Κορωνοϊός: Στο έλεος της επέλασης της πανδημίας η Ευρώπη

Κορωνοϊός: Στο έλεος της επέλασης της πανδημίας η Ευρώπη

Απότομη αύξηση στα κρούσματα κορωνοϊού παρατηρήθηκε σε Ιταλία, Γαλλία και Βρετανία

ispania-ios-nekroi
Σε συναγερμό βρίσκεται η Ευρώπη καθώς μαίνεται το δεύτερο κύμα κορωνοϊού. Σε χώρες όπως η Ιταλία, η Γαλλία και η Βρετανία, που επλήγησαν σε ανησυχητικό βαθμό, την άνοιξη, από την ασθένεια Covid-19, η απότομη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού έχει προβληματίσει έντονα τις αρμόδιες Αρχές, με την εφαρμογή έκτακτων μέτρων να αποτελεί αναπόφευκτη λύση.

Για πρώτη φορά αφότου χαλάρωσαν τα μέτρα περιορισμού, τον Μάιο, η Ιταλία κατέγραψε πάνω από 1.000 κρούσματα μέσα σε διάστημα 24 ωρών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, από χθες μέχρι σήμερα αναφέρθηκαν 1.071 νέα κρούσματα της Covid-19. Ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων, από την έναρξη της πανδημίας, ανέρχεται πλέον στις 258.126.

Επίσης, άλλοι τρεις άνθρωποι πέθαναν, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στους 35.430.

Η Ιταλία, μια από τις χώρες της Ευρώπης που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία, κατάφερε να την περιορίσει από τα μέσα Μαΐου. Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκε σταθερή αύξηση των κρουσμάτων, με τους ειδικούς να επιρρίπτουν την ευθύνη στις συναθροίσεις που συνδέονται με τις διακοπές και τη νυχτερινή διασκέδαση.

Η τελευταία φορά που στην Ιταλία καταγράφηκαν περισσότερα κρούσματα από σήμερα ήταν στις 12 Μαΐου, με 1.402 μολύνσεις, έξι ημέρες πριν επιτραπεί να ξανανοίξουν τα εστιατόρια, τα μπαρ και τα καταστήματα μετά την καραντίνα των 10 εβδομάδων.

Η εικόνα στη Γαλλία

Κλείσιμο
Περισσότερα από 3.500 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στη Γαλλία μέσα στις τελευταίες 24 ώρες.

Συνολικά, τα νέα κρούσματα ανέρχονται σε 3.602, ενώ χθες ήταν 4.586. Αναφέρθηκαν επίσης άλλοι εννέα θάνατοι, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στα 30.512. Σε νοσοκομεία νοσηλεύονται 4.711 άνθρωποι και οι 380 από αυτούς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Το ποσοστό των θετικών τεστ αυξήθηκε ελαφρά, στο 3,5% από 3,4% την Παρασκευή.

Ανησυχία και στη Βρετανία

Οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν άλλα 1.288 θετικά κρούσματα κορωνοϊού, αριθμός αυξημένος συγκριτικά με τις 1.033 μολύνσεις που είχαν καταγραφεί χθες.

Άλλοι 18 άνθρωποι, που είχαν βρεθεί θετικοί στον SARS-CoV-2 τις τελευταίες 28 ημέρες πέθαναν. Χθες είχαν ανακοινωθεί μόνο δύο θάνατοι σε διάστημα 24 ωρών.

Η κυβέρνηση της Βρετανίας έχει αυξήσει τον αριθμό των διαγνωστικών τεστ, σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει την εξάπλωση της πανδημίας και να μπορέσει να χαλαρώσει τους περιορισμούς που δυσχεραίνουν την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας.

Ειδήσεις σήμερα

Φωτιά στη Μάνη: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Άνθρακας ο θησαυρός: Και το 2019 ο Ερντογάν πανηγύριζε για κοίτασμα φυσικού αερίου

Ρόδος - Παιδική πορνογραφία: Αντιμέτωπη με κατηγορίες μητέρα εξάχρονης ύστερα από βίντεο στο Instagram
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης