Κορωνοϊός: Θετική στη νόσο η δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού

Κορωνοϊός: Θετική στη νόσο η δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού

Ο πρόεδρος του Μεξικού, Λόπες Ομπραδόρ, ανακοίνωσε ότι θα κηρύξει τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα του κορωνοϊου, που αγγίζουν τις 90.000, το οποίο θα συμπέσει με τον εορτασμό της Ημέρας των Νεκρών, το Σαββατοκύριακο

κλαουδια
Η δήμαρχος της μεξικανικής πρωτεύουσας Κλαούδια Σέινμπαουμ, στέλεχος της κεντροαριστερής παράταξης του προέδρου της χώρας Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, ενημέρωσε χθες Τρίτη πως διαγνώστηκε ότι έχει μολυνθεί από τον SARS-CoV-2, διαβεβαίωσε πάντως ότι αισθάνεται καλά και δεν έχει συμπτώματα της COVID-19.

Μέσω Twitter, η Σέινμπαουμ διευκρίνισε ότι ενημερώθηκε το βράδυ της Δευτέρας για τη διάγνωση και συνεχίζει να εργάζεται και να συντονίζει τις δραστηριότητες του δήμου εξ αποστάσεως.


Η Σέινμπαουμ εμφανίζεται συχνά δημόσια φορώντας μάσκα, κάτι που αποφεύγει ο Λόπες Ομπραδόρ. Καταβάλλει εξαρχής προσπάθεια να δείξει ότι η δημοτική αρχή παίρνει πολύ σοβαρά την πανδημία του κορωνοϊού.

Η 58χρονη πολιτικός θεωρείται από αναλυτές πιθανή διάδοχος του Λόπες Ομπραδόρ το 2024.

Η ανακοίνωση της Σέινμπαουμ ότι μολύνθηκε καταγράφηκε την ώρα που κυβερνητικά στελέχη προειδοποιούν πως η εξάπλωση του ιού εισέρχεται ξανά σε ανοδική τροχιά σε αρκετές μεξικανικές πολιτείες. Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, η πολιτεία Τσιουάουα, στα σύνορα με τις ΗΠΑ, επανέφερε στο μέγιστο το επίπεδο συναγερμού.

Κλείσιμο
Το Σάββατο, γερουσιαστής του κυβερνώντος Κινήματος για την Εθνική Αναγέννηση (MORENA) προστέθηκε στον βαρύ απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα (89.171 νεκροί ως χθες Δευτέρα, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα του υπουργείου Υγείας).

Νωρίτερα χθες Τρίτη, ο πρόεδρος Λόπες Ομπραδόρ ανακοίνωσε ότι θα κηρύξει τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα της ασθένειας που προκαλεί ο κορωνοϊός, το οποίο θα συμπέσει με τον εορτασμό της Ημέρας των Νεκρών, το Σαββατοκύριακο.


Ειδήσεις σήμερα

Το Charlie Hebdo «ξεγυμνώνει» τον Ταγίπ Ερντογάν

Κορωνοϊός: Στο όριο κατάρρευσης σχεδόν 200 αεροδρόμια της Ευρώπης

ΗΠΑ-Εκλογές 2020: Έχουν ψηφίσει σχεδόν 70 εκατομμύρια ως τώρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης