ΠΟΥ: Η παγκόσμια οικονομία θα ανακάμψει γρηγορότερα αν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό θεωρηθεί δημόσιο αγαθό

ΠΟΥ: Η παγκόσμια οικονομία θα ανακάμψει γρηγορότερα αν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό θεωρηθεί δημόσιο αγαθό

«Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε τώρα είναι να διασφαλίσουμε ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά», διαμηνύουν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας 

EMBOLIA-ARTHROU
Η ανάκαμψη της οικονομίας σε όλον τον κόσμο θα έρθει γρηγορότερα αν το εμβόλιο για την Covid-19, όταν κυκλοφορήσει, γίνει διαθέσιμο σε όλους, ως δημόσιο αγαθό, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Τέντρος Αντανόμ Γκρεμπρεγέσους.

Η δήλωση αυτή έγινε κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής συζήτησης με μέλη του Φόρουμ Ασφαλείας του Άσπεν, στις ΗΠΑ, υπό τον συντονισμό του τηλεοπτικού δικτύου NBC.

Στην ίδια συζήτηση, ο διευθυντής του τμήματος αντιμετώπισης επειγόντων του ΠΟΥ, ο Μάικλ Ράιαν, ρωτήθηκε για το εμβόλιο που αναπτύσσουν οι Ρώσοι. «Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε τώρα είναι να διασφαλίσουμε ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά», απάντησε.

Μήνυμα Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στους νέους: «Πρέπει πραγματικά να πάτε σε πάρτι;»

Το «καμπανάκι» έκρουσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, εστιάζοντας στη συμπεριφορά των νέων. «Οι νέοι πρέπει να χαλιναγωγήσουν το ένστικτό τους για διασκέδαση προκειμένου να βοηθήσουν να αποτραπεί το ενδεχόμενο νέων εξάρσεων της νόσου COVID-19», ανέφεραν σε έκκλησή τους αξιωματούχοι του ΠΟΥ.

Έχοντας κουραστεί από τα lockdown και λαχταρώντας να απολαύσουν το καλοκαίρι στο βόρειο ημισφαίριο, οι νέοι σε ορισμένες χώρες συμβάλλουν στην έξαρση της πανδημίας, καθώς συνωστίζονται σε πάρτι, μπάρμπεκιου και διακοπές.

Ακόμα και στη Γενεύη, όπου εδρεύει ο ΠΟΥ, τα κλαμπ και τα καμπαρέ έκλεισαν την περασμένη εβδομάδα, μετά τις ενδείξεις ότι σχεδόν τα μισά από τα νέα κρούσματα προέρχονταν από εκεί.

Κλείσιμο
«Οι νεότεροι πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι έχουν ευθύνη», είπε ο επικεφαλής εκτάκτων καταστάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και πατέρας τριών παιδιών Μάικ Ράιαν κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συζήτησης.

«Ρωτήστε τους εαυτούς σας: πρέπει πραγματικά να πάω σε αυτό το πάρτι;».

Ειδήσεις σήμερα

Κάιρο: Υπεγράφη η συμφωνία Ελλάδας - Αιγύπτου για την ΑΟΖ

Φωτιά στα Κύθηρα - Κοντά στο πύρινο μέτωπο βρίσκονται κατοικίες

Κορωνοϊός: Στα 50 τα κρούσματα από τον γάμο στην Αλεξανδρούπολη - 13 συνολικά στα νοσοκομεία της Λάρισας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης