Κορωνοϊός: 11 τα νέα κρούσματα στην Κύπρο

Κορωνοϊός: 11 τα νέα κρούσματα στην Κύπρο

Τα νέα περιστατικά προέρχονται από σύνολο 3.314 εργαστηριακών διαγνώσεων

cyprus_ar
Σήμερα 11 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας Κύπρου. Τα νέα περιστατικά προέρχονται από σύνολο 3.314 εργαστηριακών διαγνώσεων και προέκυψαν κυρίως από την διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων στην Κύπρο ανέρχεται στα 1.233.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται σε θάλαμο πέντε ασθενείς σε σταθερά καλή κατάσταση. Εν τω μεταξύ, το Υπουργείο Υγείας Κύπρου έδωσε στη δημοσιότητα τα επιδημιολογικά δεδομένα που αφορούν στην πορεία του κορωνοϊού στην Κύπρο, για την περίοδο 23 Ιουλίου με 6 Αυγούστου. Σύμφωνα με τα εν λόγω στοιχεία, σε αυτή την περίοδο έχουν καταγραφεί συνολικά 163 νέα περιστατικά, εκ των οποίων τα 104 αποτελούν εγχώρια μετάδοση, τα 38 αφορούν ασθενείς με πρόσφατο ταξιδιωτικό ιστορικό, ενώ τα 21 είναι αγνώστου ιστορικού.

Παράλληλα, σε αυτή την χρονική περίοδο έχουν γίνει δέκα νέες εισαγωγές σε νοσοκομεία, εκ των οποίων οι μισοί έχουν λάβει εξιτήριο, ενώ δεν έγινε καμία νέα εισαγωγή σε ΜΕΘ. 49% όσων προσβλήθηκαν είναι γυναίκες και 51% άνδρες, ενώ η κύρια ηλικιακή ομάδα των ασθενών είναι 18-59 ετών.

Ειδήσεις σήμερα:

Τι δείχνουν οι προβλέψεις για την εξέλιξη της πανδημίας το 2021

Κορωνοϊός: 404 παραβάσεις χθες για μη χρήση μάσκας

Σχολεία: Πότε ανοίγουν - Ποια είναι τα δύο σενάρια για τη λειτουργία τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης