Εκλογές ΗΠΑ 2020: Συναδελφικά «μαχαιρώματα» δέχεται ο δημοσιογράφος Κρις Γουάλας μετά το debate

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Συναδελφικά «μαχαιρώματα» δέχεται ο δημοσιογράφος Κρις Γουάλας μετά το debate

Ο συντονιστής του πρώτου προεδρικού debate βρέθηκε στο στόχαστρο μετά τη χαοτική αναμέτρηση

wallace_debate
Tα πυρά των συναδέλφων του δέχεται ο οικοδεσπότης της επεισοδιακής πρώτης προεδρικής τηλεμαχίας στις ΗΠΑ, δημοσιογράφος του δικτύου «Fox News», Κρις Γουάλας. Ο βετεράνος δημοσιογράφος έγινε... σάκος του μποξ καθώς, ένα 24ωρο μετά την ταπεινωτική τηλεμαχία Τραμπ-Μπάιντεν στο Κλίβελαντ, δύο από τους συναδέλφους του στο «Fox News» - και όχι μόνο - ο Γκρεγκ Γκάτφελντ και η Λόρα Ίνγκραχαμ, έσπευσαν να επικρίνουν τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την 95λεπτη συζήτηση.

Πολλά μέσα ενημέρωσης, είχαν σχολιάσει νωρίτερα ότι ο Γουάλας προσπάθησε επανειλημμένως να αποκτήσει τον έλεγχο της τηλεμαχίας, αλλά δεν τα κατάφερε.

Wallace struggles to stop Trump's repeated interruptions


Τα πισώπλατα μαχαιρώματα που δέχτηκε ο Γουάλας από τους συναδέλφους του στο «Fox News» δεν επικεντρώθηκαν στην αδυναμία του να ελέγξει την τηλεμαχία, αλλά στην στάση του υπέρ του Δημοκρατικού που έλαβε το προεδρικό χρίσμα, Τζο Μπάιντεν. «Ο Τραμπ βρέθηκε αντιμέτωπος με τον συντονιστή και τον Μπάιντεν», έγραψε η Λόρα Ινγκραχάμ του δικτύου Fox News επισημαίνοντας ότι ο Γουάλας δεν μπόρεσε να κάνει τη δουλειά του.

Εκτός από τους συναδέλφους του στο «Fox News» , ο Κρις Γουάλας επικρίθηκε δριμύτατα και από άλλους δημοσιογράφους. Για τον συντάκτη του Associated Press, Ντέιβιντ Μπάουερ, στο μεγαλύτερο μέρος του debate, o Γουάλας «έμοιαζε με έναν άντρα που προσπαθεί να σταματήσει ένα τρένο με τα γυμνά του χέρια».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο τηλεπαρουσιαστής Τρέιβορ Νόα, ο οποίος έγραψε στο Twitter ότι, «η επίδοση του Γουάλας ήταν μία μεγάλη υπενθύμιση ότι οι εκπαιδευτικοί στα νηπιαγωγεία αμείβονται λίγο».

Ένα 24ωρο μετά το χειρότερο ντιμπέιτ στην ιστορία των ΗΠΑ, ένα μεγάλος μέρος της ευθύνης βαραίνει τον 72χρονο συντονιστή Κρις Γουάλας...

Who Is Chris Wallace, Fox Anchor And Presidential Debate Moderator?
Κλείσιμο


«Ο Κρις Γουάλας δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στη στιγμή», υποστηρίζει ο δημοσιογράφος του CNN, Όλιβερ Ντάρσι. «Αυτός φέρει τελικά την ευθύνη για το τσίρκο που προβλήθηκε στην τηλεόραση. Έχασε τον έλεγχο της συζήτησης νωρίς και απέτυχε να την ξανακερδίσει...»

Υπήρξαν όμως και κάποιοι που έσπευσαν να υποστηρίξουν τον συντονιστή της τηλεμαχίας. Όπως ο Tιμ Αμπέρτα του ιστοτόπου «Politico», ο οποίος έγραψε στο Twitter: «Δεν μπορούσε να συντονίσει τη συνέντευξη επειδή έπρεπε να παίξει τον διαιτητή».

Κι ένας ακόμη συνάδελφός του από το «Fox News», ο Τζεράρλντο Ριβέρα έσπευσε να σταθεί στο πλευρό του λέγοντας ότι ο Κρις προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα, ωστόσο, κατέληξε να διαιτητεύει μία συζήτηση όπου βγήκαν τα μαχαίρια.

Χθες, πάντως, η Επιτροπή Προεδρικών Debate δημοσίευσε μια δήλωση υπεράσπισης του συντονιστή του Fox News, λέγοντας ότι «είναι ευγνώμων στον Κρις Γουάλας για τον επαγγελματισμό του να φέρει εις πέρας την τηλεμαχία».



Ειδήσεις σήμερα:

Διάσημη Ρωσίδα αθλήτρια έγινε... έξαλλη με αεροπορική - Απαιτούσαν να αποδείξει ότι είναι γυναίκα!


Ραγίζει καρδιές η Κρισι Τέιγκεν: Ανακοίνωσε την αποβολή της στο Instagram με συγκλονιστική ανάρτηση

Sex shop χαρίζει... δονητές σε Αμερικανίδες που θα υποσχεθούν να ψηφίσουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης