ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν διορίζει σε θέσεις συμβούλων κορυφαίους συνεργάτες του

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν διορίζει σε θέσεις συμβούλων κορυφαίους συνεργάτες του

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ προχωρά στον σχεδιασμό του παρά την άρνηση Τραμπ να αποδεχθεί την ήττα του – Ο δημοκρατικός βουλευτής Σέντρικ Ρίτσμοντ παραιτείται από τη θέση του για να αναλάβει υψηλόβαθμος σύμβουλος του Μπάιντεν 

baiden_joe
Με κορυφαία στελέχη του προεκλογικού του επιτελείου αλλά και τον Δημοκρατικό Βουλευτή και αστέρα των Δημοκρατικών Σέντρικ Ρίτσμοντ συνεχίζει τη στελέχωση του Λευκού Οίκου ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, παρά την άρνηση του Ντόναλντ Τραμπ να αποδεχθεί επισήμως την ήττα του και να ξεκινήσει η διαδικασία μετάβασης.

Ο Μπάιντεν προανήγγειλε την αξιοποίηση συνεργατών του, την ώρα που οι πιθανότητες ανατροπής του αποτελέσματος υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ δείχνουν όλο και πιο αδύναμες.

Σημαντική θεωρείται η αξιοποίηση του βουλευτή Σέντρικ Ρίτσμοντ, που ήταν και συμπρόεδρος της εκστρατείας του Μπάιντεν και θα παραιτηθεί από τη θέση του στη Λουιζιάνα για να αναλάβει υψηλόβαθμος σύμβουλος και διευθυντής της Υπηρεσίας Δημόσιας Διασύνδεσης του Λευκού Οίκου.


Αναπληρώτρια προσωπάρχης αναλαμβάνει η επικεφαλής του προεκλογικού επιτελείου του Μπάιντεν, η Τζεν Ο’Μάλεϊ Ντίλον. Θέσεις συμβούλων θα αναλάβουν οι στενοί του συνεργάτες Μάικ Ντόνιλον και Στιβ Ρικέτιόπως και η Ντέινα Ρίμας, η επικεφαλής νομική σύμβουλος της προεκλογικής ομάδας. Ήδη, έχει ανακοινωθεί ότι προσωπάρχης του Λευκού Οίκου θα αναλάβει ο Ρον Κλάιν.

Ο Τραμπ έχει μπλοκάρει την πρόσβασή Μπάιντεν στις ενημερώσεις


Κλείσιμο
Ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα πρόκειται σήμερα να συζητήσει θέματα που αφορούν την εθνική ασφάλεια με τους δικούς του συμβούλους, αντί για τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, αφού η κυβέρνηση Τραμπ έχει μπλοκάρει την πρόσβασή του στις διαβαθμισμένες ενημερώσεις των υπηρεσιών πληροφοριών, όπως γίνεται συνήθως με τους εκλεγμένους προέδρους. Η επικεφαλής της Διοίκησης Γενικών Υπηρεσιών Έμιλι Μέρφι δεν έχει ακόμη αναγνωρίσει τον Μπάιντεν ως «προφανή νικητή», κάτι που είναι αναγκαίο ώστε να αποδεσμευθούν κονδύλια και χώρος γραφείων για τον εκλεγμένο πρόεδρο. Μια εκπρόσωπος της Μέρφι είπε ότι η επικεφαλής εφαρμόζει ό,τι συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις και θα λάβει μια απόφαση μόλις ξεκαθαριστεί ο νικητής.

Ο Μπάιντεν κέρδισε τη λαϊκή ψήφο με διαφορά 5,6 εκατομμυρίων ή ποσοστό 3,6%. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η καταμέτρηση ακόμη συνεχίζεται. Στο Κολέγιο των Εκλεκτόρων, που καθορίζει τον νικητή, ο Μπάιντεν έχει εξασφαλίσει 306 ψήφους έναντι 232 του Τραμπ.

Εκδικάζεται στην Πενσιλβάνια προσφυγή του Τραμπ

Σήμερα πρόκειται να εκδικαστεί σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Πενσιλβάνιας μια προσφυγή του Ρεπουμπλικάνου προέδρου ο οποίος ζητά να μην επικυρωθεί η νίκη του Μπάιντεν σε αυτήν την Πολιτεία. Για να παραμείνει στην εξουσία, ο Τραμπ θα πρέπει να ανατρέψει το αποτέλεσμα σε τουλάχιστον τρεις Πολιτείες, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στα χρονικά, όμως φαίνεται ότι δεν διαθέτει τα νομικά μέσα για να το πράξει.

Οι υποστηρικτές του ελπίζουν επίσης ότι οι ανακαταμετρήσεις των ψήφων θα φέρουν διαφορετικό αποτέλεσμα, όμως οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η διαφορά ψήφων του Μπάιντεν σε κάθε περίπτωση μοιάζει αξεπέραστη.

Στην Τζόρτζια, οι αρχές αποφάσισαν να προχωρήσουν μόνες τους σε ανακαταμέτρηση με το χέρι, όμως στο Γουισκόνσιν η εκστρατεία του Τραμπ θα πρέπει να πληρώσει εκ των προτέρων για να καταμετρηθούν και πάλι οι ψήφοι. Η Εκλογική Επιτροπή του Γουισκόνσιν εκτίμησε την Δευτέρα ότι κάτι τέτοιο θα στοίχιζε 7,9 εκατομμύρια δολάρια. Ο Μπάιντεν κέρδισε το Γουισκόνσιν με διαφορά 20.000 ψήφων.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τζόρτζια Μπραντ Ραφενσμπέργκερ, που είναι αρμόδιος για τις εκλογές, είπε μιλώντας σε τηλεοπτικά δίκτυα ότι ο έλεγχος των ψήφων έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και ότι τα αποτελέσματα θα είναι σε γενικές γραμμές τα ίδια. Επανέλαβε επίσης τον ισχυρισμό του ότι έχει δεχτεί πιέσεις από Ρεπουμπλικάνους να βρει κάποιον τρόπο για να μην μετρηθούν νόμιμες ψήφοι. «Ήμουν ανέκαθεν συντηρητικός Ρεπουμπλικάνος και θέλω να διασφαλίσω ότι έχουμε μια νόμιμη διαδικασία επειδή πιστεύω ότι η ακεραιότητα μετράει ακόμα», είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS News.


Ειδήσεις σήμερα:

Παναθηναϊκός: Με Νέντοβιτς κόντρα στην Βαλένθια

Pfizer: Εξετάζουμε το ενδεχόμενο κατοχύρωσης του εμβολίου στη Ρωσία

Κομισιόν: Ενέκρινε σύμβαση με την CureVac για 225 εκατ. δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης