Ισραηλινά ΜΜΕ: Ένας από τους 30 φερόμενους βιαστές της 16χρονης «πρότεινε να της στείλει βίντεο»

Ισραηλινά ΜΜΕ: Ένας από τους 30 φερόμενους βιαστές της 16χρονης «πρότεινε να της στείλει βίντεο»

Εκατοντάδες άτομα κατέβηκαν στους δρόμους του Τελ Αβίβ την Πέμπτη για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στην ανήλικη - Στο φως σοκαριστικές λεπτομέρειες της υπόθεσης

eilat-2
Εκατοντάδες άτομα κατέβηκαν στους δρόμους του Τελ Αβίβ την Πέμπτη για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στα αυξανόμενα περιστατικά σεξουαλικής βίας με θύματα γυναίκες στη χώρα και να δηλώσουν αλληλεγγύη σε μια 16χρονη κοπέλα που φέρεται να βιάστηκε ομαδικά από 30 άνδρες σε ξενοδοχείο της παραλιακής πόλης Εϊλάτ.

«Κατεβήκαμε στους δρόμους να διαμαρτυρηθούμε επειδή έχουμε αγανακτήσει με τις σεξουαλικές επιθέσεις εις βάρος γυναικών, έχουμε αγανακτήσει με τις καταστάσεις που επηρεάζουν όλες εμάς, από την παρενόχληση στους δρόμους μέχρι τους βιασμούς και τις γυναικοκτονίες. Ειμαστε εδώ για να ακουστεί η φωνή μας», δήλωσε μία από τις διαδηλώτριες, σύμφωνα με το Russia Today.


Israel: Hundreds protest suspected gang rape of 16yo girl


Καθώς συνεχίζεται η έρευνα των αρχών για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το Ισράηλ, σοκαριστικές πληροφορίες έρχονται στο φως από τοπικά ΜΜΕ. Όπως αναφέρει δημοσιεύμα των Times of Israel, επικαλούμενο ρεπορτάζ του Channel 13, η έφηβη που κατήγγειλε τον ομαδικό βιασμό ισχυρίζεται ότι ένας από τους άνδρες που συμμετείχαν της πρότεινε να της στείλει βίντεο από το περιστατικό. Ειδικότερα φέρεται να είπε στους αστυνομικούς εχθές, Πέμπτη: «Την επόμενη μέρα, ένας από τους νεαρούς με προσέγγισε και μου είπε ότι έχει βίντεο. Με ρώτησε αν ήθελα να μου τα στείλει, αλλά δεν μπορούσα να χειριστώ αυτήν την κατάσταση».

Η νεαρή κοπέλα βρίσκεται κοντά στην οικογένειά της και λέει ότι παίρνει θάρρος από τη στήριξη που λαμβάνει από τον κόσμο. «Νιώθω ότι με στηρίζουν πολλοί άνθρωποι και αυτό μου δίνει δύναμη», είπε στο Channel 13, σημειώνοντας πάντως ότι δέχεται και πολλά επικριτικά σχόλια online που την εξοργίζουν: «Κανείς δεν ξέρει τι πέρασα. Πώς μπορούν λοιπόν να με κρίνουν και να με σφυροκοπούν με ερωτήσεις;».

Τι ισχυρίζεται η κοπέλα και τι οι φερόμενοι βιαστές

H υπόθεση του φερόμενου ομαδικού βιασμού μιας 16χρονης από 30 άνδρες σε παραλιακό ξενοδοχείο στην Ερυθρά Θάλασσα έχει προκαλέσει σάλο στο Ισράηλ. Σύμφωνα με τους Times of Israel, η τοπική αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα και μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί δύο 27χρονοι για την υπόθεση, με τις επόμενες ώρες να είναι καθοριστικές για την ταυτοποίηση περαιτέρω υπόπτων. Όπως αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα, ο πρώτος ύποπτος συνελήφθη αφού αντάλλαξε με την κοπέλα μηνύματα που υποδείκνυαν ότι η φερόμενη σεξουαλική επίθεση είχε καταγραφεί σε βίντεο. Ο ίδιος αρνήθηκε ότι επικοινώνησε με την κοπέλα και ισχυρίστηκε ότι κάποιο άλλο άτομο χρησιμοποίησε το κινητό του.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τους Times of Israel, o εν λόγω συλληφθείς ισχυρίστηκε ότι περίπου 30 άνδρες έκαναν σεξ με την ανήλικη κοπέλα, επιμένοντας πάντως ότι δεν επρόκειτο για βιασμό κι ότι αυτο θα μπορούσε να αποδειχθεί από τις κάμερες ασφαλείας. Ειδικότερα είπε ότι οι άνδρες περίμεναν έξω από την πόρτα και ότι η κοπέλα, που είχε καταναλώσει αλκοόλ, τους καλούσε έναν-έναν να μπουν μέσα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μια φίλη της έφηβης κοπέλας προσπάθησε να τη βοηθήσει, αλλά δεν τα κατάφερε. Αξιωματούχος της αστυνομίας είπε στο Channel 12: «Μέχρι στιγμής έχουμε συλλάβει δύο υπόπτους, αλλά είμαστε ακόμα στην αρχή μιας πολύ περίπλοκης έρευνας. Έχουμε στοιχεία ότι υπήρχαν πολλά άτομα στο ίδιο δωμάτιο. Προς το παρόν δεν ξέρουμε ακριβή αριθμό. Επίσης δεν γνωρίζουμε ακόμη τι ακριβώς έκανε καθένας από τους παρόντες».

Όπως μετέδωσε το Channel 12, η έφηβη κοπέλα ταξίδεψε στο θέρετρο Εϊλάτ νωρίτερα αυτόν τον μήνα με μια φίλη. Εκεί γνωρίστηκε με μια παρέα γνωστών της φίλης της. Βγήκαν όλοι μαζί να διασκεδάσουν, κατανάλωσαν αρκετή ποσότητα αλκοόλ και κάποια στιγμή επέστρεψαν σε ένα δωμάτιο του ξενοδοχείου. Τότε είναι που έλαβε χώρα ο ομαδικός βιασμός, σύμφωνα πάντα με τις καταθέσιες των δύο κοριτσιών.

eilat


«Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας»

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου έκανε λόγο για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας σχολιάζοντας την υπόθεση και ζήτησε οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υπηρεσιών τη χώρας, Ιτζίκ Σμούλι, είπε ότι οι Ισραηλινοί πολίτες έχουν καθήκον να καταπολεμήσουν τις νοοτροπίες που επιτρέπουν «τόσο σοκαριστικές υποθέσεις» να συμβαίνουν. Το περιστατικό στο Ελιάτ φέρεται να συνέβη στις 12 Αυγούστου και το θύμα κατέφυγε στην αστυνομία δύο μέρες αργότερα, σύμφωνα με την Guardian.

Η Όφρα Σιμπόνι, δικηγόρος ενός εκ των υπόπτων, είπε ότι ο 27χρονος εντολέας της παραδέχεται ότι ήταν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου την επίμαχη βραδιά. «Ο νεαρός συνεργάζεται με τους ερευνητές, αρνείται όσα του αποδίδονται και παρουσίασε την δική του εκδοχή των γεγονότων» είπε η Σιμπόνι στην Haaretz. Εκπρόσωπος των ισραηλικών δικαστηρίων είπε στην Guardian ότι οι ακροάσεις για την υπόθεση θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών και οι λεπτομέρειες της υπόθεσης δεν θα ανακοινώνονται στο κοινό.

Με πληροφορίες από Times of Israel, Guardian


Ειδήσεις σήμερα:

ΥΠΕΞ για Μονή της Χώρας: «Η σημερινή απόφαση εκθέτει εκ νέου την Τουρκία στη διεθνή κοινότητα»

Τυλίχθηκε στις φλόγες αυτοκίνητο στη λεωφόρο Μεσογείων

Ρέθυμνο: Δραματική η κατάσταση στο Νοσοκομείο - Σε γειτονικούς νομούς θα χειρουργούνται οι κάτοικοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης