Θετική στον κορωνοϊό και η εκπρόσωπος Τύπου του Τραμπ

Θετική στον κορωνοϊό και η εκπρόσωπος Τύπου του Τραμπ

Η Κέιλι Μακενάνι είναι το 11ο κρούσμα στο στενό περιβάλλον του επίσης πάσχοντος Αμερικανού προέδρου - Αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα πόσοι μολύνθηκαν στον Λευκό Οίκο

macenany
Ολοένα και μεγαλύτερος είναι ο κύκλος των επαφών του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που εντοπίζονται θετικοί στον κορωνοϊό.

Τελευταία φορέας της Covid-19 εντοπίστηκε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Κέιλι Μακενάνι, που ανακοίνωσε μέσω twitter την είδηση, σημειώνοντας ότι από σήμερα τίθεται σε καραντίνα και θα εργάζεται εξ αποστάσεως.

Όπως έγραψε, μετά από μια σειρά από αρνητικά τεστ, σήμερα το πρωί εντοπίστηκε θετική στον κορωνοϊό. Ωστόσο, δεν έχει συμπτώματα.



Σύμφωνα με την Κέιλι Μακενάνι, κανένας δημοσιογράφος ή παραγωγός δεν θεωρήθηκε από την ιατρική ομάδα του Λευκού Οίκου ως στενή επαφή της.

Η ίδια αρνείται ότι γνώριζε ότι η στενή συνεργάτιδα του Ντόναλντ Τραμπ Χόουπ Χικς ήταν θετική στον κορωνοϊό, πριν ανακοινωθεί επίσημα.

Πάντως, αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι μέχρι χθες, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου μιλούσε σε δημοσιογράφους χωρίς να φορά τη μάσκα της, ενώ είναι το 11ο πρόσωπο του περιβάλλοντος του Ντόναλντ Τραμπ που νοσεί με κορωνοϊό. 

Κι άλλοι αξιωματούχοι θετικοί στον κορωνοϊό


Σύμφωνα με το ABC, θετικός στον κορωνοϊό είναι και ο Τσαντ Γκιλμάρτιν, πρώτος βοηθός της εκπροσώπου Τύπου, ενώ σύμφωνα με το Bloomberg, μια άλλη βοηθός της Μακενάνι, η Καρολάιν Λίβιτ μολύνθηκε, όπως και άλλοι μεσαίου βεληνεκούς αξιωματούχοι.

Κλείσιμο
Ωστόσο, η Μακενάνι παρά τα αιτήματα των δημοσιογράφων αρνείται να δώσει τον αριθμό του προσωπικού του Λευκού Οίκου που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Πανικός στους δημοσιογράφους του Λευκού Οίκου

Τα πολλαπλά κρούσματα στον Λευκό Οίκο, αλλά και στο επικοινωνιακό επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ έχουν προκαλέσει πανικό στους δημοσιογράφους, που υποβάλλονται σε εξετάσεις για να διαπιστώσουν αν πάσχουν από Covid-19. Μάλιστα, η Ένωση των Δημοσιογράφων τους κάλεσε να ακολουθήσουν τις οδηγίες, ήτοι να φορούν τις μάσκες τους και να κρατούν αποστάσεις, ειδικά, όταν βρίσκονται στον Λευκό Οίκο, όπως και να εξεταστούν, εάν υπήρξε έκθεσή τους στον ιό.

Μέχρι στιγμής, τρεις δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Λευκού Οίκου εντοπίστηκαν θετικοί στον ιό, ενώ αναμένονται πολλά αποτελέσματα εξετάσεων.



Ειδήσεις σήμερα: 

Η Εύα Μέντες δεν έχει δει παραλία φέτος: «Καλύτερα στο σπίτι με τον Ράιαν παρά οπουδήποτε στον κόσμο»

Στη δημοσιότητα 20 χρόνια μετά η συνομιλία Πούτιν-Κλίντον για τη βύθιση του πυρηνικού υποβρυχίου «Κουρσκ»

Super League 1, Λαμία-Βόλος: Αυλαία με γειτονικό ντέρμπι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης