Κορωνοϊός στη Γαλλία: «Κρίσιμος ο χειμώνας αν συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων»

Κορωνοϊός στη Γαλλία: «Κρίσιμος ο χειμώνας αν συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων»

Η χώρα του Μακρόν είναι το νέο ευρωπαικό hotspot της νόσου Covid-19 - Σε τρεις ημέρες καταγράφηκαν 25 χιλιάδες νέα κρούσματα

korona-1234
Το κώδωνα του κινδύνου κρούει κορυφαίος επιδημιολόγος στη Γαλλία προειδοποιώντας ότι, εάν ο αριθμός των νέων κρουσμάτων της νόσου Covid-19 συνεχίσει να αυξάνεται με τον ίδιο ρυθμό, τότε η χώρα του Εμανουέλ Μακρόν κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με μία «κρίσιμη κατάσταση» σε αρκετές περιοχές τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», 28 διαμερίσματα της Γαλλίας βρίσκονται ήδη σε «κόκκινη ζώνη» -ο κίνδυνος είναι μεγάλος- ενώ σε διάστημα τριών ημερών καταγράφηκαν 25 χιλιάδες νέα κρούσματα.

Οι αρχές των Παρισίων πρέπει να ενεργήσουν άμεσα για να ενισχύσουν τα μέτρα απόστασης και προστασίας προκειμένου να αποφύγουν πιο αυστηρούς ελέγχους, επισημαίνουν οι ειδικοί.

Ο Γάλλος καθηγητής, κορυφαίος επιδημιολόγος, Αντουάν Φοντανέ δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο «LCI»:

«Την εβδομάδα που διανύουμε, είχαμε αύξηση του αριθμού των νέων κρουσμάτων κατά 30%. Εάν συνεχιστούν να αυξάνονται τα κρούσματα με τον ίδιο ρυθμό, θα φτάσουμε σε μια κρίσιμη κατάσταση σε αρκετές περιοχές της Γαλλίας τον Δεκέμβριο», επισημαίνει.

«Είναι καλύτερα να δράσουμε τώρα, όσο νωρίτερα κινητοποιηθούμε, τόσο λιγότερο αυστηρά θα είναι τα μέτρα και τόσο λιγότερα θα είναι… αν περιμένουμε 15 ημέρες θα είναι πιο δύσκολα και περισσότερα τα μέτρα», προσθέτει.

Η προειδοποίηση του Γάλλου ειδικού έρχεται την ώρα που οι αρχές κατέγραψαν χθες 7.071 νέα κρούσματα, το Σάββατο 8.500 και σχεδόν 9 χιλιάδες την Παρασκευή.

Το ποσοστό των θετικών τεστ αυξήθηκε από 4,3% σε 4,9% σε μια εβδομάδα και από 3,9% στα τέλη Αυγούστου, όπως αναφέρουν οι γαλλικές αρχές.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος υπουργός Υγείας, Ολιβιέ Βεράν, συμβουλεύεται την επιστημονική επιτροπή με στόχο τη χαλάρωση της περιόδου απομόνωσης 14 ημερών που έχει οριστεί για τους ασθενείς και των «ατόμων στενής επαφής» για τα οποία ελλοχεύει ο κίνδυνος να έχουν μολυνθεί.

Ειδήσεις σήμερα:

Στη φόρα τα άπλυτα του Τραμπ από τον πρώην δικηγόρο του - Το άγριο μίσος για τον Ομπάμα, ο ρατσισμός και ο σεξισμός

Δικογραφία για τη συγκέντρωση κατά της μάσκας στο Ηράκλειο - Ταυτοποιήθηκαν δυο γυναίκες 

Διπλωματικός «πυρετός» για τον πόλεμο νευρών από την Τουρκία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης