Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Ελπίζουμε σε δύο χρόνια να έχει τελειώσει ο κορωνοϊός

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Ελπίζουμε σε δύο χρόνια να έχει τελειώσει ο κορωνοϊός

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας παρομοίασε την ασθένεια Covid-19 με την ισπανική γρίπη του 1918, η οποία διήρκεσε δύο χρόνια - «Τα παιδιά από 12 ετών και άνω πρέπει να φορούν μάσκα όπως και οι ενήλικες», επισημαίνεται σε έγγραφο του Οργανισμού

koronoios-giatroi
Σε όχι και τόσο αισιόδοξο τόνο, εν μέσω επέλασης του δεύτερου κύματος πανδημίας, μίλησε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την εξέλιξη της νόσου που μαστίζει όλο τον πλανήτη. Την ελπίδα ότι η πανδημία θα έχει τελειώσει σε δύο χρόνια εξέφρασε, συγκεκριμένα, ο Τέντρος Αντχανόμ Γκιμπρεσούς.

Η πανδημία της ισπανικής γρίπης που έπληξε όλον τον πλανήτη το 1918 χρειάστηκε επίσης δύο χρόνια για να περάσει, υπενθύμισε.

«Με τη σημερινή κατάστασή μας, με περισσότερη τεχνολογία, φυσικά με περισσότερες διασυνδέσεις, ο ιός έχει περισσότερες πιθανότητες να διαδοθεί, μπορεί να κινηθεί γρήγορα», είπε. «Ταυτόχρονα, έχουμε την τεχνολογία και τη γνώση για να τον σταματήσουμε», πρόσθεσε.

Περισσότεροι από 22,8 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 σε όλον τον κόσμο και από αυτούς οι 793.382 πέθαναν, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters.

Τα παιδιά από την ηλικία των 12 ετών και άνω θα πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα, στις ίδιες περιπτώσεις και υπό τις ίδιες συνθήκες που είναι υποχρεωτική και για τους ενήλικους, συνιστά ο ΠΟΥ.

Στο έγγραφο με τις αναθεωρημένες συστάσεις του Οργανισμού, «συστήνεται η χρήση μάσκας από τα παιδιά άνω των 12 ετών» ιδίως όταν δεν είναι εφικτό να τηρηθεί απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου από άλλους ανθρώπους και εφόσον υπάρχει ευρεία διάδοση του κορωνοϊού στη συγκεκριμένη ζώνη.

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Η Ευρώπη δεν χρειάζεται νέο lockdown για να ελέγξει το ιό

Κλείσιμο
Στην Ευρώπη, η διαχείριση της πανδημίας που προκλήθηκε από τον κορωνοϊό μπορεί πλέον να γίνει χωρίς να επιβληθεί lockdown στο σύνολο της κοινωνίας χάρη στην προετοιμασία των αρχών και στις γνώσεις που έχουν συσσωρευθεί αυτούς τους τελευταίους μήνες, διαβεβαίωσε πριν από ένα 24ωρο ο ΠΟΥ.

«Με τα βασικά μέτρα σε εθνική κλίμακα και τα πρόσθετα στοχευμένα μέτρα, είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση για να εξαλείψουμε τις τοπικές αναζωπυρώσεις του ιού. Μπορούμε να διαχειρισθούμε τον ιό και να διατηρήσουμε σε λειτουργία την οικονομία και το εκπαιδευτικό σύστημα», δήλωσε από την Κοπεγχάγη ο αρμόδιος για την Ευρώπη διευθυντής του ΠΟΥ Χανς Κλούγκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε ονλάιν.

Εδώ και δύο μήνες, η Ευρώπη καταγράφει συνεχή αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων: την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου καταγράφηκαν 40.000 επιπλέον κρούσματα σε σχέση με αυτά του Ιουνίου, όταν ο αριθμός τους βρισκόταν στο χαμηλότερο σημείο.

Όμως «δεν επιστρέφουμε στον Φεβρουάριο, ξέρουμε πώς να στοχεύσουμε τον ιό και όχι την κοινωνία», επέμεινε ο Κλούγκε.

Εκτός από τον σεβασμό των μέτρων προστασίας και αποστασιοποίησης, καθώς και μια εθνική στρατηγική διάγνωσης και ιχνηλάτησης, ο ΠΟΥ συνιστά να λαμβάνονται τοπικά μέτρα όταν εμφανίζονται εστίες μόλυνσης.


Ειδήσεις σήμερα

Κρούσματα κορωνοϊού: Στα 209 το τελευταίο 24ωρο

Ελληνοτουρκικά: Σε Ελλάδα και Τουρκία την Τρίτη ο Γερμανός υπ. Εξωτερικών

Μύκονος: Σφραγίστηκε το Coya για αποδείξεις που δεν είχαν κοπεί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης