Κορωνοϊός: Δεύτερο γενικό lockdown στο Ισραήλ ενώ ξεκινά το εβραϊκό «Νέο Έτος»

Κορωνοϊός: Δεύτερο γενικό lockdown στο Ισραήλ ενώ ξεκινά το εβραϊκό «Νέο Έτος»

Το νέο lockdown θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες - Το αρχικό lockdown στη χώρα επιβλήθηκε λίγο πριν την εκπνοή του Μαρτίου και χαλάρωσε τον Μάιο

covid_israel
Την ώρα που σε παγκόσμιο επίπεδο τα κρούσματα της νόσου Covid-19 έχουν ξεπεράσει τα 30 εκατομμύρια με τους νεκρούς να πλησιάζουν το ένα εκατομμύριο, η χώρα του Μπέντζαμιν Νετανιάχου αποφάσισε να επιβάλλει και δεύτερο γενικευμένο «lockdown».

Περισσότερες από τις μισές ευρωπαϊκές χώρες ανέφεραν αύξηση των κρουσμάτων της νόσου Covid-19 κατά 10% τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Τζον Χόπκινς, πάνω από 940 χιλιάδες άνθρωποι έχουν πεθάνει σε όλο τον κόσμο από την έναρξη της επιδημίας Covid-19 στην Κίνα.

Η δεύτερη «καραντίνα» στο Ισραήλ συμπίπτει με την έναρξη της περιόδου των εορτών για τους Εβραίους. Οι κάτοικοι αναγκάζονται να παραμείνουν στα σπίτια τους την ώρα που καταγράφεται αύξηση των νέων κρουσμάτων.

Κλείσιμο
Το αρχικό lockdown στη χώρα επιβλήθηκε λίγο πριν την εκπνοή του Μαρτίου και χαλάρωσε τον Μάιο καθώς τα νέα κρούσματα περιορίστηκαν, φθάνοντας σε μονοψήφια επίπεδα.

Ωστόσο Ισραηλινοί αξιωματούχοι παραδέχτηκαν ότι προχώρησαν σε άρση των περιορισμών πολύ νωρίς ελπίζοντας ότι θα αποφευχθεί περαιτέρω οικονομική ζημιά ανοίγοντας και πάλι τον ιδιωτικό τομέα.

Το νέο lockdown θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες και συμπίπτει με την έναρξη του εβραϊκού «Νέου Έτους» που παραδοσιακά είναι μια περίοδος για οικογενειακές συγκεντρώσεις και ομαδικές προσευχές. Βάσει των νέων κανόνων, οι Ισραηλινοί πρέπει να παραμένουν σε απόσταση έως 500 μέτρων από τα σπίτια τους, με εξαίρεση δραστηριότητες όπως η μετακίνηση προς την εργασία, η αγορά των απαραίτητων προμηθειών και ο περίπατος σε εξωτερικούς χώρους για άσκηση. Οι χώροι εργασίας θα λειτουργούν με περιορισμούς.

Μέχρι τώρα, στο Ισραήλ έχουν χάσει την ζωή τους 1.169 άνθρωποι.

Ειδήσεις σήμερα: 

«Κυκλώνας» νέων μέτρων πάνω από την Αττική λόγω κορωνοϊού - Σε πορτοκαλί συναγερμό το λεκανοπέδιο

Βίντεο: Ιδιοκτήτης καταστήματος στη Ζάκυνθο «λυγίζει» από το μέγεθος της καταστροφής

Βίντεο: Πήραν τις σανίδες τους και βγήκαν για σερφ στη Λευκάδα ενώ το νησί πλήττεται από τον «Ιανό»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης