στην πραγματικότητα, τότε ο Ζισκάρ ήταν 83 ετών και πρέπει να είχε βαρεθεί μακριά από το Ελιζέ.

Μια άλλη από τις υποτιθέμενες περίφημες ερωτικές του περιπέτειες ήταν αυτή με τη Μαρλέν Γιομπέρ, καταξιωμένη ηθοποιό της δεκαετίας του '70.

Μία κρύα νύχτα το 1974, οδηγώντας τη Φεράρι του σκηνοθέτη Ροζέρ Βαντίμ, έπεσε πάνω σ' ένα φορτηγό με γαλακτοκομικά. Ορισμένοι είχαν πει τότε ότι ο Ζισκάρ ήταν εκείνο το βράδυ δίπλα στο πλευρό της Μαρλέν.

Την ίδια χρονιά - 1974- η διασημότερη ερωτική ταινία στον κόσμο, «Εμμανουέλα», έκανε θραύση με την Ολλανδή ηθοποιό Σίλβια Κριστέλ να γδύνεται σε μία καρέκλα από ινδικό καλάμι αναστατώνοντας το ανδρικό κοινό. Η ταινία προκαλεί σκάνδαλο. Ο Ζισκάρ όμως βάζει τέλος στη λογοκρισία της ταινίας.

Τότε, σε χρόνο ρεκόρ κυκλοφόρησαν οι φήμες στο Παρίσι ότι είχε κρυφό δεσμό με την Σίλβια Κριστέλ. Η ηθοποιός είχε αρνηθεί αυτή τη φήμη ωστόσο δεν την ενοχλούσε καθόλου που ο ανάρμοστος δεσμός της ήταν στο Ελιζέ.

Ο Ζισκάρ ήταν παντρεμένος με την Αν Σοβάζ ντε Μπραντ με την οποία απέκτησε τέσσερα παιδιά: η μία κόρη του ζευγαριού απεβίωσε ύστερα από μάχη με την επάρατη νόσο.

Η Αν, κόρη του Κόμη ντε Μπραντ, έβαλε βέρα στο δεξί σε ηλικία μόλις 19 ετών. Όπως και η Μπερναντέτ Σιράκ, έτσι και η Αν έκανε τα στραβά μάτια στα ερωτικά παραστρατήματα του συζύγου της.

Η οικογένειά του δεν ζούσε στο προεδρικό παλάτι και υπήρχαν φήμες πως πολλές γυναίκες με τις οποίες διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση έμπαιναν κι έβγαιναν.

Νωρίτερα φέτος, βρέθηκε στο επίκεντρο, καθώς μία Γερμανίδα δημοσιογράφος τον κατηγόρησε πως το 2018 την άγγιξε στους γλουτούς της, κατά την διάρκεια συνέντευξης, κατηγορία που ο ντ' Εστέν είχε διαψεύσει.

Ο νεότερος πρόεδρος της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας, που εξελέγη το 1974, σε ηλικία 48 ετών, είχε εισαχθεί σε νοσοκομεία αρκετές φορές τους τελευταίους μήνες, καθώς αντιμετώπιζε καρδιακά προβλήματα.

Πέθανε στην οικία του Οτόν, στην κεντρική Γαλλία.

Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο σε στενό οικογενειακό κύκλο, όπως ανακοίνωσε η σύζυγός του και τα τρια παιδιά τους.

Ειδήσεις σήμερα: 

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για την επέτειο Γρηγορόπουλου

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Να σταματήσει η Τουρκία τις προκλητικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο

Το Ισλαμικό Κράτος «σχεδιάζει τρομοκρατικές επιθέσεις την περίοδο των εορτών» προειδοποιεί πρώην πράκτορας της ΜΙ6
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης