Υπουργός Υγείας Ιταλίας: Οι πρώτες δόσεις του εμβολίου θα φτάσουν στη χώρα μας στο τέλος του έτους

Υπουργός Υγείας Ιταλίας: Οι πρώτες δόσεις του εμβολίου θα φτάσουν στη χώρα μας στο τέλος του έτους

Πρόκειται για το εμβόλιο που προετοιμάζεται στην Οξφόρδη

vaccine_ar
Ο Ιταλός υπουργός Υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα, μιλώντας στη γερουσία της Ρώμης, αναφέρθηκε στη στρατηγική της κυβέρνησης Κόντε και στο βασικής σημασίας θέμα του εμβολίου για τον κορωνοϊό.

«Οι πρώτες δόσεις του εμβολίου για τον κορωνοϊό θα φτάσουν στην Ιταλία στο τέλος του χρόνου», τόνισε ο Σπεράντσα και πρόσθεσε ότι πρόκειται για το εμβόλιο που προετοιμάζεται στην Οξφόρδη, και με τη συνεργασία Ιταλών επιστημόνων.

Παράλληλα, δήλωσε ότι σύντομα η ιταλική κυβέρνηση θα δώσει και πάλι το αναγκαίο «πράσινο φως» στην διεξαγωγή κρουαζιέρων και εκθεσιακών πρωτοβουλιών. Σε ό,τι αφορά τις εκθέσεις, όμως, θα υπάρξουν αυστηροί περιορισμοί σχετικά με τον αριθμό των επισκεπτών και την τήρηση αποστάσεων ασφαλείας, για να αποφευχθούν τυχόν συνωστισμοί.

Η αρμόδια επιτροπή ειδημόνων που συμβουλεύει την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε επανέλαβε, επίσης, ότι τα τρένα (με διαδρομές εντός και εκτός περιφερειών) θα πρέπει να πωλούν, για λόγους ασφαλείας των επιβατών, μόνον το 50% των συνολικών διαθέσιμων εισιτηρίων.

Επιβεβαιώνεται, τέλος, ότι παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση εισόδου στα στάδια, για τους φιλάθλους (διότι θεωρείται πολύ δύσκολο να μπορέσει να τηρηθεί η επιβεβλημένη απόσταση) όπως και η απαγόρευση λειτουργίας για τις μη υπαίθριες ντίσκο και κλαμπ.


Ειδήσεις σήμερα

Νέο «άλμα» με 153 κρούσματα - Ερχονται τοπικά περιοριστικά μέτρα με πρώτο τον Πόρο

Αυτός είναι ο χάρτης της συμφωνίας Ελλάδας - Αιγύπτου για την ΑΟΖ

Έκρηξη στη Βηρυτό: Εντοπίστηκε στη Λεμεσό ο πλοιοκτήτης που μετέφερε νιτρική αμμωνία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης