Ιρλανδία: Σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών όσοι επιστρέφουν από Ελλάδα και Ιταλία

Ιρλανδία: Σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών όσοι επιστρέφουν από Ελλάδα και Ιταλία

Μόνο 7 χώρες εξαιρούνται από το μέτρο - Οργή από αεροπορικές εταιρείες - Στο Ανώτατο Δικαστήριο έχει προσφύγει η Ryanair που στρέφεται κατά της καραντίνας

elvenizelos_kameres
Υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών για όσους επιστρέφουν από Ελλάδα και Ιταλία αποφάσισε να επιβάλλει η κυβέρνηση της Ιρλανδίας, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των ταξιδιωτικών περιορισμών, για τον περιορισμό του κορωνοϊού.

Η απόφαση προκάλεσε οργή στις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες Ryanair και Aer Lingus.

Η Aer Lingus σημείωσε ότι την ανησυχεί το γεγονός ότι η ιρλανδική κυβέρνηση είχε κατ’ επανάληψη δηλώσει τις τελευταίες εβδομάδες ότι σκοπεύει να υιοθετήσει μια πιο χαλαρή πρόταση που εισηγήθηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αντί για αυτό όμως μείωσε τον αριθμό των χωρών που εξαιρούνται από την καραντίνα.

Η νέα «Πράσινη Λίστα» που θα τεθεί σε ισχύ από τη Δευτέρα εξαιρεί από την καραντίνα τους ταξιδιώτες που προέρχονται μόνο από επτά χώρες: την Κύπρο, τη Φινλανδία, τη Γερμανία, την Ισλανδία, τη Λετονία, τη Λιθουανία και την Πολωνία.

Στο Ανώτατο Δικαστήριο η Ryanair

Η Ryanair, η οποία έχει προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο αμφισβητώντας τη νομιμότητα της καραντίνας, τόνισε ότι ο τομέας των αεροπορικών εταιρειών και ο τουρισμός «δεν μπορούν να αντέξουν περαιτέρω καθυστερήσεις ή αναποφασιστικότητα».

Η εταιρεία έχει απειλήσει ότι θα κλείσει τις βάσεις της σε δύο από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ιρλανδίας, αυτά του Σάνον και του Κορκ, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αν δεν χαλαρώσουν οι περιορισμοί.

Ειδήσεις σήμερα:

Αστυνομική επιχείρηση στη Λέσβο για τη μεταφορά των μεταναστών στο Καρά Τεπέ - Δείτε βίντεο

Κακοκαιρία «Ιανός»: Τα τέσσερα σενάρια για την πορεία της καταιγίδας

Γιώργος Μαυρίδης: Μας είχαν σε ένα κελί στο Μεξικό χωρίς νερό και φαγητό - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης