Ποια είναι η γοητευτική εκπρόσωπος Τύπου του Τραμπ που νόσησε με κορωνοϊό

Ποια είναι η γοητευτική εκπρόσωπος Τύπου του Τραμπ που νόσησε με κορωνοϊό

Η εκπρόσωπος Τύπου του Ντόναλντ Τραμπ, Κέϊλι ΜακΕνάνι, είναι το 11ο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού μέσα στον Λευκό Οίκο

McEnany2
Συνεχίζεται η λαίλαπα κορωνοϊού που έχει πλήξει τον Λευκό Οίκο. Τελευταίο θύμα αυτής η εκπρόσωπος Τύπου του Ντόναλντ Τραμπ, Κέϊλι ΜακΕνάνι. Η 32χρονη είναι η τέταρτη στη σειρά σ’ αυτό το πόστο, μέσα σε διάστημα τεσσάρων ετών, και το 11ο επιβεβαιωμένο θετικό κρούσμα μέσα στον Λευκό Οίκο.

Πριν ενταχθεί στο επιτελείο του προέδρου, είχε αναλάβει την επικοινωνία της προεκλογικής του εκστρατείας. Έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό όταν εμφανιζόταν ως σχολιάστρια υπέρ του. Εδραιώθηκε, μάλιστα, ως η μόνιμη δεξιά φωνή στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Εκεί πρωταγωνίστησε σε πολλές διενέξεις με δημοσιογράφους, όπως αυτή με τον αρθρογράφο των New York Times Τσαρλς Μπλόου, που ούτε λίγο ούτε πολύ της ζήτησε να μην τον ξανακουμπήσει.

Το προβοκατόρικο στυλ της πάντως φάνηκε να απολαμβάνει ο Τραμπ, ο οποίος αρχικά της προσέφερε τον ρόλο της οικοδέσποινας στο Trump TV, ένα διαδικτυακό κανάλι που έχει ο Τραμπ «για την αληθινή ενημέρωση των πολιτών». Στη συνέχεια, υπηρέτησε ως εκπρόσωπος της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικανών.

Η θετική διάγνωση της στον κορωνοϊό επανέφερε στο προσκήνιο μια παλαιότερη δήλωσή της: «Δεν θα δούμε ασθένειες όπως ο κορωνοϊός να έρχονται εδώ, λόγω της ηγεσίας του Τραμπ». Όταν η χώρα είχε πλέον λυγίσει υπό το βάρος της πανδημίας, η νεαρή υποστήριξε ότι η δήλωση της είχε παρερμηνευθεί. Ήταν ένας ακόμα ελιγμός στην πορεία της προς την καρδιά της Ουάσινγκτον. Ένας προορισμός που αποτελούσε το παιδικό της όνειρο.

Κλείσιμο
Γεννήθηκε το 1988 στη Φλόριντα και φοίτησε σε μία ιδιωτική καθολική σχολή θηλέων. Πήρε πτυχίο στη διεθνή πολιτική από το Πανεπιστήμιο Georgetown και πέρασε έναν ακόμα χρόνο στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. «Ποτέ μην νιώθεις ότι είσαι πολύ νέος για να ζητήσεις κάτι», είχε πει σε ένα ντιμπέϊτ, στο οποίο είχε λάβει μέρος όσο ήταν φοιτήτρια. «Ίσως να έχεις μια ευκαιρία, αν χτυπήσεις την πόρτα αρκετά επίμονα».

Από πολύ νεαρή ηλικία βρέθηκε στο πλευρό υψηλόβαθμων πολιτικών, όπως ο πρώην πρόεδρος Τζορτζ Μπους. Εργάστηκε ως εθελοντής στην εκστρατεία επανεκλογής του, ενώ ήταν μόλις 14 ετών. Μετά τις σπουδές της έκανε την πρακτική της στο γραφείο επικοινωνίας του Λευκού Οίκου. Στη συνέχεια εργάστηκε ως παραγωγός στην τηλεοπτική εκπομπή του πρώην συντηρητικού κυβερνήτη του Αρκάνσας.

Το γεγονός ότι νόσησε και ο ίδιος ο πρόεδρος και η νοσηλεία του αποτελούν το βασικό θέμα συζήτησης στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και όχι μόνο. Σύμφωνα με τους συνεργάτες του, η κατάσταση της υγείας του παρουσιάζει αισθητή βελτίωση. Παρ’ όλα αυτά, η εφημερίδα The Wall Street Journal προέβη σε μια αποκάλυψη. Αναφέρει πως ο Τραμπ και οι συνεργάτες του απέκρυψαν τα αποτελέσματα του πρώτου τεστ στο οποίο υποβλήθηκε και βγήκε θετικό. Αντί να πραγματοποιησει σχετική ανακοίνωση, έδωσε συνέντευξη στο δίκτυο Fox News.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε και το γεγονός ότι βγήκε από την πτέρυγα του στρατιωτικού νοσοκομείου Ουόλτερ Ριντ όπου νοσηλεύεται, προκειμένου να κάνει μια μικρή βόλτα με SUV που κινείτο αργά και να χαιρετίσει πλήθος οπαδών του έξω από το νοσοκομείο. Λέγεται ότι έτσι εκτέθηκε και ο προσωπικός του πράκτορας στον ιό.

Ειδήσεις σήμερα: 

Η Εύα Μέντες δεν έχει δει παραλία φέτος: «Καλύτερα στο σπίτι με τον Ράιαν παρά οπουδήποτε στον κόσμο»

Στη δημοσιότητα 20 χρόνια μετά η συνομιλία Πούτιν-Κλίντον για τη βύθιση του πυρηνικού υποβρυχίου «Κουρσκ»

Super League 1, Λαμία-Βόλος: Αυλαία με γειτονικό ντέρμπι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης