Κορωνοϊός: Θα τα... βάλει ο Τραμπ με την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ;

Κορωνοϊός: Θα τα... βάλει ο Τραμπ με την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ;

Η FDA ανακοίνωσε πιο αυστηρούς κανόνες για την έγκριση εμβολίων καθιστώντας αδύνατη την προσδοκία του Τραμπ να έχει βρεθεί το εμβόλιο μέχρι τις εκλογές του Νοεμβρίου 

trump_judge
Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων στις ΗΠΑ (FDA) αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα νέους και πιο αυστηρούς κανόνες για μία έκτακτη έγκριση ενός εμβολίου κατά του κορωνοϊού, μειώνοντας τις ελπίδες για το ενδεχόμενο έγκρισης ενός εμβολίου πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, όπως ανέφερε χθες, η εφημερίδα “The Washington Post.”

H αναφερόμενη υπηρεσία προχωρεί στην κατάρτιση του πλαισίου των νέων κανόνων για να ενισχυθεί η διαφάνεια και η εμπιστοσύνη του κοινού, καθώς οι ειδικοί στα θέματα υγείας ανησυχούν όλο και περισσότερο για το ενδεχόμενο μιας παρέμβασης της κυβέρνησης Τραμπ στη διαδικασίας έγκρισης ενός εμβολίου, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Όπως ανέφερε η εφημερίδα, η FDA αναμένεται να ζητήσει από τους παρασκευαστές εμβολίων, που επιζητούν μία έκτακτη έγκριση, να παρακολουθήσουν δοκιμές μέσου χρονικού διαστήματος τουλάχιστον δύο μηνών σε ανθρώπους, αφού αυτοί λάβουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είχε... εναποθέσεις τις ελπίδες του στην ύπαρξη εμβολίου μέχρι την 3η του Νοέμβρη, σε μια προσπάθεια ενδεχομένως και για να κερδίσει το χαμένο εκλογικό έδαφος που έχασε από την κακή διαχείριση της πανδημίας. Οι εισηγήσεις, ωστόσο, των ειδικών, εδώ και καιρό, με κύριο εισηγητή των Δρ. Άντονι Φάουτσι, ήταν να αυστηροποιηθούν οι κανόνες για την έγκριση εμβολίων, ώστε να μην εγκριθεί ούτε κάποιο εμβόλιο το οποίο θα αποδειχτεί ανεπαρκές, αλλά και να μην ανακόψει την έρευνα άλλων εμβολίων. 

Ειδήσεις σήμερα: 

Έφοδος της αστυνομίας για τον συνωστισμό στην πλατεία Βαρνάβα - Δείτε βίντεο

«Τεστ» για την Τουρκία η αναβολή της Συνόδου Κορυφής για 1-2 Οκτωβρίου

Πώς θα υπολογιστεί και πώς θα διαμορφωθεί ο ΕΝΦΙΑ σε όλη την Ελλάδα - παραδείγματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης