Κορωνοϊός: «Αποστολή του αιώνα» η διανομή του εμβολίου σε όλο τον κόσμο

Κορωνοϊός: «Αποστολή του αιώνα» η διανομή του εμβολίου σε όλο τον κόσμο

Έτσι χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη διαδικασία η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών - Πόσα φορτηγά αεροσκάφη εκτιμά πως θα χρειαστούν για να φτάσει το εμβόλιο σε όλο τον κόσμο

kikilias_aerodromio_maskes_koronaios_coronavirus_virus_airport_5
Η διανομή ενός εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο θα απαιτήσει τουλάχιστον 8.000 αεροσκάφη, σύμφωνα με την προειδοποίηση διεθνούς οργανισμού.

Συγκεκριμένα, η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) προτρέπει τις κυβερνήσεις να αρχίσουν τώρα τον σχεδιασμό για να διασφαλίσουν ότι το εμβόλιο θα φτάσε στους πληθυσμούς σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Η IATA ανέφερε ότι η παράδοση του εμβολίου θα είναι η «αποστολή του αιώνα» για την αεροπορική βιομηχανία, προειδοποιώντας τις κυβερνήσεις να προετοιμαστούν για το «τεράστιο και περίπλοκο έργο».

Ο Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος της IATA, Alexandre de Juniac, δήλωσε σχετικά: «Η ασφαλής παροχή εμβολίων για την Covid-19, θα είναι η αποστολή του αιώνα για την παγκόσμια βιομηχανία αερομεταφορών. Αλλά δεν θα συμβεί χωρίς προσεκτικό προγραμματισμό. Και έχει φτάσει ο χρόνος για να δράσουμε. Προτρέπουμε τις κυβερνήσεις να αναλάβουν τη διευκόλυνση των συνεργασιών σε όλο το φάσμα της εφοδιαστικής αλυσίδας, έτσι ώστε οι εγκαταστάσεις, οι ρυθμίσεις ασφαλείας και οι συνοριακές διαδικασίες να είναι έτοιμες για το τεράστιο και πολύπλοκο έργο που θα ακολουθήσει».

Η ΙΑΤΑ, η οποία αντιπροσωπεύει 290 αεροπορικές εταιρείες, εκτιμά ότι χρειάζονται 8.000 φορτηγά αεροσκάφη 747 για την αποστολή αρκετών φιαλιδίων που θα αντιστοιχούν σε μία δόση ανά άτομο.

Δεν είναι ακόμη σαφές πότε, ή εάν, θα είναι έτοιμο ένα εμβόλιο για τον κορωνοϊό και πόσες δόσεις μπορεί να χρειαστεί να δοθούν για να είναι αποτελεσματικό.

Η IATA είπε ότι η ανάγκη μεταφοράς εμβολίων σε δοχεία ελεγχόμενης θερμοκρασίας μεταξύ 2 και 8 βαθμών Κελσίου και οι σφιχτοί περιοριστικοί κανόνες στα διεθνή συνόρα θα επιβραδύνουν τη ροή στις αλυσίδες εφοδιασμού χωρίς κυβερνητική παρέμβαση.

Ειδήσεις σήμερα: 

Διαδηλώσεις σε γερμανικές πόλεις ως ένδειξη αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες της Μόριας

Εμβόλια για τον κορωνοϊό - Θα χρειαστούν 8.000 αεροπλάνα για τη μεταφορά τους - Ο παγκόσμιος σχεδιασμός

Νέες προκλητικές δηλώσεις Ακάρ: Αποφασισμένη η Τουρκία, δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης