Αμερικανικές εκλογές 2020: «Άρωμα γυναίκας» φέρνει ο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο

Αμερικανικές εκλογές 2020: «Άρωμα γυναίκας» φέρνει ο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο

Για πρώτη φορά οι Αμερικανοί θα έχουν αντιπρόεδρο, υπουργό Οικονομικών, υπουργό Άμυνας και επικεφαλής υπηρεσιών πληροφοριών γυναικείου φύλου - Τι γνωρίζουμε για τις δυναμικές Καμάλα Χάρις, Τζάνετ Γέλεν και Μισέλ Φλούρνοϊ

biden-admin-art
Σε γυναικεία χέρια εμπιστεύεται νευραλγικά πόστα της νέας κυβέρνησης ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν. Για πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ, όπως επισημαίνει το αμερικανικό περιοδικό «Newsweek», οι Αμερικανοί θα έχουν γυναίκα αντιπρόεδρο, γυναίκα υπουργό Οικονομικών, γυναίκα υπουργό Άμυνας και γυναίκα επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών.

Καμάλα Χάρις - Η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει την αντιπροεδρία των ΗΠΑ

Η Αφροαμερικανή πρώην γερουσιαστής της Καλιφόρνια έσπασε το ανδρικό κατεστημένο διαβαίνοντας το κατώφλι του Λευκού Οίκου στη θέση του αντιπροέδρου. Η 54χρονη κόρη μεταναστών που μεγάλωσε στο Όκλαντ της Καλιφόρνια, κατείχε το αξίωμα του Γενικού Εισαγγελέα της Καλιφόρνια και έχει εκφράσει ανοιχτά την διαφωνία της με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και την στρατηγική του.

Watch Kamala Harris's first speech to the nation as vice president-elect


Ο «θηλυκός Ομπάμα, όπως την αποκαλούν, είναι ανερχόμενο αστέρι του Δημοκρατικού Κόμματος , με έντονα χαρακτηριστικά τα οποία δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο. Στις φλέβες της ρέει αμερικανικό και ασιατικό αίμα, καθώς έλκει την καταγωγή της από την Ινδία και τη Τζαμάικα. Κάθε πρωί πάει γυμναστήριο, πίνει τσάι και φορά τις ψηλοτάκουνες γόβες της για να ξεκινήσει την εργασία της.

Για την πρώην «πάπισσα» της αμερικανικής ΤV, Όπρα, η 49χρονη Χάρις είναι μία από τις ισχυρότερες γυναίκες των ΗΠΑ. Το όνομά της είχε γίνει εξώφυλλο ουκ ολίγες φορές σε αμερικανικά περιοδικά όταν διατηρούσε δεσμό με τον πρώην δήμαρχο του Σαν Φρανσίσκο, Βίλι Μπράουν, τα οποία, μάλιστα, σχολίαζαν πικρόχολα ότι ο εραστής της την... εκτίναξε επαγγελματικά.

Κλείσιμο
Η Καμάλα θα είναι η επόμενη πρόεδρος των ΗΠΑ, όπως επισημαίνουν στους κύκλους των Δημοκρατικών.

kamala__2_


Τζάνετ Γέλεν - Η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο των Οικονομικών

Άριστη μαγείρισσα, ντροπαλή με τους γύρω της αλλά ατρόμητη στους... σεισμούς. Όσοι γνωρίζουν την ασπρομαλλούσα κυρία με το κοντό καρέ μαλλί , που θυμίζει την... θεία Τάτα, Τζάνετ Γέλεν, λένε γι' αυτήν τα... καλύτερα.

Η Γέλεν, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ , είναι η γυναίκα που θα κυβερνήσει τον κόσμο. Κατάφερε να πείσει ακόμα και τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να την εμπιστευτεί στα ηνία της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, μία από τις ισχυρότερες θέσεις παγκοσμίως.

Biden to Nominate Janet Yellen for Treasury Secretary


Εν συνεχεία διορίστηκε από τον Ομπάμα ως διάδοχος του Μπεν Μπερνάνκι στην προεδρία της FED. Η Γέλεν ήταν τότε η πρώτη εκπρόσωπος του ωραίου φύλου σε αυτό το αξίωμα . Οι οικονομολόγοι την λατρεύουν το ίδιο και ο σύζυγός της, Τζορτζ Άκελροφ, «κολλητός» του Γούντι Άλεν.

Η Γέλεν γεννήθηκε το 1946 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Ο πατέρας της ήταν οικογενειακός γιατρός. Από μικρή ήταν αυτό που λέμε «παιδί- θαύμα» στο σχολείο αλλά και το πανεπιστήμιο. Αλλά και ως αντιπρόεδρος της FED, εξέπληξε τους πάντες με τις ικανότητες και την διορατικότητά της.  Τον διορισμό της ως προέδρου της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) τον Ιανουάριο του 2014, όταν λήγει η θητεία του Μπεν Μπερνάνκι, είχαν ζητήσει γερουσιαστές του Δημοκρατικού Κόμματος με επιστολή την οποία έστειλαν προς τον Αμερικανό πρόεδρο.

Η 74χρονη Γέλεν είναι οικονομολόγος με δικτατορικό από το Πανεπιστήμιο του Γέιλ και φιλελεύθερες πολιτικές απόψεις. Διετέλεσε και στέλεχος της κυβέρνησης Κλίντον. Είχε καθοριστικό ρόλο στη συνέχιση του προγράμματος αγοράς ομολόγων από τη Fed. Είναι γνωστό ότι υποστηρίζει με πάθος τις χαλαρές νομισματικές πολιτικές της.

Janet-Yellen


Mισέλ Φλουρνόι - Η πρώτη γυναίκα στο υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ

Εάν διοριστεί στο αξίωμα, τότε θα είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τα ηνία του υπουργείου Άμυνας. Επιπλέον, έχει διατελέσει σύμβουλος στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών.

Στην πρώτη διακυβέρνηση Ομπάμα ήταν υφυπουργός Άμυνας με αντικείμενο την πολιτική και τότε έπαιξε ρόλο στο να πειστεί ο αμερικανός πρόεδρος για την ανάγκη στρατιωτικής επέμβασης στη Λιβύη. Παράλληλα, ήδη από το 2007 η Φλούρνοϊ θα είναι εκ των συνιδρυτών του Κέντρου για μια Νέα Αμερικανική Στρατηγική (CNAS), ενός think tank που εξειδικεύεται στις μελέτες για αμυντικά θέματα, ειδικοί του οποίου έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στις κυβερνήσεις Ομπάμα.

Hon. Michèle Flournoy, Former U.S. Under Secretary of Defense for Policy


Η βασική γραμμή του επικεντρώνει στην ανάγκη ακόμη μεγαλύτερης ενίσχυση της αμερικανικής αμυντικής ικανότητας.
Εκτός από τη συμμετοχή στο CNAS η Φλούρνοϊ θα συνεργαστεί και με μεγάλες συμβουλευτικές εταιρείες που ασχολούνται με τις αμυντικές προμήθειες και γενικά θεωρείται ότι θα στηρίξει την αμυντική βιομηχανία.

Αβρίλ Χέινς - Η πρώτη γυναίκα Διευθυντής των Υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ

Η Αβρίλ Χέινς επιλέχθηκε από τον εκλεγμένο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για να ηγηθεί των αμερικανικών υπηρεσιών κατασκοπείας.

Η ίδια έχει υπηρετήσει στη δεύτερη πιο σημαντική θέση ηγεσίας της CIA, ενώ θα επιβλέπει την κοινότητα των υπηρεσιών συλλογής πληροφοριών των ΗΠΑ, που ταλανίζεται από χαμηλό ηθικό, αλλά και είναι αντιμέτωπη με κατηγορίες ότι η δουλειά της, χρησιμοποιήθηκε για πολιτικές επιθέσεις.

Η Χέινς είναι μία δικηγόρος από τη Νέα Υόρκη, είναι εκπαιδευμένη στις πολεμικές τέχνες αυτοάμυνας (τζούντο), έχει άδεια ιδιώτη πιλότου, ενώ κάποτε προσπάθησε ανεπιτυχώς να πετάξει πάνω από τον Ατλαντικό ωκεανό με ένα μικρό αεροσκάφος.

Η Χέινς είναι η πρώτη γυναίκα που επιλέγεται για τη θέση του Διευθυντή των Υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ, με τη θέση αυτή, να έχει δημιουργηθεί μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, με στόχο το συντονισμό της δράσης 17 υπηρεσιών πληροφοριών που διαθέτουν οι ΗΠΑ.

Avril Haines: From Living the Hipster Dream to Leading the CIA



Πηγές των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών στη Γερουσία δηλώνουν ότι η Χέινς αναμένεται να εξασφαλίσει την επικύρωση του διορισμού της. Ωστόσο, το αποτέλεσμα αυτό, θα επιτευχθεί μετά από μια σειρά σκληρών ερωτήσεων με τις οποίες θα βρεθεί αντιμέτωπη, για το ρόλο της ως αναπληρώτρια διευθύντρια της CIA, από τον Αύγουστο του 2013 μέχρι τον Ιανουάριο του 2015, αλλά και τις απόψεις της για τις απειλές εθνικής ασφάλειας, από τη Ρωσία μέχρι τις απειλές κατά της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ στον κυβερνοχώρο.

«Η Αβρίλ είναι έξυπνη και ικανή» δήλωσε ο Μαρκ Γουόρνερ, ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στην Επιτροπή για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών της Γερουσίας. «Αναμένω ότι θα βρεθεί αντιμέτωπη με σχολαστικές ερωτήσεις από τους γερουσιαστές των δύο κομμάτων» εκτίμησε ο ίδιος.

Η Χέινς έχει υπηρετήσει και στο Λευκό Οίκο ως αναπληρώτρια Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, επί προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα. Η ίδια, από τη θέση αυτή, καθοδήγησε το αναφερόμενο συμβούλιο, για τη λήψη απόφασης επέκτασης της υποδοχής προσφύγων από τη Συρία, ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη ο εμφύλιος πόλεμος, προκαλώντας ένα κύμα προσφύγων. Η Χέινς υποστήριζε ότι μία τέτοια κίνηση θα ήταν αντίθετη με τα αντιδυτικά μηνύματα των ακραίων ισλαμιστών.


Ειδήσεις σήμερα:

Viral η φωτογραφία που πόσταρε «θρύλος» του γκολφ με τον σκύλο του - Ο λόγος... βγάζει μάτι!

Είκοσι χρόνια κάθειρξη για 40χρονη πρώην δασκάλα που κακοποίησε σεξουαλικά ζευγάρι εφήβων 

Ερχονται Πρότυπα ΕΠΑΛ και πειραματικά ΙΕΚ νέες ειδικότητες ανά περιοχή 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης