Εκλογές ΗΠΑ 2020: Ποιοι σταρ στηρίζουν Τραμπ και ποιοι Μπάιντεν

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Ποιοι σταρ στηρίζουν Τραμπ και ποιοι Μπάιντεν

Ηθοποιοί, ράπερ και τηλεπερσόνες παίρνουν δυναμικά θέση με παθιασμένες δηλώσεις και εράνους

celebsart
Το Χόλιγουντ μπαίνει φουριόζο στο προεκλογικό αγώνα για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ. Ηθοποιοί όπως ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ο Τζιμ Κάρεϊ, ο Άλεκ Μπάλντουιν, ο Μπεν Άφλεκ, ο Σία Λεμπέφ πρωτοστατούν στην εκστρατεία κατά του Τραμπ. Δεν εξαντλούν μόνο την αίγλη τους για να πείσουν του αναποφάσιστους αλλά στρατεύονται στην υπηρεσία του Δημοκρατικού υποψήφιου Τζο Μπάιντεν διενεργώντας εράνους. Ο Τομ Χανκς, η Ρίτα Γουίλσον, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, η Αλίσα Μιλάνο, η Τζούλια Λούις-Ντρέιφους κινητοποιήθηκαν συγκεντρώνοντας περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια δολάρια από μικρές δωρεές για τους Δημοκρατικούς του Ουισκόνσιν, ένα από τις πιο αμφίρροπες εκλογικά πολιτείες. Το ίδιο και το ζεύγος Αμάλ και Τζορτζ Κλούνεϊ συγκέντρωσε διαδικτυακά επτά εκατομμύρια υπέρ της Καλιφορνέζας γερουσιαστού Καμάλα Χάρις, υποψήφιας αντιπροέδρου του Μπάιντεν.

Robert De Niro celebrates Ruth Bader Ginsburg and tears into Donald Trump


Οι βετεράνοι σταρ που υποστηρίζουν το Δημοκρατικό κόμμα σαν τους Ντάστιν Χόφμαν, Γουπι Γκόλντμπεργκ και Μπάρμπαρα Στρέιζαντ συντονίζονται με τη δήλωση του Ρόμπερτ Ρέντφορντ που περιγράφει το Μπάιντεν σαν άνθρωπο που συμπεριφέρεται με την καρδιά του. «Δεν το εννοώ με το τρυφερό, συναισθηματικό τρόπο. Μιλώ για ένα συμπονετικό χαρακτήρα που πολεμάει κατά της φυλετικής και οικονομικής αδικίας» τόνισε με δήλωση του στο CNN.

Σε παρόμοιο ύφος η ηγερία της μόδα και αρχισυντάκτης της Vogue, Άννα Γουίντουρ, τοποθετήθηκε υπέρ του υποψηφίου προέδρου των Δημοκρατικών, λέγοντας «είναι αναμφισβήτητα ένας άνθρωπος με αξίες και χαρακτήρα από τον οποίο υπάρχει απελπιστική έλλειψη σήμερα στην Ουάσιγκτον. Είναι αξιοπρεπής, έντιμος, ευγενικός, αξιόπιστος, αλληλέγγυος και πάνω από όλα έμπειρος για το αξίωμα». Η Μαντόνα έσπευσε να πριμοδοτήσει ενώ η Σερ η οποία είχε ταχθεί εξ αρχής μαζί του διαμήνυσε «JOE BIDEN SINK OR SWIM, I'M WITH HIM» - ο κατάλληλος ς άνθρωπος για το πόστο». Ο ηθοποιός Ντον Τσιντλ ο τραγουδοποιός Τζον Λέτζεντ, ο τραγουδιστης Λεόν Μπρίτζες το ζεύγος Τζάστιν Τίμπερλεϊκ και Τζέσικα Μπίελ συντάχτηκαν αυτομάτως με το επαινετικό αυτό τουίτ της «θεάς της ποπ» που συνεπήρε και άλλους διάσημους καλλιτέχνες.

Meghan Markle Says It’s Important to Vote in 2020 Election
Κλείσιμο


Η αλήθεια είναι ότι αρχικά το ανέκαθεν «προχώ» Χόλιγουντ γοητεύτηκε από τους υποψήφιους του Δημοκρατικού κόμματος σαν τον γκέι υποψήφιο Πίτ Μπούτιντζιτζ, τον ριζοσπάστη Μπέρνι Σάντερς, την διανοούμενη καθηγήτρια Ελίζαμπεθ Ουόρεν. Ο Ντάνι Ντε Βίτο και η Σουζαν Σαράντον υποστήριξαν το Σάντερς, ο Ράιαν Ρέινολντς και η Σκάρλετ Γιοχάνσον την Ουόρεν, ο Κέβιν Κόστνερ και η Σάρον Στόουν το Μπούτιντζιτζ. Σταδιακά, όμως, άπαντες προσχώρησαν στο ρεαλισμό του ενός υποψηφίου. «Χρειαζόμαστε έναν πρόεδρο που να μας μεταχειρίζεται με την αξιοπρέπεια που μας αξίζει και να αναγνωρίζει την πολύτιμη συμβολή μας σε αυτήν τη χώρα» διατράνωσαν οι Ισπανόφωνοι καλλιτέχνες σαν τον Λούις Φόνσι (του Despacito) ενώνοντας τη φωνή του με τον Ρίκι Μάρτιν και την Εύα Λονγκόρια σε μια εκδήλωση στο Ορλάντο της Φλόριντα για την υποστήριξη του Μπάιντεν.

Στη πραγματικότητα η υποστήριξη μιας διασημότητας δύσκολα θα αλλάξει τις πολιτικές απόψεις των ήδη αποφασισμένων οπαδών του ενός ή του άλλου υποψηφίου. Ωστόσο μπορεί να αυξήσει τον ενθουσιασμό των ψηφοφόρων να προσέλθουν στις κάλπες, κάτι που ο παλαιάς κοπής πολιτικός Τζο Μπάιντεν δυσκολεύεται να εμπνεύσει, αν και περιμένει πολλά από την αυξημένη συμμετοχή στη ψηφοφορία. Μέχρι στιγμής, άλλωστε δεν έχει κάνει πολλά για να κινητοποιήσει κορυφαίους καλλιτέχνες για αυτό τον σκοπό. Το έκανε πρωτοβουλιακά η Αριάνα Γκράντε σε όλη τη τελευταία περιοδεία της εξυπηρετώντας επί τόπου την εγγραφή μελών του κοινού των συναυλιών στους καταλόγους ψηφοφόρων. Μετά την αναστολή των συναυλιών λόγω πανδημίας επιμένει διαδικτυακά μαζί με άλλους σπουδαίους μουσικούς καλλιτέχνες να εγγράψει τουλάχιστον 200.000 νέους ψηφοφόρους. Πράγμα που φέρνει το 78χρονο Μπάιντεν σε επαφή με τη νέα γενιά. Τα εγκώμια από το ρόστερ των ροκ παλιοσειρών σαν τους Γουίλι Νέλσον, Νηλ Γιανγκ, Ντέιβιντ Κρόσμπι, Κάρολ Κινγκ, Σίντι Λόπερ, Τζον Μέλενκαμπ κλπ, είναι δεδομένα. Ωστόσο την επιρροή υπέρ του Μπάιντεν στη νεολαία την ασκεί η ράπερ Cardi B.

Cardi B Talks Police Brutality, COVID-19, and the 2020 Election with Joe Biden | ELLE


Εν τω μεταξύ από το προεκλογικό επιτελείο του Τραμπ εκτοξεύεται κατά ριπάς η ζήλια για την προτίμηση των σελέμπριτις. «Καμία διασημότητα δεν θα επιλύσει το πρόβλημα της ηλικίας του» ξεσπαθώνει ο εκπρόσωπος της εκστρατείας επανεκλογής του ήδη 74χρονου προέδρου. Πριν 4 χρόνια ο Ντόναλντ Τραμπ πριν φτάσει στον Λευκό Οίκο ήταν πλέον τόσο διάσημος στις ΗΠΑ που δεν χρειαζόταν κανένα σταρ να του κάνει λεζάντα για να γίνει γνωστός στου ψηφοφόρους. Ωστόσο λίγο παραπάνω λάμψη δεν χαλάει κανένα. Ειδικότερα σήμερα που ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος δεν μπορεί να καυχηθεί για κάποια ενδιαφέρουσα Χολιγουντιανή υποστήριξη στην εκλογική του καμπάνια.

Υπάρχουν, βεβαία, οι στάνταρ υποστηρικτές του σαν τους Ντένις Κουέιντ, Τζέιμς Γουντς, Ροζάν Μπαρ, Κίρστι Άλεϊ, όλοι στα 65 φεύγα τους, που λατρεύουν το μάτσο, πατριωτικό του ανάστημα. Ηλικιακά ισοφαρίζονται από το τραγουδιστής Κιντ Ροκ, ο οποίος έχει παραβρεθεί στον Λευκό Οίκο σε διάφορες τελετές, παίζει γκολφ με τον πρόεδρο και εμφανίστηκε σε ένα από τα προεκλογικά ράλι των Ρεπουμπλικανών. Το μεγάλο, όμως, ατού του προέδρου είναι ο σύζυγος της Κιμ Καρντάσιαν, Κάνιε Γουέστ, φαν αμφότεροι του Τραμπ. Ο δημοφιλής ράπερ έχει παραδεχτεί ανοιχτά ότι αν έβαζε, όπως απειλούσε, υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ σε δώδεκα πολιτείες θα το έκανε μόνο για να βλάψει τον Μπάιντεν, από τον οποίο θα μπορούσε να αποσπάσει μερικές χιλιάδες ψήφους από νέους μαύρους.

Full Video: Kanye West’s Meeting With President Donald Trump At The White House | NBC News


Το μεγάλο, πάντως, ερώτημα είναι τι περνάει από το μυαλό του παραδοσιακού Ρεπουμπλικάνου Κλιντ Ίστγουντ. Το 2016 υποστήριξε τον Τραμπ αλλά φέτος, κατά τη διάρκεια των προκριματικών, ο πόνταρε στον υποψήφιο των Δημοκρατικών Μάικλ Μπλούμπεργκ. Χωρίς αυτόν στη προεδρική κούρσα ο 90χρονος ηθοποιός ενδέχεται να γυρίσει στα παλιά λημέρια. Σιγουράντζα για τον Τραμπ είναι μόνο ο άκαμπτος Γιον Βόιτ. Στα 82 του πιο πιστός κι από τους φανατικούς οπαδούς του Τραμπ δανείζει τη φωνή του στα διαφημιστικά σποτ της Ρεπουμπλικανικής προεδρική εκστρατείας. Απομένουν να διευκρινίσουν αν η σημερινή πρόθεσή υποστήριξη του Τραμπ συμβαδίζει με εκείνη προ τετραετίας από τους Τσάρλι Σιν, Ντένις Ρόντμαν και Μάικ Τάισον. Αλλά με τα μυαλά που κουβαλούν και οι τρεις τίποτε δεν είναι πια σίγουρο.


Ειδήσεις σήμερα: 

Αμερικανός έτρωγε για εβδομάδες μια σακούλα γλυκόριζα και πέθανε!

Δεν αποκλείουν νέες συλλήψεις μετά τη γιάφκα στο Κουκάκι

Συναγερμός για να μειωθούν τα κρούσματα και να αποφευχθεί το lockdown
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης